MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 1 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 1 Μαρτίου 2022.

When A Tile Becomes A Door: Ατομική Έκθεση του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Film O’ Clock: Επιστρέφει με ταυτόχρονες προβολές σε έξι χώρες

Το νέο Διεθνές Φεστιβάλ Film O’ Clock έκανε την πρεμιέρα του πέρυσι τέτοια εποχή διαδικτυακά, φέρνοντας κοντά το σινεμά της Λιθουανίας, της Νοτίου Αφρικής, της Αιγύπτου, της Ρουμανίας και της Ελλάδας. Φέτος, στη δεύτερη διοργάνωση του στις 1-6 Μαρτίου, διευρύνεται με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας και διεξάγεται για πρώτη φορά στις αίθουσες, με ταυτόχρονες προβολές στις συμμετέχουσες χώρες. Παράλληλα περιλαμβάνει μια σειρά από online εκδηλώσεις. Τρίτη 1/3, στις 20:00, «Devil’s Bride», Arūnas Žebriūnas, Lithuania, 1976: Μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της Λιθουανίας,  ένα αξέχαστο μιούζικαλ στα πρότυπα του»Jesus Christ Superstar», με ήρωα έναν Διάβολο, που υπήρξε Άγγελος και αναζητά την ευτυχία. Θα προβληθεί η αποκατεστημένη κόπια της ταινίας.
1-6 Μαρτίου 2022
Εισιτήρια: 5 ευρώ, 3 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (εβδομαδιαίο). | Περισσότερες πληροφορίες εδώ: foc-iff.com
Χώρος: Studio New Star Art Cinema της Αθήνας (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, 2108640054).

2. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

«Madonna F64.0»

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια.  Από τις 24/2 θα προβάλλεται η ταινία «Madonna F64.0» του Σταύρου  Μαρκουλάκη (17′). H ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Drama Queer στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας (2020).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒίκινγκ – Βαλχάλα: Όσα πρέπει να ξέρουμε για τη συναρπαστική σειρά του Netflix12.09.2018

Εκθέσεις

3. When A Tile Becomes A Door: Ατομική Έκθεση του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει, από την 1η Μαρτίου 2022, την ατομική έκθεση του Θανάση Λάλα με τίτλο «When A Tile Becomes A Door». Όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης: «Τα τελευταία χρόνια στην εικαστική δουλειά μου, έχω δώσει χώρο στα αντικείμενα και τα υλικά καθημερινής χρήσης. Συχνά βγαίνω από τον μουσαμά και σχεδιάζω τα όνειρα μου πάνω σε κουρελούδες, σε δερμάτινα μπουφάν, σε χαρτοπετσέτες, σε πιάτα, σε ανεμιστήρες, σε καρέκλες ξύλινες και πλαστικές, σε αυτοκίνητα και ποδήλατα, σε τραπέζια, στα τζάμια και στα υφάσματα. Πριν τρία χρόνια έπεσε στα χέρια μου ένα άσπρο γυαλιστερό πλακάκι μπάνιου, διαστάσεων 20Χ20cm! Τρελάθηκα. Το ακρυλικό πενάκι γλιστρούσε πάνω στην κατάλευκη επιφάνεια. Μπορούσα να δουλέψω με ευκολία τις πολύ λεπτές γραμμές του σχεδίου μου. Αφοσιώθηκα. Από τότε όλα τα προσχέδια των έργων μου τα κάνω πάνω στα πλακάκια και μετά τα εφαρμόζω στον καμβά».
Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00

Διάρκεια Έκθεσης: 1 Μαρτίου – 24 Μαρτίου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά. Τετάρτη – Σάββατο 11:00 – 16:00. Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11:00 – 20:00
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα 10671, +30 2103646818.

 [relart 2]

Σεμινάρια – Διαλέξεις

4. «Η φόρμα της μάσκας»: Αποκριάτικα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τις Απόκριες και διοργανώνει εργαστήρια κατασκευής μάσκας για μικρούς και μεγάλους. Η μάσκα αποκρύβει ή απεικονίζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συναισθήματα, προστατεύοντας παράλληλα το πρόσωπο που τη φοράει. Οι συμμετέχοντες, με έμπνευση έργα του Πάμπλο Πικάσο και επιλεγμένο εθνογραφικό υλικό, θα εξερευνήσουν τη φόρμα της μάσκας και με οδηγό τη φαντασία τους και απλά υλικά θα δημιουργήσουν τη δική τους εκφραστική πολύχρωμη φιγούρα. Συγκεκριμένα την Τρίτη 1η Μαρτίου (ώρα 17:30) θα υλοποιηθεί το εργαστήριο στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στον Ταύρο προσαρμοσμένο για γονείς και παιδιά, ηλικίας 7 έως 13 ετών.
Τρίτη 1/3, 17:30
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. |Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος. Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

5. «καταρκυθμεύω»: Ομιλία του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φωτογραφία: Unsplash/RetroSupply

Ο συνθέτης και Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών Φίλιππος Τσαλαχούρης επέλεξε τη λέξη «καταρκυθμεύω» για να αναπτύξει σκέψεις που αφορούν στη σχέση της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας με τη σύγχρονη ποίηση, σε μια ιδιαίτερη βραδιά που διοργανώνει η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 19.00. Η ομιλία θα πλαισιωθεί από την παρουσίαση μιας σειράς λιντ για φωνή και πιάνο του Φίλιππου Τσαλαχούρη σε ποίηση των σημαντικών ποιητών εν ζωή Διονύση Καψάλη, Γιάννη Μεταξά, Τίτου Πατρίκιου, Γιώργου Ψάλτη και Χάρη Ιωσήφ.
Τρίτη 1/3, 19:00
Ελεύθερη είσοδος. Κλείστε θέση εδώ.
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b