MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Κυρία Ντάλογουεη, της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη στην Παρένθεση

Η Κυρία Νταλογουέη, της Βιρτζίνια Γουλφ – μια παραγωγή των GingerCreepers TheaterBand – ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη στον νέο χώρο Παρένθεση.

Monopoli Team

Το έργο:

Η αφήγηση μίας συνηθισμένης μέρας στη ζωή της Κλαρίσα Ντάλογουεη, μίας μεσήλικης γυναίκας στο μεσοπολεμικό Λονδίνο και πώς φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα επηρεάζουν και αναδιαμορφώνουν την οπτική της για τη ζωή.

Στον χώρο υπάρχουν δύο Ντάλογουεη. Η μία Ντάλογουεη, στα πλήκτρα, αφηγείται στους καλεσμένους της, μέσα από σκέψεις, ήχους, εικόνες, την ιστορία εκείνης της ημέρας και πώς την επηρέασε. Η δεύτερη Ντάλογουεη, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους καλεσμένους της, λίγη ώρα πριν.

Με αφορμή το βιβλίο της Β. Γουλφ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά μεταμοντέρνα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, ο Γρηγόρης Χατζάκης στήνει μία παράσταση για τη δύναμη της ζωής, την αξία της υποκειμενικότητας του χρόνου, το απροσμέτρητο μέγεθος του τίποτα.

Λίγα λόγια για την Παρένθεση

Ο Χρήστος Καπενής και ο Γρηγόρης Χατζάκης, που αποτελούν τη θεατρική ομάδα GingerCreepers TheaterBand, μας συστήνουν το νέο τους εγχείρημα, την Παρένθεση.

Μετά τα δύο χρόνια θεατρικής παύσης, -έχοντας επικεντρωθεί στο διαδικτυακό έργο τους, αφού δημιούργησαν σε συνεργασία με την πλατφόρμα aejaa, το νέο οπτικοακουστικό είδος Ραδιοπτικό Θέατρο (RadiopticalTheater) και αφού παρουσίασαν εκεί 5 δουλειές- επιστρέφουν ανοίγοντας έναν δικό τους χώρο, που συστήνουν ως “χώρο πειραμάτων”. Έναν χώρο που στόχο έχει τη συνάντηση ανθρώπων και τον ανοιχτό άμεσο διάλογο, σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο, την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν &Πλην: «Ο αυτόχειρ» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Συστήνουν λοιπόν την Παρένθεσή τους με δύο παραγωγές. Δύο ιστορίες προσωπικής επαναδιαπραγμάτευσης. Το “Καθόμαστε Σε Ένα Τραπέζι. Ο Ένας Κοιτάει Τις Γρίλιες. Από Κάπου Ακούγεται Ο Τελευταίος Λύκος” με αφορμή το βιβλίο του Λάσλο Κρασναχορκάι: “Ο Τελευταίος Λύκος” και την “Κυρία Ντάλογουεη”, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, με τη σταθερή συνεργάτιδα της ομάδας Δώρα Παρδάλη και την Ελένη Σιδηροκαστρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝα ακούς το χιόνι να πέφτει, του Ρέιμοντ Κάρβερ στο studio Μαυρομιχάλη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βιρτζίνια Γουλφ
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη
Κοστούμια: Λίλα Νόβα
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Χορογραφία: Πετρίνα Γιαννάκου

Παίζουν: Δώρα Παρδάλη, Ελένη Σιδηροκαστρίτη

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Πληροφορίες: Κρατήσεις: 6943732758
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διασκευή: Γρηγόρης Χατζάκης
Βοηθός Σκηνοθετη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου
Πληροφορίες Χώρου: Παρένθεση, Διον. Εφέσου 3, Αμπελόκηποι
Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργαλιάς
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b