Monopoli Team
13.06.2022
A
A
Σαν σήμερα το 1968 ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα θεμέλια του Πύργου των Αθηνών. Του ουρανοξύστη της πρωτεύουσας, ο οποίος έχει 28 ορόφους και φτάνει τα 103 μέτρα. Για όσους δεν θυμούνται βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μεσογείου και Βασιλίσσης Σοφίας.
Μέχρι να κατασκευαστεί ο Πύργος Αθηνών απαγορεύονταν στην Αθήνα να σηκώνονται κτίρια πάνω από τα 35 μέτρα, ωστόσο το 1968 σταμάτησε να ισχύει και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του υψηλότερου κτιρίου της Αθήνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝικηφόρος Λύτρας: Οι σπουδαιότεροι πίνακες του ζωγράφου της “ελληνικής ψυχής”12.09.2018
Το αρχικό σχέδιο ήταν να δοθεί ο σχεδιασμός του σε ξένη εταιρεία που είχε εμπειρία στους ουρανοξύστες, ωστόσο τελικά ανατέθηκαν τα σχέδια στους Έλληνες αρχιτέκτονες, Ιωάννη Κυμπρίτζη και Ιωάννη Βικέλα και η ανέγερσή του επίσης σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία.
TAGS:
Πύργος Αθηνών
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο μήνας κλείνει με Bridgerton – Ρομάντζο, σκάνδαλα και όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Οι Αθηναίοι ψηφίζουν “φούρνο παραδοσιακό”: 7 διευθύνσεις για την πιο νόστιμη λαγάνα
Χαλβάς: Ο διαιτολόγος εξηγεί γιατί δικαιούται θέση στο τραπέζι μας
Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα: 5 πάρκα για να πετάξεις χαρταετό
Φεστιβάλ Δράμας: Πρόγραμμα Φιλοξενίας για την ανάπτυξη σεναρίων μικρού μήκους ταινιών
Γιώργος Αλκαίος και Πάνος Βλάχος κυκλοφορούν νέο single
Hot or Not #207: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Πώς ένα ύφασμα κουβαλά πάνω του την ιστορία των γυναικών
28ο ΦΝΘ: Spotlight στον αμερικανό πολυμεσικό καλλιτέχνη Μπιλ Μόρισον
Βουβούλα Σκούρα: η σημαντική σκηνοθέτης τιμάται με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28 ΦΝΘ