MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 22 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου 2022.

author-image Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Στις 17/3 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί,  θα προβάλλεται το animation «Στο γύψο» (16’) των  Άκη Μελάχρη και Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου. Η ταινία μετρά 7 βραβεία (από ελληνικής πλευράς στο Athens Animfest και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων) και πολυάριθμες συμμετοχές σε περισσότερα από 25 φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down: Τελικά πόσο συμπεριληπτική είναι η ελληνική κοινωνία;12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Μορφή & Λειτουργία – H Ακολουθία του Σχεδιασμού 200 + 200»: Έκθεση στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη παρουσιάζει, από τις 22 Μαρτίου έως τις 22 Ιουλίου 2022, την έκθεση «Μορφή & Λειτουργία – H Ακολουθία του Σχεδιασμού 200 + 200 – Διακοσμητικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες 1621-2021». Ο προσδιορισμός «200+200» αφορά στον χρόνο, με σημείο εκκίνησης το πέρασμα από την περίοδο της Αναγέννησης έως την Ελληνική Επανάσταση, καταλήγοντας στην σύγχρονη δημιουργία. Δείγματα Διακοσμητικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών που χρησιμοποιήθηκαν στoν Ελλαδικό χώρο, αλλά παράχθηκαν σε Ευρωπαϊκές πόλεις, αποτελούν πεδίο μελέτης, ως προς την κατασκευή, την χρήση, τον συμβολισμό, αλλά και το κοινωνικό κύρος προσαρμόζοντας την καθημερινή ζωή και διακηρύσσοντας την σημασία της τέχνης μέσα από το πέρασμα της ιστορίας.
Διάρκεια έκθεσης: 22 Μαρτίου – 22 Ιουλίου 2022
Ωράριο λειτουργίας μουσείου: Δευτέρα έως Σάββατο 09:00 – 15:00

Αίθουσα περιοδικών εκδηλώσεων, Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Καρυατίδων 4α & Καλλισπέρη 12, Αθήνα. Τηλ. +30 210-9221044, +30 210-9239709. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Τρωίλος και Χρυσηίδα» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

3. Ianos: Η Ζυράννα Ζατέλη υπογράφει το βιβλίο της «Ορατή σαν αόρατη»

Την Τρίτη 22 Μαρτίου από τις 18:00 έως τις 20:00 στον IANO, η Ζυράννα Ζατέλη θα υπογράφει το βιβλίο της «Ορατή σαν αόρατη», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, και συνομιλεί με τους αναγνώστες της. Με το βιβλίο αυτό ολοκληρώνεται η τριλογία «Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους». Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Λογοτεχνίας του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας, Σταδίου 24.
Τρίτη 22/3, 18:00
Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα. https://www.ianos.gr/

4. Public: Ο Στέλιος Μάινας μιλά για το βιβλίο του «Να θυμηθώ να παραγγείλω»

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 20:30 στην παρουσίαση του βιβλίου «Να θυμηθώ να παραγγείλω» του Στέλιου  Μάινα. Για το βιβλίο θα μιλήσει και θα συζητήσει με τον συγγραφέα η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Λέχου και Κάτια Σπερελάκη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.
Τρίτη 22/3, 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Public Café Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 σπουδαία αντιρατσιστικά ποιήματα που «γκρεμίζουν» τις φυλετικές διακρίσεις12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα "διαβάζει", βλέπει Κόρε.Ύδρο. και εξερευνά την Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 28-29 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Moromo: Μία πολυμεσική εγκατάσταση του Παντελή Καρασεβδά στο Tzamia Krystalla
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Απρίλιος με δωρεάν δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Αγορές
The Meet Market #EasterEdition 2026 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
«Γιοζεφίνε η αοιδός» του Κάφκα στην Εναλλακτική Σκηνή, Σπύρος Γραμμένος - Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Κύτταρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Open House Athens 2026: Η μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής επιστρέφει, ανοίγοντας 78 κτίρια στο κοινό
Εκδηλώσεις
Vamvakou Mountain Run: Για 6η φορά στις πλαγιές του Πάρνωνα!
Εκδηλώσεις
Η «Άννα Μπολένα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Παιδί Τραύμα με τη «Δεύτερη Ζωή» στο AΝ Club– Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορούμε να δούμε σήμερα 25η Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Συνάντηση κορυφής με 11 ολυμπιονίκες και διεθνείς πρωταθλητές σκι στο Parnassos Alpine Festival
Εκδηλώσεις
Ένα Jazz tribute στον Μάνο Χατζιδάκι, το βραβευμένο «Καταφύγιο» στο Θέατρο Art 63 – Όσα θα κάνουμε σήμερα