MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Γιορτή της Μητέρας: 8 ιδανικές ταινίες για movie night με τη μαμά μας

Κάθε χρόνο, η Γιορτή της Μητέρας είναι ένας ακόμη μια αφορμή για να δείξουμε πόσο πολύ μας αρέσει να περνάμε χρόνο με την οικογένεια μας, και τι καλύτερο από ένα movie night;

Το "Stepmom - Η ζωή σε δύο πράξεις" είναι η ιδανική επιλογή για τη Γιορτή της Μητέρας.
Το "Stepmom - Η ζωή σε δύο πράξεις" είναι η ιδανική επιλογή για τη Γιορτή της Μητέρας.
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Η Γιορτή της Μητέρας μάς δίνει μία πολύ καλή ευκαιρία να δεθούμε ακόμα περισσότερο με την οικογένειά μας και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με την μητέρα ή τα παιδιά μας, αντίστοιχα. Μία πολύ όμορφη δραστηριότητα για αυτή τη μέρα θα μπορούσε να είναι σίγουρα ένα διασκεδαστικό movie night, με μπόλικο pop-corn και φυσικά μία ταιριαστή ταινία.

Αν θέλετε να πάρετε μία έμπνευση για τις ταινίες που θα μπορούσατε να δείτε ώστε να περάσετε ένα όμορφο βράδυ Κυριακής με τις δικές σας υπερηρωίδες, η λίστα που ακολουθεί περιέχει 8 ξεχωριστές κινηματογραφικές προτάσεις, όλες με την έννοια της μητέρας στο επίκεντρό τους.

Και επειδή κάθε μαμά είναι ξεχωριστή, ψάξαμε να βρούμε από συγκινητικά δράματα μέχρι και ξεκαρδιστικές κωμωδίες, που αντιπροσωπεύουν επάξια κάθε είδους μητρική φιγούρα. Αυτές είναι λοιπόν οι 8 πιο ιδανικές ταινίες για να δούμε στη Γιορτή της Μητέρας.

Lady Bird (2017)

Η σχέση μιας μητέρας και της επαναστατημένης κόρης της παρουσιάζεται υπέροχα σε αυτή τη ταινία, και αν μπορείτε να ταυτιστείτε με αυτή τη κατάσταση, τότε σίγουρα πρέπει να την δείτε.

Η Christine McPherson (Saoirse Ronan) είναι μια έφηβη μαθήτρια που θέλει απεγνωσμένα να ξεφύγει από τη ζωή της. Αυτή της η επαναστατική στάση διαταράσσει τις σχέσεις της με τη μητέρα της, προκαλώντας πολλές διαφωνίες. Η εκρηκτική της φύση όμως θα αρχίσει να αλλάζει όταν διαπιστώσει πως τελικά η μητέρα της, Marion McPherson (Laurie Metcalf), θα παίζει για πάντα έναν από τους πιο κρίσιμους και τρυφερούς ρόλους στη ζωή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Μάιο12.09.2018

Τα Παιδιά Είναι Εντάξει (2010)

Η συγκεκριμένη κωμωδία-δράμα λαμβάνει επάξια τον τίτλο της καλύτερης ταινίας για όλη την οικογένεια και φυσικά βάζει μία σοβαρή υποψηφιότητα για το -αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας- movie night μας.

Η πλοκή της εξερευνά τις σχέσεις ενός ζευγαριού του ίδιου φύλου με τα έφηβα παιδιά τους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τις Τζούλιαν Μουρ και Ανέτ Μπένινγκ, με τα παιδιά τους να νιώθουν ξαφνικά την ανάγκη να γνωρίσουν τον βιολογικό τους πατέρα, τον Paul Hatfield (Μαρκ Ράφαλο). Τότε είναι που ξεκινούν οι κάποτε αστείες και κάποτε πιο σοβαρές εντάσεις, στην μέχρι τότε ήρεμη οικογένεια.

Απίστευτη Παρασκευή (2003)

Η Tess Coleman (Τζέιμι Λι Κέρτις) είναι μια ανύπαντρη μητέρα που δεν θα λέγαμε πως τα πάει ιδιαίτερα καλά με την έφηβη κόρη της Anna (Λίντσεϊ Λόχαν). Μια μέρα, μετά από έναν έντονο καυγά, οι δυο τους θα ξυπνήσουν έχοντας ξαφνικά ανταλλάξει σώματα και ίσως αυτό το περίεργο συμβάν ηρεμήσει τις μεταξύ τους τεταμένες σχέσεις. Όσο θα πρέπει να συνηθίσουν αυτή την αλλαγή, οι δύο τους θα δουν τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίζουν καθημερινά και θα επαναπροσδιορίσουν τους λόγους για τους οποίους τσακώνονται, μπαίνοντας στην κυριολεξία η μία στη θέση της άλλης.

Stepmom – Η ζωή σε δύο πράξεις (1998)

Στην συγκινητική αυτή ταινία που μιλά για τις δυσκολίες ενός αποχαιρετισμού αλλά και για την αγάπη της μητέρας προς τα παιδιά της που μπορεί να αλλάξει τα πάντα, η Σούζαν Σάραντον υποδύεται μία διαζευγμένη μητέρα που μαθαίνει πως πάσχει από μία ανίατη ασθένεια. Μετά από αυτή την δύσκολη ανακάλυψη, θα πρέπει να αποχαιρετίσει τα παιδιά της, αλλά κυρίως να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την νέα σύντροφο (Τζούλια Ρόμπερτς) του πρώην συζύγου της, η οποία θα πρέπει να πάρει τον ρόλο της όταν η ασθένεια τελικά την νικήσει.

Όλα για τη μητέρα μου (1999)

Στην πολυβραβευμένη οσκαρική ταινία του Πέδρο Αλμαδόβαρ, «Όλα για τη μητέρα μου» βρίσκουμε δυνατές ερμηνείες αλλά και μία συγκινητική ιστορία που σίγουρα θα μας κάνει να θυμηθούμε τον δυναμικό ρόλο κάθε μητέρας.

Το δράμα αυτό θίγει θέματα σχετικά με το AIDS, την οικογένεια, την αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας, τη θρησκεία αλλά και τις υπαρξιακές κρίσεις. Μετά από ένα φρικτό ατύχημα, η ζωή της Μανουέλα αλλάζει ριζικά και η μόνη της ελπίδα να βρει ένα νόημα στην καθημερινότητά της βασίζεται στην ηθοποιό Χούμα Ρόχο (Μαρίσα Παρέδες) και στην Μαρία Ρόσα (Πενέλοπε Κρουζ), την οποία ταλανίζουν τα δικά της προσωπικά θέματα υγείας.

Θαύμα (2017)

Μία ταινία που πραγματικά αξίζει να την δούμε, καθώς μιλά συνολικά για την σημασία της αγάπης και της αποδοχής. Ο Auggie (Τζέικομπ Τρέμπλεϊ), είναι ένα αγόρι που γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο και προσπαθεί να βρει τον δρόμο του μέσα από τα διάφορα εμπόδια που μπορεί να συναντήσει. Η προσαρμογή του δεν είναι τόσο εύκολη, όμως ευτυχώς έχει στο πλευρό του τους υποστηρικτικούς γονείς του, Όουεν Γουίλσον και την Τζούλια Ρόμπερτς. Το ταξίδι του αυτό θα εμπνεύσει τελικά όλους τους ανθρώπους γύρω του, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μεταμορφωθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Bird Box (2018)

Παρόλο που το Bird Box είναι θρίλερ, η πλοκή του επικεντρώνεται στην προσπάθεια μίας μητέρας να σώσει τα παιδιά της από διάφορες παράξενες οντότητες που θέλουν να σκοτώσουν την ανθρωπότητα.

Με κάθε κόστος, η Malorie (Σάντρα Μπούλοκ) θα πρέπει να προστατεύσει τα δύο μικρά παιδιά και τον εαυτό της από κάποιες ανεξήγητες οντότητες, που έχουν κατακλίσει τον εντελώς δυστοπικό κόσμο στον οποίο βρίσκονται. Με δεμένα τα μάτια, καθώς αν αντικρίσει κανείς μία οντότητα αυτοκτονεί, η οικογένεια θα πρέπει να επιβιώσει και να φτάσει σε ένα ασφαλές μέρος, μέχρι να κοπάσει η απειλή.

Μαμάδες με κακή διαγωγή (2017)

Κλείνοντας την λίστα μας με μία πιο ανάλαφρη επιλογή, το «Μαμάδες με κακή διαγωγή» είναι μια αρκετά εύστοχη και διασκεδαστική κωμωδία για να απολαύσουμε στη Γιορτή της Μητέρας.

Η ταινία μας συστήνει την Amy (Μίλα Κούνις), μία μητέρα που προσπαθεί να είναι καλή σε όλα και έτσι καταφέρνει να εξαντλήσει την υπομονή της, αποφασίζοντας να γίνει κακή σε όλα, μαζί με τις νέες της φίλες (Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν). Απέναντί τους θα βρουν όμως τις υπόλοιπες «τέλειες μαμάδες» του σχολείου και ο πόλεμος θα ξεκινήσει. Ταυτόχρονα, και ενώ στην αρχή τα παιδιά της είχαν χαρεί με την διασκεδαστική αυτή αλλαγή, αρχίζουν πλέον να συνειδητοποιήσουν πως λίγη οργάνωση και τάξη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ίσως ο παλιός εαυτός της μητέρας τους είναι επιτακτική ανάγκη να γυρίσει πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Γέλιου: 10 ξεκαρδιστικές κωμωδίες που μπορείτε να δείτε στο Netflix12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b