MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ανοίγει η αυλαία του Mykonos Art Festival

Το Mykonos Art Festival, ξεκινά την Τρίτη 28 Ιουνίου, διαρκεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

@ despina galani/unsplash
Monopoli Team

Το φετινό πρόγραμμα του Mykonos Art Festival περιλαμβάνει εικαστικές εγκαταστάσεις γνωστών καλλιτεχνών στη Χώρα και έργα που έγιναν ειδικά για το Φεστιβάλ, video προβολές, παραστάσεις χορού, συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής, αφιερώματα σε δημιουργούς, κινηματογράφο – για πρώτη φορά το Athens Open Air Film Festival έρχεται στη Μύκονο, και θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Το Mykonos Art Festival 2022 φιλοδοξεί φέτος να αγκαλιάσει όλους τους χώρους της δημιουργίας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού αλλά και τις τοποθεσίες – φορείς ιστορίας και παράδοσης. Πρόκειται για μια βεντάλια δράσεων οι οποίες μαζί με τις εκδηλώσεις των τοπικών πολιτιστικών φορέων επιδιώκουν να καλύψουν το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης και να αξιοποιήσουν την πολιτιστική κληρονομιά και την πλούσια παράδοση της Μυκόνου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τρίτη 28 Ιουνίου

Δημαρχείο, Άγιος Νικολάκης της Καδένας
Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και η σολίστα κλασσικής κιθάρας Κορίνα Βουγιούκα θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες στο Μολαράκι του Αγ. Νικολάου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα SCHUBERT , VILLA-LOBOS, RAVEL και PUCCINI.

21.00΄Εναρξη/Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, την Πρόεδρο της Π.Α.Κ.Ο Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ΄Αννα Καμμή και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ίλια Παπασπύρου.

21.30 Προβολή 3D Mapping Video Show
Μια εντυπωσιακή προβολή 3D Mapping Video θα ζωντανέψει την πρόσοψη του Δημαρχείου για να αναδείξει την ιστορικότητα του κτιρίου και τη διαχρονική αρχαιολογική και πολιτιστική ταυτότητα της Μυκόνου και του ιερού νησιού της Δήλου.

5 επί 5 στη Χώρα
Εγκαίνια Κυριακή 3 Ιουλίου

Τόπος συνάντησης Δημαρχείο ώρα έναρξης 19.30
Πέντε σημαντικοί εικαστικοί καλλιτέχνες παρεμβαίνουν με τα έργα τους στην Χώρα της Μυκόνου. Ο δημόσιος χώρος «αποκαλύπτεται» με διαφορετικό τρόπο για να μας υπενθυμίσει ότι μπορεί να προκαλεί, να αιφνιδιάζει, να διδάσκει , να αφυπνίζει και δημιουργεί συναισθήματα που έχουμε ξεχάσει.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 19.30 οι καλλιτέχνες θα μας ξεναγήσουν στα έργα τους χαράσσοντας στη Χώρα μια ασυνήθιστη περιπατητική διαδρομή.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :
Χάρης Κοντοσφύρης- “Σύναξη πουλιών» , γλυπτική σύνθεση (Ματογιάννια)
Δημήτρης Λάμπρου «Whitelabyrinth» Εγκατάσταση (Πλατεία Αγίου Αντωνίου)
Μαργαρίτα Πέτροβα “ilétaitunpetitnavire” Εγκατάσταση (Είσοδος Δημαρχείου )
ΆκηςΟυλκέρογλου, «PortableLandscapes»- “Φορητά Τοπία”Εγκατάσταση (Γιαλός )
Βασίλης Καβουρίδης,«Ibuildtheabyss» Εγκατάσταση ( Πλατεία Αγίας Μονής)
Χάρης Κοντοσφύρης«Σύναξη πουλιών»Γλυπτική σύνθεση
Σε συνέργεια με την Ραφαέλα Δεληγιάννη (2022. μεταλλικός σωλήνας,ξύλο, ρητινούχο τσιμέντο,ήχος mp3.)

11 Ιουλίου – Γήπεδο Άνω Μέρας, ώρα έναρξης 21.00
Καίτη Γαρμπή “ΟΛΑ ΜΑΖΙ” Καλοκαίρι 2022

Η Καίτη Γαρμπή ετοιμάζει μια μοναδική συναυλία. Μαζί της θα τραγουδήσουμε και θα θυμηθούμε όλες τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες της και τα no1 hits της από την 30χρονη καλλιτεχνική της πορεία! Τη συναυλία θα ανοίξει ο Δημήτρης Σχοινάς με ένα concept δικής του παραγωγής όπου τραγουδάει και παίζει πάνω σε ενορχηστρώσεις διασκευασμένες από τον ίδιο.

12 & 13 Ιουλίου
Πανσέληνος – Παραλία Αγίας Άννας στη Χώρα ( Παραλία του Περρή)

Open Air Full Moon Cinema, σε συνεργασίαμετο Athens Open Air Film Festival
Τρίτη 12 Ιουλίου THE BIG LEBOWSKI – Joeland Ethan Coen (1998, 117΄)
Τετάρτη 13 Ιουλίου MOULIN ROUGE – Baz Luhrmann (2001, 127’)
Ώρα Προβολών 21.30

19 Ιουλίου – Γήπεδο Άνω Μέρας, Ώρα έναρξης 21.00
“ Έρωτα εσύ…”Δήμητρα Γαλάνη

Συμμετέχουν οι: Κατερίνα Πολέμη, Ευστάθιος Δράκος. Ειδική συμμετοχή: Η τραγουδοποιός & ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη και ο νεαρός ερμηνευτής Δημήτρης Κόψης
Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο ερωτικό τραγούδι, ένα ταξίδι στον χρόνο και στον κόσμο.

21 Ιουλίου -Θεατράκι Λάκκας, Ώρα έναρξης 21.00
«Οι Μέλισσες αγριεύουν τις νύχτες»

Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντώνται, μια καταξιωμένη, αισθαντική ερμηνεύτρια, η Αναστασία Μουτσάτσου, ένας εξαιρετικός συνθέτης -ερμηνευτής, ο AlexSid και μιακαταξιωμένη ηθοποιός και καλή ερμηνεύτρια,Ελένη Καρακάση από τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, «Άγριες Μέλισσες»; Το αποτέλεσμα είναι μια ξεχωριστή, τρυφερή αλλά και δυναμική, μουσική παράσταση!

29 Ιουλίου – Μολαράκι – Άγιος Νικολάκης της Καδένας – Ώρα έναρξης 19.30
Η Χώρα… χορεύει!

Το έργο “Η Χώρα… χορεύει” αντιμετωπίζει την πρόκληση να φέρει στο κέντρο της Χώρας Μυκόνου, έξω από κάθε σκηνικό χώρο, μία σπονδυλωτή χορογραφία εκτελεσμένη από 4 από τους καλύτερους Έλληνες χορευτές και με την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου. Η παράσταση είναι μια περιήγηση, ένας περίπατος σε επιλεγμένα μέρη της πόλης. Ο θεατής καλείται να ανακαλύψει τις μικρές εκπλήξεις που τον περιμένουν καλά κρυμμένες μέσα στην πόλη . Ο χορός βγαίνει και καταλαμβάνει τον δημόσιο χώρο και ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε σκηνή. Πως συνομιλούν αυτά μεταξύ τους; Πως τελικά αντιλαμβάνεται ο θεατής τον χορό έξω από τον φυσικό του χώρο; Μια εμπειρία έξω από τη συνηθισμένη θέαση μιας παράστασης χορού.
Σύλληψη ιδέας : Κατερίνα Σκιαδά, Χορογραφία: Κατερίνα Σκιαδά σε συνεργασία με τους χορευτές. Χορεύουν : Σεσίλ Μικρούτσικου, Νικολέτα Καρμίρη,Σάνια Στριμπάκου,Νώντας Δημόπουλος. Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου

30 Ιουλίου – Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου, Ανω Μερά -Ώρα έναρξης 21.00
Μια βραδιά αφιερωμένη σε μουσικές της Μεσογείου και της Ανατολής

Η διεθνής ερμηνεύτρια Ερήνη, συνοδευόμενη από διακεκριμένους σολίστ, τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο και τον Γιώργο Κοντογιάννη στη λύρα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα τραγουδιών από τη Μικρά Ασία, την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο τον συμβολισμό των ματιών στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι τρεις καλλιτέχνες συμπράττουν με διάθεση αυτοσχεδιαστική, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας.
Συντελεστές:Ερήνη – τραγούδι, καλλιτεχνική επιμέλεια/ Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα. Σοφία Ευκλείδου – βιολοντσέλο

Ορχήστρα Polis Ensemble με «’Ήχους και όργανα της Ανατολής»
Η Ορχήστρα Polis Ensemble, παρουσιάζει την διαδρομή της μικρασιάτικης μουσικής και του τραγουδιού μέσα από τους ήχους των οργάνων της ανατολής. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες, μέσα από την μουσική με αφορμή τα εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό. Η παράσταση χωρίζεται σε μικρές ενότητες, με αντιπροσωπευτικές μουσικές και τραγούδια της Καππαδοκίας, του Πόντου, της Πόλης, της Σμύρνης.

3 Αυγούστου -Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου -Ώρα έναρξης 20.30
Μια βραδια μπαρόκ μουσικής για φωνή και τσέμπαλο

Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος στο τσέμπαλο και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα παρουσιάζουν μια βραδιά με έργα για φωνή και τσέμπαλο. Ενα ανθολόγιο προσωπικών επιλογών από την πολύχρονη πορεία τους στη μπαρόκ μουσική. Με αφετηρία την Ιταλία γίνεται μια συνοπτική χαρτογράφηση της Ευρώπης μέσα απο την μουσική γνωστών και άγνωστων συνθετών του 17ου και 18ου αιώνα.Θα ακουστούν μεταξύ άλλων έργα των Monteverdi, Purcell, Strozzi.

10 Αυγούστου – Καθολικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου (Αλευκάνδρα , Χώρα Μυκόνου). Ώρα έναρξης 19.00 και 20.15 (θα δοθούν 2 συναυλίες )
DiesIrae – Μουσική από το Μεσαίωνα

Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα
Ένα αφιέρωμα στο σπάνιο αλλά και συναρπαστικό ρεπερτόριο του Μεσαίωνα με κύριο άξονα ύμνους και δοξολογίες για την Παναγία. Το γνωστό απόσπασμα από το Ρέκβιεμ DiesIrae (Ημέρα οργής) αποτελούσε για την εποχή σημείο αναφοράς ως αυτοτελή σύνθεση εμπνευσμένη από την Αποκάλυψη του Ιωάννη ενώ εμφανίστηκε και ως τραγούδι παρωδικού ύφους αποκτώντας έναν πιο δημώδη χαρακτήρα.
Συντελεστές: Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραίτη – τραγούδι και βιέλα/ Δημήτρης Κούντουρας – μεσαιωνικά φλάουτα & μουσική διεύθυνση/ Βάσω Καριώτη, Σοφία Κετεντζιάν, Ίριδα Σκολίδη – τραγούδι
**Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

22 Αυγούστου -Πλατεία Άνω Μέρας -Ώρα έναρξης 22.30
Αποσπερίτες -Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «Αποσπερίτες»

Οι Αποσπερίτες είναι ένα μουσικό νησιώτικο – λαϊκό σχήμα, που αποτελείται από μυκονιάτικα παιδιά γεμάτα όρεξη, κέφι & μεράκι για την μουσική. Με κύριο γνώμονα τη συνέχιση της μουσικής παράδοσης και ψυχαγωγίας του τόπου καταγωγής τους. Πρωτοεμφανίστηκαν τον Αύγουστο του 2010 αποτελούμενοι από τους: Βασίλη Γρυπάρη στο βιολί και τον Μάριο Ζουγανέλη στο λαούτο. Έπειτα ακολούθησε ο Γρηγόρης Ξυδάκης στο μπουζούκι καθώς και συνεργασίες με τους συντοπίτες Μάριο Ξυδάκη στα τύμπανα & τον Νίκο Κοντιζά στην τσαμπούνα. Συμμετοχή τοπικών χορευτικών συλλόγων και ομάδων.

25 Αυγούστου- Γήπεδο Άνω Μεράς -Ώρα έναρξης 21.00
«Για τον Θάνο» – Μια βραδιά αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές. Ο Σταυρός του Νότου είναι εδώ μαζί με τον Γουίλι, τον W. G. Allum και τους 7 Νάνους. Η Πιρόγα θα συναντήσει την Ελένη, τη Θεσσαλονίκη και η Ρόζα την πιο όμορφη θάλασσα. Η μουσική παράσταση που έστησε με ιδιαίτερη μαεστρία ο Θάνος Μικρούτσικος ερμηνεύουν οι εξαιρετικοίτραγουδιστές Χρήστος Θηβαίος και Κώστας Θωμαΐδης πλαισιωμένοι από μια σπουδαία ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Θύμιος Παπαδόπουλος.

31 Αυγούστου – Πλατεία Καραολή Δημητρίου, Ώρα έναρξης 21.00
Sugahspank / Γεωργία Καλαφάτη- Αλέκος Γεωργουλόπουλος

HSugahspank, η πιο δυνατή φωνή του ελληνικού θηλυκού underground επανέρχεται με ένα bestof από τα άλμπουμ της σε ένα χορταστικό μείγμα από blues, hiphop, electronica και neosoul στοιχεία. Phatbeats, βρόμικες κιθάρες, ψυχεδελικά bangers, γυμνά gospel και πειραματισμός από μια καλλιτέχνη και performer που εδώ και χρόνια μας κρατά σε εγρήγορση. Μαζί της επί σκηνής ο Αλέκος Γεωργουλόπουλος σε κιθάρα, sequencers, liveelectronics, πλήκτρα, παραγωγή κι ενορχήστρωση.

2 Σεπτεμβρίου – Κήπος Σχολής Καλών Τεχνών (Χώρα Μυκόνου) – Ώρα έναρξης 21.00
Daedalus Project – Labyrinth” & “Live at Birdland”

Δημήτρης Βασιλάκης & Athens Quartet/  Special guest: Craig Bailey
Με αναφορές στον ελληνικό μύθο αλλά και σε κείμενα του James Joyce και του Franz Kafka, η συναυλία Daedalus Project – Labyrinth” &“Live at Birdland είναι ένας συνδυασμός μοντέρνας τζαζ με Ελληνικούς/Βαλκανικούς ρυθμούς και τρόπους σε ένα εκρηκτικό μείγμα. ΔημήτρηςΒασιλάκης saxes vocals, Εμμανουήλ Σαριδακης keyboard, Μάνος Λούτας bass, Γιώργος Πολυχρονάκος drums

9 Σεπτεμβρίου – Αρχαιολογικός χώρος Δήλου – Ώρα έναρξης παράστασης 19.00
ΦΑΕΘΩΝ Οβίδιος/Ευριπίδης

Τρεις ερμηνευτές αποδίδουν την περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του, οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μια ξέφρενη πορεία στον ουρανό καταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές και προκαλώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή. Την αφήγηση – άλλοτε διαλογική ,άλλοτε χορική – θα συνοδεύει ζωντανά με τους ήχους κρουστών, ένας δεξιοτέχνης στο είδος μουσικός. Θεατρική παράσταση που αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης). Η παράσταση θα δοθεί το φως της μέρας – οι ερμηνευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα κείμενα, με σκηνικό τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του αρχαιολογικού χώρου.
Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Αντρέας Κωνσταντίνου, Λάμπρος ΚωνσταντέαςΜουσική: Σόλης Μπαρκή Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Διάρκεια παράστασης 55 λεπτά
Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος
Η παράσταση ειναι με ελεύθερη είσοδο
Κόστος μεταφοράς με το πλοίο 22 ευρω
Αναχώρηση απο Μύκονο 17.30,επιστροφή απο Δήλο 20.30 (διάρκεια ταξιδιού 30 λεπτά)

11 Σεπτεμβρίου – ΦΑΡΟΣ Αρμενιστής -Ώρα έναρξης 19.30
Απογευματινή βάρδια στον Φάρο Αρμενιστή με την ερμηνεύτρια

Μυρτώ Βασιλείου, τον συνθέτη Κώστα Τσίρκα και τον συνθέτη Αλέξανδρο Λιβιτσάνο. Οι τρεις τους, παρέα με τους πολύτιμους συνεργάτες τους, “συναντούν” σημαντικούς δημιουργούς, όπως ο Μ. Χατζιδάκις, ο Μ. Λοΐζος, η Λ. Νικολακοπούλου κι ο Φ. Δεληβοριάς, σε τραγούδια κλασικά κι αγαπημένα, προσεγγίζοντάς τα με μια εντελώς διαφορετική, ηχητικά μορφή. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ.

18 Σεπτεμβρίου -Κάστρο Χώρας Μυκόνου, Ώρα έναρξης 17:30
100 χρόνια μπαχαρίζει!

Χρόνια της αλμύρας και χρόνια ζύμωσης για τη σύγχρονη Ελλάδα. Μικρασία, Σμύρνη, Αϊβαλί… Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου κάνει τις μνήμες «γιορτή». Με καλεσμένη τη Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζουμε μεζέδες, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στο θυμικό της, από την Μικρά Ασία και την Πόλη όπου έζησε για 11 χρόνια.
Με τις πενιές, τις δοξαριές, τα μαγικά πλήκτρα της μουσικής των: Χάρις Τσαλπαρά – τραγούδι, πιάνο, Γλαύκος Σμαριανάκης – τραγούδι, βιολί, Φώτης Βεργόπουλος – τραγούδι, μπουζούκι, …η γιορτή δένει σαν το σιρόπι στο γλυκό με τραγούδια και σκοπούς από τη Μικρασία, τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ12ο Dance Days Chania: Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού επιστρέφει με ένα ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα12.09.2018

Μykonosis….

Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχει η συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών της Μυκόνου που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής

Θεατράκι Λάκκας
Ώρα έναρξης 21.00

24/9

ΜΕΘωΔΟΣ ΤΩΝ 3

Η Μέθωδος των τριών ταξιδεύει στο χρόνο αυτή τη φορά για συναντήσει τον Μανο Χατζιδάκι, σ’ ένα αφιέρωμα εφ’ολης της ύλης, γεμάτο απο τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια του πιο αγαπημένου τους συνθέτη. H Χριστίνα Σαμαρά στη φωνή, η Σοφία Βουλγαρίδου στο ακορντεόν και η Σοφία Καλπουρτζή στο πιάνο, θα μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη από τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Μαριάννα και Ντάνιελ

Η Μαριάννα και ο Δανιήλ ειναι ξαδέλφια που μεγάλωσαν μέσα σε μουσική οικογένεια στή Μύκονο και στο εξωτερικό. Ξεκινήσανε να παίζουνε κομμάτια που τους αρέσανε και να εξελίσσονται ο καθένας σε διαφορετικά ακούσματα αλλά χωρίς να χάσουν την κοινή τους μουσική ιστορία. Μπορεί να ζούν σε διαφορετικά μέρη αλλα κάθε φορά που συναντιούνται είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δανιήλ Κουσαθανας – κιθάρα και φωνή,Μαριάννα Σανγκίτα Αγγελετάκη, Ροε – φωνή και κρουστά.

Vbros

Οι Vbros είναι μια μπάντα που αποτελείται από δυο μόνο άτομα, τον Νίκο Βερώνη και τον Πέτρο Βερώνη. Δυο αδέρφια που βρήκαν μια διέξοδο έκφρασης στην μουσική,τον ροκ ήχο και τον ελληνικό στίχο. Ο Νίκος και ο Πέτρος έχουν μεγαλώσει στην Αθήνα και πλέον ζουν μόνιμα στον τόπο καταγωγής τους,τη Μύκονο πραγματοποιώντας συναυλίες στο νησί αλλά και σε αλλά μέρη της Ελλάδας. Στις εμφανίσεις τους θα ακούσουμε διασκευές και εκτελέσεις τραγουδιών της ελληνικής ροκ σκηνής αλλά και δικά τους κομμάτια.

25/9 -Ώρα έναρξης 21.00
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Κορυφαίοι μουσικοί σε μια σειρά συναυλιών εμπνευσμένη από την «Οδύσσεια»12.09.2018

SEVDALI

Οι Sevdali σχηματίστηκαν στη Μύκονο με κινητήριο δύναμη την αγάπη τους για τον φυσικό ήχο και τις καλαίσθητες ενορχηστρώσεις, παρουσιάζοντας ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναϊικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και νέες δικές τους συνθέσεις. Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς:Βασίλης Αντωνίου (μπουζούκι, τραγούδι), Ελένη Δημακοπούλου (κιθάρα, τραγούδι), Αντώνης Τσίτσης (βιολί, τραγούδι), Σοφία Καλπουρτζή (ακορντεόν, τραγούδι)

Μουσικό σχήμα Ευριπίδη Μασάκη – 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Θα παρουσιαστούν Σμυρνέϊκα τραγούδια.
Επίσης θα διαβαστούν κείμενα και θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό.
Παίζουν: Βασίλης Αντωνίου – Κανονάκι.Βασίλης Γρυπάρης-Βιολί.
Σταύρος Λοίζος- Κιθάρα, Λαούτο.Ευριπίδης Μασάκης- Ούτι.
Άγγελος Παπακώστας-Κρουστά.Κείμενα- παρουσίαση: Γεωργία Μασάκη.

30/9
Ιερά Μονή ΠαλαιοκάστρουΆνω Μερά – Ώρα έναρξης 21.00
Θεατρική Ομάδα Μυκόνου – ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ένα πρωτότυπο θεατρικό αναλόγιο που προέκυψε μέσα από την ελεύθερη κατάδυση στα χρόνια και τα έργα του Έλληνα Οδυσσέα.΄Ενας περίπλους στα κείμενα-ψηφίδες, μεγάλων ποιητών όπως ο Σεφέρης, ο Ρίτσος κι ο Ελύτης αλλά και του Καβάφη και του Γκάτσου κι άλλων μοναδικών συγγαρφεων, που περιγράφουν τους δούρειους ίππους της φυλής μας. Μεγάλη η συμβολή του Καζαντζάκη, ο οποίος συμπληρώνει με σεβασμό τον Όμηρο. Μακριά στο μέλλον κοιτάμε, όταν εμβαθύνει το βλέμμα μέσα μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b