MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Diana Krall έρχεται στο Ηρώδειο στηρίζοντας έναν σημαντικό σκοπό

Στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του σωματείου Aurora, η κορυφαία jazz ερμηνεύτρια Diana Krall έρχεται τον Ιούνιο στο Ηρώδειο για μία μοναδική συναυλία.

Diana Krall
Diana Krall
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου έρχεται στο Ηρώδειο η ταλαντούχα τραγουδίστρια και πιανίστρια της τζαζ, Diana Krall, για μία ξεχωριστή συναυλία σε έναν μαγευτικό χώρο. Η πορεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας καλύπτει τρεις δεκαετίες, μέσα στις οποίες έχει καταφέρει με τις δημιουργίες της να αλλάξει την εικόνα της τζαζ και να την φέρει στα δεδομένα του σήμερα, καλώντας και τις νεότερες ηλικίες να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή αυτής της μουσικής.

Φέτος, η συναυλία αυτή, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κρύβει από πίσω της έναν πολύ όμορφο σκοπό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο σωματείο Aurora, το οποίο μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του έχει βοηθήσει τόσο στην καταπολέμηση των αιματολογικών νοσημάτων, όσο και στην θεραπεία και την επανένταξη ατόμων που νόσησαν.

Για το σημαντικό έργο της Aurora και για την συναυλία της Diana Krall στο Ηρώδειο μάς μίλησε στη συνέντευξη τύπου ο Καρακάσης Δημήτριος (Διευθυντής της αιματολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός), η Παναγιωτοπουλου Μαρία (Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), η Ηλιοπούλου Γεωργία (Διευθύνουσα σύμβουλος της Lavris Production), ο Mark Allen (Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα) και ο Clemente Pinedo (Πρόεδρος της Aurora).

Για το σημαντικό έργο της Aurora και για την συναυλία της Diana Krall στο Ηρώδειο μάς μίλησαν στη συνέντευξη τύπου ο Καρακάσης Δημήτριος (Διευθυντής της αιματολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός), η Παναγιωτοπουλου Μαρία (Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), η Ηλιοπούλου Γεωργία (Διευθύνουσα σύμβουλος της Lavris Production), ο Mark Allen (Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα) και ο Clemente Pinedo (Πρόεδρος της Aurora).

Το έργο του σωματείου Aurora

Ιδρυτής και πρόεδρος του σωματείου είναι ο κ. Clemente Pinedo. Πίσω από αυτή του τη πρωτοβουλία κρύβεται μία απώλεια, αυτή της γυναίκας του, Νικολά-Δαυίδ Pinedo, η οποία έχασε τη ζωή της από ένα αιματολογικό νόσημα. Η απώλεια αυτή έγινε δύναμη και τον ώθησε να ιδρύσει ένα σωματείο που θα βοηθούσε αφιλοκερδώς άτομα που νοσούν από αιματολογικές ασθένειες, όπως είναι η λευχαιμία και το πολλαπλό μυέλωμα, αλλά και άτομα που τελείωσαν τις θεραπείες τους και χρειάζονται ένα ασφαλές περιβάλλον για την αποθεραπεία τους.

Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου στη συνέντευξη τύπου, όσοι νοσούν από αιματολογικά νοσήματα πρέπει για ένα μεγάλο διάστημα να στερηθούν τη ζεστασιά μίας αγκαλιάς, καθώς ο κίνδυνος να κολλήσουν κάτι που θα αποβεί μοιραίο είναι πολύ μεγάλος. Έχοντας όλοι υπάρξει σε αυτή τη θέση κατά τη περίοδο της πανδημίας, μπορούμε πλέον όλοι να καταλάβουμε τη δυσκολία τόσο στην ψυχολογία όσο και στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Τέλος, τόνισε πως η ευαισθητοποίηση του κοινού σε τέτοια ζητήματα είναι πολύ σημαντική και βοηθά στην κινητοποίηση της κοινωνίας και των πολιτών να βοηθήσουν έμπρακτα όσους το έχουν ανάγκη, καθώς ακόμα και μία αιμοδοσία μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σχετικά με την επιλογή της Diana Krall για την επικοινωνία του σημαντικού μηνύματος του σωματείου τόνισε πως: «η Diana Krall ξέρει τι σημαίνει να χάνεις κάποιον κοντινό  άνθρωπο από αυτές τις αρρώστιες. Η μητέρα της είχε πολλαπλό μυέλωμα. Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερη πρέσβειρα για τον σκοπό μας από την Diana, η οποία καταλαβαίνει τι περνάμε. Είναι εξαιρετική τραγουδίστρια και θα μπορέσει να μιλήσει με τη φωνή της για τον σκοπό μας».

Συγκεκριμένα, σκοπός του σωματείου είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη κατά της λευχαιμίας, μέσω της προσφοράς βοήθειας στους ασθενείς και στις οικογένειες τους, αλλά και στην στήριξη της έρευνας για την καταπολέμηση των αιματολογικών ασθενειών. Μέσα από τις σημαντικές δωρεές του στην αιματολογική κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού μάλιστα, έχουν βοηθήσει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και στην εξέλιξη της Ελλάδας σε θέματα που αφορούν τις απαιτητικές αυτές ασθένειες, όπως μας δήλωσε ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών, του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κύριος Καρακάσης Δημήτριος.

Όλες οι ενέργειές της Aurora βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: τη στέγαση, τη ψυχολογική υποστήριξη και τη χρηματοδότηση των νοσοκομειακών μονάδων και της έρευνας. Η Aurora προσφέρει δύο εξοπλισμένα διαμερίσματα στην Αθήνα για τη διαμονή ασθενών κατά την κρίσιμη περίοδο μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά και διαρκή ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες στη διαχείριση των ψυχικών και σωματικών επιπτώσεων που βιώνουν τα άτομα που νοσούν από μια απειλητική για τη ζωή νόσο.

Το ένα από τα δύο σπίτια φιλοξενίας της Aurora.

Το ένα από τα δύο σπίτια φιλοξενίας της Aurora.

Το σωματείο όμως δεν σταματά το έργο του μόνο στην υποστήριξη των ασθενών, αλλά συνεχίζει με την υποστήριξη και του ιατρικού προσωπικού, ενισχύοντας την απόκτηση προηγμένου εξοπλισμού και νέων θεραπευτικών μεθόδων σε κορυφαία νοσοκομεία, με πιο πρόσφατη πρωτοβουλία, την πρώτη ερευνητική επιχορήγηση για ένα διετές ερευνητικό πρόγραμμα, που πρόσφεραν το 2020 στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η μουσική πορεία της Diana Krall

Η «μεγάλη Κυρία της jazz σκηνής», η ερμηνεύτρια φαινόμενο Diana Krall, έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Προσκεκλημένη από το Σωματείο Aurora, η καλλιτέχνις ανταποκρίθηκε με θέρμη, θέλοντας να συνεισφέρει με τη σημαντική καλλιτεχνική της υπόσταση στους σκοπούς και το έργο του σωματείου.

Η Krall είναι η μόνη jazz τραγουδίστρια, που έχει δει 8 άλμπουμ της να πηγαίνουν στην  κορυφή του jazz chart του Billboard και έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι είναι είτε χρυσοί, είτε πλατινένιοι, είτε πολύ-πλατινένιοι. Στη συλλογή της επίσης κοσμούν τρία βραβεία Grammy και έξι Juno.

Το Δεκέμβρη του 2009, το περιοδικό Billboard ανακήρυξε την Krall ως τη δεύτερη πιο επιτυχημένη jazz καλλιτέχνιδα της δεκαετίας και μία από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις των τελευταίων χρόνων, ενώ το 2012 ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Paul McCartney και τον περασμένο Σεπτέμβριο τραγούδησε  το “Fly Me To The Moon” στην κηδεία του αστροναύτη Neil Armstrong στη Ουάσινγκτον.

Η ταλαντούχα τζαζ περφόρμερ, με την ιδιαίτερη δυναμική της στη σκηνή, έδωσε στην κλασική τζαζ ένα σύγχρονο και νεανικό πρόσωπο. Το ταλέντο της Diana Krall άρχισε να αναγνωρίζεται στο γύρισμα του νέου αιώνα, με τα άλμπουμ «When I Look Into Your Eyes» και το πολυβραβευμένο «The Look of Love». Με τις ξεχωριστές ερμηνείες της, η Diana Krall κατάφερε να επαναφέρει στη μνήμη μας τραγούδια που είχαν «γεννηθεί» πριν από 30 και 40 χρόνια και να τα ξανά κάνει επιτυχίες.

Έχει συνεργαστεί με μύθους της μουσικής σκηνής, όπως ο Ray Charles και ο βετεράνος πιανίστας της τζαζ, Hank Jones. Οι πιο πρόσφατες – προ πανδημίας – δισκογραφικές παραγωγές της Diana Krall είναι το «Turn Up the Quiet» του 2017 καθώς και η συνεργασία της με τον θρύλο Tony Bennett στο «Love Is Here To Stay» της επόμενης χρονιάς. Το 2020 κυκλοφόρησε και το 15ο άλμπουμ της με τίτλο «This Dream of You», το οποίο είναι το νέο ξεκίνημά της σε έναν κόσμο που χωρίς να είναι νέος, μας βάζει σε πρωτόγνωρες συνθήκες και, ταυτόχρονα, επιθυμεί να μας βγάλει από αυτές.

Το πάθος της για τη μουσική μετουσιώνεται πάντα στη σκηνή των συναυλιών της και φέτος θα επιστρέψει για τρίτη φορά στο Ηρώδειο, στις 30 Ιουνίου, για να μαγέψει το κοινό με τις ερμηνείες της, όμως πάνω από όλα να στηρίξει έναν πολύ όμορφο σκοπό, το έργο του σωματείου Aurora.

Ενώνοντας τη γιορτή της μουσικής με τη γιορτή της αγάπης και της προσφοράς, η διάσημη τραγουδίστρια, πιανίστρια και στιχουργός θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος και θα παρουσιάσει το τελευταίο της άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του  2020 από την Verve / Universal Music, αλλά λόγω της πανδημίας, τώρα ξεκινά το «επίσημο ταξίδι» του, με την περιοδεία της ερμηνεύτριας σε Αμερική και Ευρώπη.

Με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, η Diana Krall δήλωσε τον ενθουσιασμό της που επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα και στο Ηρώδειο, για να βρεθεί κοντά με το ελληνικό κοινό, αλλά και να στηρίξει τη δράση της Aurora.

Με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, η Diana Krall δήλωσε τον ενθουσιασμό της που επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα και στο Ηρώδειο, για να βρεθεί κοντά με το ελληνικό κοινό, αλλά και να στηρίξει τη δράση της Aurora.

Από μία από αυτές τις στάσεις της περιοδείας μας χαιρέτησε η καλλιτέχνις στην επίσημη συνέντευξη τύπου της συναυλίας της. Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, δήλωσε τον ενθουσιασμό της που επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα και στο Ηρώδειο, για να βρεθεί κοντά με το ελληνικό κοινό, αλλά και να στηρίξει τη δράση της Aurora. Όπως μάλιστα ενημερωθήκαμε, η Diana Krall ήταν η πρώτη επιλογή του κυρίου Pinedo, ιδρυτή της Aurora, καθώς η ερμηνεύτρια έχει χάσει τη μητέρα της από αιματολογικό νόσημα και μπορεί να κατανοήσει αλλά και να στηρίξει θερμά το σημαντικό έργο του σωματείου.

Όμως, η παρουσία της Krall στο Ηρώδειο σηματοδοτεί και ακόμα μία σημαντική στιγμή, καθώς την ημέρα της συναυλίας στο Ηρώδειο, στις 30 Ιουνίου, είναι η παραμονή της Ημέρας του Καναδά αλλά συμπληρώνονται και 80 χρόνια σχέσεων συνεργασίας της Ελλάδας με τον Καναδά. Η συναυλία λοιπόν της Καναδής πιανίστριας και τραγουδίστριας θα γίνει υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους σκοπούς της Aurora.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2022: Μουσικές συναντήσεις στον Ομφαλό της Γης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η συναυλία της ερμηνεύτριας της Σύγχρονης Τζαζ, Diana Krall, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η συναυλία τίθεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Ελληνοκαναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Όλα τα καθαρά έσοδα της θα διατεθούν στους σκοπούς της Aurora. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Τη διοργάνωση της συναυλίας έχει αναλάβει η Πολιτιστική εταιρεία ΛΑΒΡΥΣ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b