MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 16-17 Iουλίου 2022.

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ: Ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι έρχεται στη GNO TV 
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Αλαντίν», της Μπίλιως Κωνσταντοπούλου στο Κηποθέατρο Νίκαιας

H Kolossaion Productions παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την θεατρική παράσταση «Αλαντίν» σε συνεργασία με το Θέατρο του Βορρά και σκηνοθεσία-κείμενο Μπίλιως Κωνσταντοπούλου. Μία παράσταση γεμάτη χιούμορ, μαγεία και μυστήριο. Ένα έργο που εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση και μιλά για την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, της αγάπης με το μίσος. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Σάββατο 16/7, 20:45
Από 11€. Προπώληση: viva.gr
Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου & Προύσης – Νίκαια. 

2. «O Ραφτάκος των λέξεων»: Η sold-out παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών για μέγιστη ασφάλεια, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα. Υπόθεση: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Σάββατο 16/7 και Κυριακή 17/7, 19:00
Εισιτήριο: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr
Χώρος: Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Πίσω από την Μονή Καισαριανής). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι στην Αθήνα: 12 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της πόλης12.09.2018

Online

3. ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ: Ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι έρχεται στη GNO TV

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ –εμπνευσμένο από γνωστά ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια– διαδραματίζεται στους Παξούς και αφηγείται την ιστορία ενός ψαρά που πλουτίζει χάρη σε ένα μαγικό ψαράκι που πιάνεται στο αγκίστρι του. Η Μοίρα όμως υφαίνει γι’ αυτόν άλλα σχέδια… Πρόκειται για το αποτέλεσμα του ομότιτλου εννεάμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης που φιλοδοξεί μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία να φέρει εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου. Το διαδραστικό μουσικό παραμύθι παρουσιάστηκε με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων δασκάλων, πέντε καταξιωμένων μουσικών και περισσότερων από διακοσίων μαθητών χαρίζοντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία θέασης και ακρόασης, κατά την οποία μάλιστα οι θεατές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμπράξουν με τους μικρούς και μεγάλους περφόρμερ και να γίνουν ενεργό μέρος της παράστασης.
Από 15 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους και τον μήνα Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Κινηματογράφος

4. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 16/07, 21.00 | «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ» / Rock Dog (2016). Σκηνοθεσία: Ash Brannon. Σε αυτή την απίθανη μουσική περιπέτεια, ο Μπάντι είναι ένα θιβετιανό μαστίφ που φυλάει μαζί με τον πατέρα του ένα κοπάδι πρόβατα, αλλά έχει τάσεις… καλλιτεχνικής φυγής. Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια του Μπάντι, θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Θοδωρή Σμέρου, Γιάννη Υφαντή.
Σάββατο 16/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΩδείο Ηρώδου Αττικού: Όλες οι συναυλίες και οι παραστάσεις που θα απολαύσουμε το φθινόπωρο12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

5. «Σούρουπο στην αυλή του Τσαρούχη…»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια στο Ίδρυμα Τσαρούχη

Μια εικαστική δράση για γονείς και παιδιά διοργανώνει το Ίδρυμα Τσαρούχη το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου, 19:00 -21:00. Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Σούρουπο στην αυλή του Τσαρούχη…», τα παιδιά, εμπνευσμένα από το έργο του σπουδαίου ζωγράφου, θα παίξουν, θα ζωγραφίσου, θα αναρωτηθούν, θα ανακαλύψουν και θα στήσουν μια έκθεση με τα έργα τους στον κήπο του Μουσείου.
Σάββατο 16/7 και Κυριακή 17/7
Κόστος Συμμετοχής: 15€/ανά οικογένεια
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: 2108062636 (ΔΕ-ΠΑ, 09:00 – 14:00 και ΣΑΒ-ΚΥΡ: 10:00 – 15:00).
Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28, Μαρούσι. | https://tsarouchis.gr/el/

6. «Παίζουμε;»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο παρουσιάζει, το Σάββατο 16 Ιουλίου, 12:00 – 13:00, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, με τίτλο ««Παίζουμε;». Ένα παραδοσιακό παιχνίδι, ένα επιτραπέζιο και ένα κινητικό γίνονται πηγές έμπνευσης για τη δημιουργία του δικού μας παιχνιδιού.
Σάββατο 16/7, 12:00 – 13:00
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2103312995 (εσωτ. 110)
Οικονομική συμμετοχή: 5€/άτομο.
Παιδικό Μουσείο της Αθήνας,  Βασ. Γεωργίου B 19, Αθήνα. Τηλ: 21 0331 2995. Ε: [email protected].

7. Ποδηλατική δράση: Παιχνίδια δεξιοτεχνίας για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Φωτογραφία: Ramiro Pianarosa/unsplash

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το MBIKE διοργανώνουν, το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 17:00, την ποδηλατική δράση «Παιχνίδια δεξιοτεχνίας για παιδιά». Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, δημιουργείται – για πρώτη φορά– ένα «ποδηλατικό πάρκο» κατάλληλο για εκπαίδευση παιδιών. Τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα το ποδήλατο και μαθαίνουν με τη μορφή παιχνιδιού τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης. Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητο το κάθε παιδί να έρθει με το ποδήλατό του.
Σάββατο 16 Ιουλίου, 17:00
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Για παιδιά από 5 έως 15 ετών 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

8. Το Κέντρο του Κόσμου: Ψηφιακή παράσταση θόλου για ηλικίες 10+ στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 13:30 και στις 19:15, την ψηφιακή παράσταση θόλου για ηλικίες 10+, «Η Ιστορία της Γης: Πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Γη μας στο πέρασμα του χρόνου;». Παρόλο που γνωρίζουμε ήδη πολλά, η προσπάθειά μας να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για την γένεση και την εξέλιξη του Ηλιακού συστήματος συνεχίζεται. Το Ίδρυμα Ευγενίδου σας προσκαλεί σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουμε την Ιστορία της Γης.
Σάββατο 16/7 και Κυριακή 17/7, 13:30 και 19:15
Εισιτήρια: Κανονικό: €6. Μειωμένο: €4 (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι). Ομάδες (20+): €4.
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

9. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr
Κυριακή 17/7: 11:00 π.μ. 
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

10. «Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος»: Παιδιά 5-17 ετών κάνουν μια πρώτη «βουτιά» στη φιλοσοφία με το νέο πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Αθηναίων

O Δήμος Αθηναίων φιλοξενεί στα όριά του, αυτό το καλοκαίρι, από τις 30 Μαΐου έως και τις 31 Ιουλίου, την Ακαδημία Πλάτωνος και με αφορμή το γεγονός διοργανώνει το πρόγραμμα δράσεων «Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος». Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη φιλοσοφία, στο οποίο περιλαμβάνεται η δράση «Οι μικροί φιλόσοφοι στην Ακαδημία», μια συνεργασία με την Άτρακτο, τη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και των θετικών προτύπων, και θα «βάλει στο παιχνίδι» παιδιά και εφήβους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο– την ευθύνη θα έχει ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Με τις ώρες του προγράμματος να μοιράζονται στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος και την Άτρακτο, τα παιδιά θα κάνουν μια πρώτη «βουτιά» στη φιλοσοφία: 09.00 – 11.00 | Γίνε σούπερ ήρωας για μία ώρα!*για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών. 11.30 – 13.30 | Γίνε αόρατος για μία ώρα!*για παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών. 17.00 – 19.00 | Matrix και Φιλοσοφία: Δεσμώτες στο Σπήλαιο του Πλάτωνα *για εφήβους ηλικίας 14 έως 17 ετών.
Ημερομηνίες: 25.06 & 26.06, 03.07, 09 & 10.07, 16 & 17.07, 23 & 24.07, 30 & 31.07
Εισιτήριο: 3€/ανά παιδί | Προπώληση: viva.gr.
Σημείο συνάντησης: Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

ATRAKTOS: Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτων | Web: atraktos.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΩδείο Ηρώδου Αττικού: Όλες οι συναυλίες και οι παραστάσεις που θα απολαύσουμε το φθινόπωρο12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b