MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Alec John Such: Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος μπασίστας και συνιδρυτής των Bon Jovi

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο μπασίστας Alec John Such, ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, ανακοίνωσε ο Jon Bon Jovi.

Ο Alec John Such (αριστερά του Bon Jovi) στο reunion της μπάντας στο Rock 'n' Roll Hall of Fame.
Monopoli Team

Ο μπασίστας Alec John Such, ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών από άγνωστο μέχρι τώρα λόγο. Την είδηση έκανε γνωστή ο Jon Bon Jovi στα social media του, στις 5 Ιουνίου.

“Είμαστε συντετριμμένοι που ακούσαμε τα νέα του θανάτου του αγαπημένου μας φίλου, Alec John Such. Ήταν αυθεντικός. Ως ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi, ο Alec ήταν καθοριστικός για τη διαμόρφωση του συγκροτήματος. Για να είμαι ειλικρινής, βρήκαμε ο ένας τον άλλον μέσα από αυτόν. Ήταν παιδικός φίλος του Τίκο και έφερε μαζί του τον Ρίτσι να μας δει να παίζουμε. Ο Alec ήταν πάντα έξαλλος και γεμάτος ζωή. Σήμερα αυτές οι ιδιαίτερες αναμνήσεις φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και δάκρυα στα μάτια μου. Θα μας λείψει βαθιά” έγραψε στη δημοσίευση του ο τραγουδιστής.

Γεννημένος στην Νέα Υόρκη στις 14 Νοεμβρίου το 1951, ο Alec John Such έπαιζε στους The Message πριν μπει στο συγκρότημα που τον έκανε διάσημο. Στην αρχή της δεκαετίας του ’80, ο John Such ήταν ατζέντης του τότε συγκροτήματος Hunka Bunka Ballroom στο Νιού Τζέρσεϊ. Εκεί ήταν που γνώρισε τους “Bon Jovi & The Wild Ones” και είδε τις προοπτικές του Jon Bon Jovi.

Ο John Such έφερε τους Torres και Sambora στο συγκρότημα, ενώ ο Bon Jovi έφερε τον παιδικό του φίλο David Bryan, που ήταν μέλος ενός άλλου συγκροτήματος, των Atlantic City Expressway. Το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο “Slippery When Wet” τελικά πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το επόμενο άλμπουμ του 1988, με τίτλο “New Jersey” γνώρισε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο Alec John Such παρέμεινε στο συγκρότημα πριν αποχωρήσει το 1994. “Όταν έφτασα τα 43, άρχισα να νιώθω κουρασμένος. Ένιωθα σαν να πηγαίνω στη δουλειά και εγώ δεν ήθελα να δουλεύω. Ο λόγος που μπήκα σε συγκρότημα ήταν ακριβώς επειδή ποτέ δεν ήθελα να δουλεύω” είχε πει σε συνέντευξη.

Ο John Such αντικαταστάθηκε τότε από τον μπασίστα Hugh McDonald, που το 2016 έγινε επίσημο μέλος του συγκροτήματος.

Μέχρι και το τέλος της ζωής του, είχε φιλικές σχέσεις με τον Τζον Μπον Τζόβι.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
José James: 6 facts που αξίζει να μάθεις, πριν το live στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Metallica στην Αθήνα: Η επιστροφή που περίμεναν γενιές
Μουσικά Νέα
Ελένη Τσαλιγοπούλου και Κώστας Λειβαδάς κάνουν «Ριγιούνιον», 20 χρόνια μετά
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Self Aware: Viral hit το πρώτο τραγούδι των Temper City – Σπάει ρεκόρ σε μόλις δύο μήνες
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Μουσικά Νέα
Ο Κώστας Τουρνάς θα ανοίξει τη συναυλία των Foreigner στο ΟΑΚΑ
Μουσικά Νέα
Είμαι εσύ: Κυκλοφόρησε το album – “ωδή στην ύπαρξη στην πόλη” της Μαριάννας Παπαθανασίου
Μουσικά Νέα
Όπως μιλάει το βλέμμα: Η Λυδία Σέρβου live στο Gustav
Αφιέρωμα
Το πρώτο live των Metallica στην Ελλάδα δεν ήταν sold out
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Μουσικά Νέα
Σωκράτης Μάλαμας: Οι πρώτες στάσεις της καλοκαιρινής περιοδείας του - Δύο οι συναυλίες στην Αθήνα