
Monopoli Team
13.06.2022
A
A
Σαν σήμερα το 1968 ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα θεμέλια του Πύργου των Αθηνών. Του ουρανοξύστη της πρωτεύουσας, ο οποίος έχει 28 ορόφους και φτάνει τα 103 μέτρα. Για όσους δεν θυμούνται βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μεσογείου και Βασιλίσσης Σοφίας.
Μέχρι να κατασκευαστεί ο Πύργος Αθηνών απαγορεύονταν στην Αθήνα να σηκώνονται κτίρια πάνω από τα 35 μέτρα, ωστόσο το 1968 σταμάτησε να ισχύει και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του υψηλότερου κτιρίου της Αθήνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝικηφόρος Λύτρας: Οι σπουδαιότεροι πίνακες του ζωγράφου της “ελληνικής ψυχής”12.09.2018
Το αρχικό σχέδιο ήταν να δοθεί ο σχεδιασμός του σε ξένη εταιρεία που είχε εμπειρία στους ουρανοξύστες, ωστόσο τελικά ανατέθηκαν τα σχέδια στους Έλληνες αρχιτέκτονες, Ιωάννη Κυμπρίτζη και Ιωάννη Βικέλα και η ανέγερσή του επίσης σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία.
TAGS:
Πύργος Αθηνών
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Κολοβός
Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων: Σκιαδαρέσες, street party στην Ομόνοια και παραδοσιακοί χοροί στη Μητρόπολη
Η αλεπού θα ξανάρθει: Μία παράσταση για τον ποιητή Δημήτρη Βρεττάκο στο ΨΝΑ – Δαφνί
The Ellinikon Experience Park: Δύο μουσικές εμπειρίες με δωρεάν είσοδο στο πλαίσιο του Piano City Athens 2025
Το Τελευταίο Σημείωμα: Δωρεάν προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη από τον Δήμο Πετρούπολης
Οι The Kovenant στο Gagarin 205
Σοφία Καµαγιάννη, πώς θα συνδεθούμε ξανά με τη φύση;
«Κάλαντα της άνοιξης»: Οι CHÓRES επιστρέφουν με μια μουσική ταινία μικρού μήκους – ύμνο στη ζωή
Η Νία Βαρντάλος στο «Watch Next» της COSMOTE TV
Ορέστης Τζιόβας: «Με αφορά το σύνολο. Πρέπει να μάχεσαι» (vid)