MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Πέμπτη 30 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Pet Shop Boys στο Release Athens 2022

Το Release Athens 2022 υποδέχεται τους Pet Shop Boys στην Πλατεία Νερού. Οι Neil Tennant και Chris Lowe, ένα από τα πιο επιτυχημένα ντουέτα στην ιστορία της Βρετανικής σκηνής, έρχονται στην Αθήνα με το εντυπωσιακό “Dreamworld: The Greatest Hits Live” show τους, γεμάτο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σπουδαίας καριέρας τους. Μαζί τους, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Thievery Corporation.
Πέμπτη 30/6, 17:00
Από 47€
Πλατεία Νερού, διασταύρωση Λ. Συγγρού και Λ. Ποσειδώνος, Φάληρο

2. Η Diana Krall στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ Αθηνών, η αγαπημένη τραγουδίστρια της τζαζ και πιανίστρια Diana Krall, που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία Grammy για τις ερμηνείες της και την πλούσια δισκογραφία της, έρχεται για μία και μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο. Μετά από παρότρυνση του συζύγου της Elvis Costello, γράφει και τους στίχους των τραγουδιών της, ενώ πλέον ενσωματώνει και μουσικές επιρροές από τη Βραζιλία αλλά και ποπ αναφορές. Η συναυλία της στο φετινό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση της λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών νόσων Aurora.
Πέμπτη 30/6, 21:00
35-175€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

3. Ο Anser στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο Anser εμφανίζεται για μία επετειακή συναυλία στις 30 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ο Σπαρτιάτης ράπερ δίνει ραντεβού με το κοινό του σε μία βραδιά γεμάτη «flash-backs» και «flash-forwards» από την καλλιτεχνική του διαδρομή. Στο πλευρό του θα εμφανιστούν γνωστοί καλλιτέχνες, συνοδοιπόροι σε αυτή την μουσική διαδρομή που αφήνει ανεξίτηλο στίγμα και θέτει τον πήχη στην ελληνική hip hop σκηνή. Πιο συγκεκριμένα μαζί του θα είναι οι Βέβηλος, Xplicit, Buzz, Novel 729, Tiny Jackal, Andri J, οι Wedding Singers και ο Κύπριος Julio.
Πέμπτη 30/6, 20:00
10-12€
Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

4. Θεσμοφοριάζουσες, του Αριστοφάνη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, με πρώτη στάση το Κηποθέατρο Παπάγου. Οι «Θεσμοφοριάζουσες» αποτελούν ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις «Εκκλησιάζουσες» και τη «Λυσιστράτη». Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.
Πέμπτη 30/6, 21:00
Από 15€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

ΧΟΡΟΣ

5. Το Κακό – Θεϊκή μέθη, σε χορογραφία Marlene Monteiro Freitas στην Πειραιώς 260

Στο νέο της έργο, η αντισυμβατική χορογράφος Marlene Monteiro Freitas (Αργυρός Λέοντας για τον Χορό, Μπιεννάλε της Βενετίας, 2018), που είχε ξεσηκώσει το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο παρελθόν με τις παραστάσεις Βάκχες και Of ivory and flesh – statues also suffer, επιστρέφει με ακόμα ένα έργο, όπου κυριαρχούν το δαιμονικό στοιχείο, η μεταμόρφωση, ο σουρεαλισμός, αλλά και το άφθονο χιούμορ. Τοποθετημένη σε μια εξέδρα, ως χορωδία, η ομάδα χορευτών*τριών της εξερευνά το Κακό ως θεϊκή μέθη, όπως υποδηλώνει ο τίτλος του έργου, αλλά και ως συνθήκη έκστασης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και κοινωνικής ανατροπής, με τη σκηνή του θεάτρου να γίνεται ο κατεξοχήν χώρος αποκάλυψής του.
Πέμπτη 30/6, 21:00
5-30
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b