MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τετάρτη 16 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022.

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Παρουσίαση βιβλίων για τον Μίκη Θεοδωράκη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Δέκα ημέρες προβολών σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

«Σπίτι από Θραύσματα» του Simon Lereng Wilmont

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο 24ο ΦΝΘ θα προβληθούν 233 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές. Παράλληλα, παρακολουθούμε ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
10-20 Μαρτίου 2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από την Πέμπτη 10/3 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει «Η κλήση» (10′) του Μάριου Ψαρά. Εύφημος Μνεία στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας.  Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης.  Eπιλογή στα «Short Film Market Picks» του Clermont-Ferrand 2021.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙζαμπέλ Ιπέρ: Οι ρόλοι – σταθμοί της Γαλλίδας σταρ με την αξεπέραστη καριέρα12.09.2018

Εκθέσεις

3. «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας»: Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο «Σεράφειο» Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος συνδιοργανώνουν τη θεματική έκθεση γλυπτικής «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας» με 72 γλυπτά από 42 καλλιτέχνες στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων. Η επετειακή αυτή έκθεση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, μεταξύ πολλών άλλων, γλυπτά καλλιτεχνών όπως οι: Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Ρόκος Κυριάκος, Γιάννης Παππάς, Καλακαλλάς Γεώργιος, Δωρόπουλος Βασίλειος κ.α.
Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στις 19:00
Ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 16 Μαρτίου – 10 Απριλίου 2022, 10.00 – 20.00
Χώρος: Σεράφειο Δήμου Αθηναιών, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 118 54 | Τηλ. 210 3426842, [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ζωτικός χώρος» του Σπύρου Κωτσαλά και «Αγνώς καβαλάρης» του Γιάννη Ευθυμίου στη γκαλερί Ευριπίδη12.09.2018

Σεμινάρια – Εκδηλώσεις

4. Ανακαλύπτοντας το μελάνι – Ζωγραφική και καλλιγραφία: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τις Τετάρτες 16 και 23 Μαρτίου το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες «Ανακαλύπτοντας το μελάνι – Ζωγραφική και καλλιγραφία». Τεχνικές Sumie και Ιαπωνικής Καλλιγραφίας: Ένα δύσκολο, αλλά και πολύ γοητευτικό υλικό με μεγάλη ιστορία. Υδαρές, ευαίσθητο και σκληρό, ταυτόχρονα, το μελάνι μάς αποκαλύπτει την πληθώρα των εντυπωσιακών, πλούσιων τόνων του γκρι και του μαύρου. Μαθαίνουμε τις βασικές γραμμές και τον χειρισμό του πινέλου στην ιαπωνική καλλιγραφία, μιλάμε για τον μινιμαλισμό και τη σύνθεση στην ιαπωνική τέχνη και δημιουργούμε το δικό μας Sumie! Με την εικαστικό Άρτεμη Κατσαμπάνη-Ohta.
Τετάρτη 16/3, 18:00 – 20:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 40€. Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/.

Άλλες εκδηλώσεις

5. Θέατρο Εμπρός: Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

«Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός μας προσκαλεί στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, μια ανοιχτή πρωτοβουλία καλλιτεχνών ενάντια στον βίαιαο εκφασισμό της κοινωνίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου 2022. Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και περιλαμβάνει παραστάσεις, performance, συναυλίες, ομιλίες, παιδικά προγράμματα και άλλες δράσεις.
16-20 Μαρτίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.
Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη- Θα υπάρχει κουτί οικονομικής συνεισφοράς
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρ. Παλαμήδη 2, Ψυρρή) | https://antifaperformingarts.wordpress.com

6. Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Παρουσίαση βιβλίων για τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» διοργανώνει μια βραδιά παρουσίασης βιβλίων για τον εμβληματικό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για τα βιβλία «Το πνεύμα της Επανάστασης του ’21 και ο Μίκης Θεοδωράκης» (Γιώργος Αγοραστάκης, εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης, 2021) και «Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Κρήτη», (Γιώργος Αγοραστάκης, Τατιάνα Παπαγεωργίου, Ερατοσθένης Καψωμένος, έκδοση ΠΕΚ-Πυξίδα της Πόλης και ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, 2021).
Τετάρτη 16/3, 19:00
Ελεύθερη είσοδος. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλ: +210 728 2778.

7. Εκδόσεις Πατάκη: Παρουσίαση του βιβλίου «Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής» στο Μουσείο Ακρόπολης

Οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αρχιμανδρίτη «Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής». Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το όνοµα του Γιάννη Μπεχράκη (1960-2019) είναι άρρηκτα συνδεδεµένο µε τις σηµαντικότερες στιγµές της παγκόσµιας φωτοειδησεογραφίας των τελευταίων δεκαετιών. Μάρτυρας των γεγονότων που συνθέτουν τη σύγχρονη ιστορία και υπερασπιστής εκείνων που την υφίστανται, ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν ένας βαθιά στρατευµένος ανθρωπιστής.
Τετάρτη 16/3, 19:00
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b