MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Image Making / Παραγωγή εικόνων: Παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Παύλου στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η Hot Wheels Athens και το Goethe-Institut Athen διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της εικαστικού Αναστασίας Παύλου, «Image Making / Παραγωγή εικόνων», με ελεύθερη είσοδο.

Image Making / Παραγωγή εικόνων: Παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Παύλου στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Monopoli Team

Η Hot Wheels Athens και το Goethe-Institut Athen μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Image Making / Παραγωγή» εικόνων της εικαστικού Αναστασίας Παύλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της καλλιτέχνιδας στο Αίθριο του Ινστιτούτου το απόγευμα της 24ης Μαΐου και θα συνοδεύεται από μουσική.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το «Image Making / Παραγωγή εικόνων» είναι ένας οπτικός άτλαντας παραγωγής εικόνων τον οποίο δημιούργησε η Αναστασία Παύλου το 2020. Σε αυτό, οι εικόνες και η παραγωγή τους εξερευνώνται διεξοδικά, συνδυάζοντας φωτογραφίες, σαρώσεις, ψηφιακά κολλάζ και σχέδια σε ποικίλες, μη ιεραρχημένες διατάξεις. Το βιβλίο αυτό μπορεί να ιδωθεί και ως ένας χάρτης ή ένα αρχείο προσωπικών βιωμάτων – ένα αρχείο που πραγματεύεται τη θέαση, και ένα αρχείο που «θεάται».

To «Image Making / Παραγωγή» εικόνων δεν βασίζεται στο «πώς» και το «γιατί» της θέασης, αλλά στο «πού», και γίνεται έτσι ένας άλλος τόπος συλλογισμού των περιβαλλόντων που δημιουργούνται μέσα από την οπτική αντίληψη ενός υποκειμένου. Τα περιβάλλοντα αυτά παίρνουν σχήμα ανάμεσα σε έναν συγκεκριμένο χρόνο και έναν αφηρημένο χώρο.

Η ροή εικόνων διακόπτεται από αποσπάσματα κειμένου, τα οποία είναι ίχνη συζητήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτισμικού περιβάλλοντος που εξετάζουν ερωτήματα για την παραγωγή εικόνων και τη θέση της στον κόσμο. Η έκδοση είναι σχεδιασμένη ως μια διερεύνηση και μια καταγραφή σχετικών παρατηρήσεων. Επιλέγοντας να προτείνει και όχι να δώσει απαντήσεις, είναι ένας οπτικός και κειμενικός διάλογος με εσκεμμένα ασαφή όρια και απροσδιόριστη δυναμική.

Το «Image Making / Παραγωγή εικόνων» σχεδιάστηκε από την Κορίνα Γαλλίκα.

Στην έκδοση συμμετεχίαν οι:

Hugo Canoilas, Βασίλης Χαμάμ, Julia Gardener, Πάνος Γιαννικόπουλος, Δανάη Γιαννόγλου, Alix Janta, Στέλιος Καλλινίκου, Άρης Μοχλούλης, NMR, Margot Norton, Ελένη Οδυσσέως, Εύα Παπαμαργαρίτη, Γιώργος Πρίνος, Sebastian Lloyd Rees, David Sampethai, Laurentiu Sarjan, Έρικα Σκούρτη, Κυριάκος Σπύρου, Jesper List Thomsen, Μαρία Τουμάζου, Arnisa Zeqo. Με την ευγενική υποστήριξη του Νικόλα Κωνσταντινίδη, της Αμαλίας Μυτιληναίου, του Leopold Thun, και άλλων που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια θάλασσα μέσα μου: Έκθεση της Μαρίνας Βλαχάκη στην Αίθουσα Τέχνης ArtPrisma12.09.2018

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Αναστασία Παύλου (γεν. 1993) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2017. Συμμετέχει στο 2ο Πρόγραμμα  Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της ARTWORKS (SNF Artist Fellowship Ρrogram). Το 2019 είχε την πρώτη της ατομική έκθεση, «Belly Ache» στο Hot Wheels Projects, Αθήνα. Έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων στις εξής ομαδικές: «The Same River Twice», στο Μουσείο Μπενάκη Αθήνα, σε συν-επιμέλεια του New Museum, NY και του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Αθήνα, «Image Drum», Royal Academy, Λονδίνο., «Schmaltz», Guimaraes, Vienna, «Be Water Again», σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου και του Θεόδουλου Πολυβείου στο Korai Art Space, Λευκωσία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τρίτη 24 Μαΐου 2022, 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b