MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 9 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 9 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Πάρτυ γενεθλίων, με τη Σαλίνα Γαβαλά στο χειμερινό Άλσος

Η Σαλίνα Γαβαλά, σε τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο χειμερινό Άλσος, με ένα πρωτότυπο θέαμα που συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική, την ποίηση αλλά και την τεχνολογία των ολογραμμάτων, σε ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας. Ένα πάρτυ, όπου ο θεατρικός λόγος της εορτάζουσας, ενώνεται με γνωστά τραγούδια, ειδικά διασκευασμένα για πιάνο και κοντραμπάσο.
Η ηρωίδα περνά την ημέρα των γενεθλίων της απομονωμένη στο σπίτι. Διαβάζει, γράφει, τραγουδάει και “συνομιλεί” με γνωστά βιβλία και συγγραφείς, όταν εντελώς ξαφνικά αρχίζουν οι επισκέψεις…Πρόσωπα της ζωής της, αγαπημένα και μη, με τα οποία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς και ρόλοι από θεατρικά έργα. Η πιο απροσδόκητη “επίσκεψη” είναι εκείνη του παιδικού της εαυτού. Έτσι, με την τεχνολογία των ολογραμμάτων, εμφανίζονται επί σκηνής, ο Φίλιππος Σοφιανός στον ρόλο του πατέρα, ο τραγουδιστής Γιώργος Καραδήμος στον ρόλο του “πρώην”, ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς στον ρόλο του Άμλετ και η μικρή Ειρήνη στον ρόλο του παιδικού εαυτού… και… λοιποί συγγενείς και φίλοι. Ζωντανά στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης που έκανε και τις ενορχηστρώσεις.
Σάββατο 9/4, 20:30
15€ – 20€
Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα

2. Moderato Cantabile, της Μαργκερίτ Ντυράς στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

Το μυθιστόρημα της Μαργκερίτ Ντυράς «Moderato Cantabile» μεταφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο η Ευφροσύνη Μαστρόκαλου, σε έναν ιδιαίτερο χώρο στον Βοτανικό, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Ιφιγένεια Γρίβα και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος. Το έργο αφηγείται μία σειρά συναντήσεων κατά τις οποίες ένας άντρας και μία γυναίκα επιδίδονται εμμονικά, τελετουργικά στην αναβίωση ενός εγκλήματος πάθους (ανάμεσα σε έναν άλλο άνδρα και μία άλλη γυναίκα) στο οποίο έχουν υπάρξει μάρτυρες. Η γυναίκα γοητευμένη από το έγκλημα επιστρέφει πολλές φορές στη σκηνή δημιουργώντας σχέση με έναν άντρα που είδε επίσης τη δολοφονία και πίνοντας το απόγευμα μαζί του, αυτός απαντά υπομονετικά στις επίμονες ερωτήσεις της. Σιγά σιγά και οι δύο ανακαλύπτουν ότι καταλαμβάνονται από δυνάμεις που απειλούν τη δική τους σταθερότητα.
Σάββατο 9/4, 21:00
3-15€
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

3. Ο Απόστολος Ρίζος στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Απόστολος Ρίζος, συμπλήρωσε 20+1 χρόνια ενεργούς παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, και παρουσιάζει μια παράσταση εφ’ όλης της ύλης, που εξαφανίζει τα σύνορα μεταξύ των μουσικών ειδών και μουσικών καταγωγών. Απόψε, θα βρεθεί στον Σταυρό του Νότου Club, για μία μοναδική εμφάνιση με καλεσμένη τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Πλαισιωμένος από δεξιοτέχνες μουσικούς, ο Απόστολος Ρίζος με τις κιθάρες, τα πετάλια και τις φυσαρμόνικές του, ερμηνεύει με το χαρακτηριστικό του τρόπο αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας και τραγούδια σταθμούς από όλες τις χρονικές περιόδους του ελληνικού τραγουδιού. H μουσική παράσταση, διανθίζεται με πρωτότυπες προβολές από τα αλληγορικά εικαστικά έργα και φωτομοντάζ του φημισμένου καλλιτέχνη και “πρεσβευτή” της θρυλικής καλλιτεχνικής κατάληψης, Kunsthaus Tacheles του Βερολίνου, Tim Roeloffs, με την άδεια και ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη.
Σάββατο 9/4, 21:30
12€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

4. Macho Libre Anniversary: Οι Planet of Zeus στο Gagarin

Με αφορμή την επανακυκλοφορία του “Macho Libre”, οι Planet of Zeus παρουσιάζουν το άλμπουμ ζωντανά στο Gagarin 205. Η μπάντα ηχητικά επιλέγει τον “βρώμικο” δρόμο, δημιουργώντας μια ηλεκτρισμένη και φορτισμένη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ταξιδεύουν τα μηνύματά τους. Heavy groove riffs, πανέξυπνα και γεμάτα, που θυμίζουν τις ένδοξες στιγμές των Rage Against The Machine, την ενέργεια των MC5 και τα pop ερεθίσματα των Queens Of The Stone Age. Λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρώτου τους ταξιδιού στην Βόρεια Αμερική μάς περιμένουν στο Gagarin 205 για μια ιδιαίτερη γιορτή που έχουν ετοιμάσει για εμάς.
Σάββατο 9/4, 21:00
13-17€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

5. O Monsieur Minimal στο Gazarte Roof Stage

O Monsieur Minimal έρχεται απόψε στο Gazarte Roof Stage, με ένα Easteria Live band show γεμάτο «Love stories, Στιγμές, Αγκαλιές και Easteries». Με την dream pop πάντα να βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου, ο μονίμως επίκαιρος Monsieur Minimal είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει σε κάθε του νέο δίσκο να αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής, χωρίς να φοβάται να πειραματιστεί σε νέα μονοπάτια.
Σάββατο 9/4, 21:30
10-12€
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b