MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Τζιμ Μόρισον – Τι σημαίνει η ελληνική επιγραφή στον τάφο του

Ο Τζιμ Μόρισον, που έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιουλίου, δεν ήταν μόνο ένα σύμβολο της Ροκ. Ήταν ένας ποιητής. Ένας μυστηριώδης άνθρωπος που έζησε υπηρετώντας τους δαίμονες του και άφησε το δικό του βαθύ σημάδι στην παγκόσμια μουσική.

Πηγή: Associated Press
Monopoli Team

Λαγνεία. Βία. Σεξ. Αλκοόλ. Ναρκωτικά. Αυτοκαταστροφή. Ποίηση. Ο Τζιμ Μόρισον έζησε λίγα χρόνια, μόλις 27, αλλά μέσα σε αυτά πρόλαβε να κάνει όλα αυτά που ήθελε και όταν άρχισε η αυτοθέλητη πορεία προς το θάνατο, δεν τη σταμάτησε. Λέγεται πως λίγο καιρό μετά τους θανάτους του Τζιμι Χεντριξ και της Τζάνις Τζοπλιν, πάνω σε ένα μεθύσι του είχε πει στους φίλους του: «κύριοι, αυτή τη στιγμή πίνετε με τον επόμενο μακαρίτη». Μερικούς μήνες μετά, μια ημέρα σαν σήμερα, στις 3 Ιουλίου 1971, θα βρεθεί νεκρός μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού που έμενε στο Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριν από 80 χρόνια γεννιέται ο Τζιμ Μόρισον: Όσα δεν ξέρατε για τον “ποιητή” της ροκ12.09.2018

Ο θάνατος ενός ειδώλου, η «γέννηση» ενός μύθου

Ο Μόρισον ήταν ένας άνθρωπος που είχε παραδοθεί πλήρως στα πάθη του. Φλέρταρε διαρκώς με τον θάνατο. Γι αυτό το λόγο, ίσως, αν και υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το θάνατο του, καμία δεν φαίνεται τόσο αληθινή όσο η παραδοχή πως ο Μόρισον από ένα σημείο και μετά πιθανότατα επεδίωκε να πεθάνει. Και να πεθάνει με τον τρόπο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζιμ Μόρισον: 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, οι θαυμαστές των Doors κατέκλυσαν το Κοιμητήριο Περ Λασαίζ12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b