MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ΥΠΠΟΑ: Αναστέλλεται οποιαδήποτε συνεργασία με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς

Το Υπουργείο Πολιτισμού «παγώνει» οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμό ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Ακυρώνεται και η Λίμνη των Κύκνων των Μπολσόι στο Μέγαρο.
Monopoli Team

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον καλλιτεχνικό κόσμο της Ρωσίας, αφού πολιτιστικοί οργανισμοί σε όλον τον κόσμο ακυρώνουν συνεργασίες με ρώσους καλλιτέχνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜόσχα: Παραιτήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία12.09.2018

Στη χώρα μας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, αναστέλλεται οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, τη στιγμή που η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ουκρανίας είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ανάμεσα σε αυτές η αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης: «Κόβει» τους καλλιτεχνικούς της δεσμούς με υποστηρικτές του Πούτιν12.09.2018

Την ίδια στιγμή, η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό αποφασίζει να προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή της συνεργασίας της με διακεκριμένους καλλιτέχνες και εμβληματικούς θιάσους από τη Ρωσία, λόγω της συσχέτισης τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η διάσημη σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, της οποίας το διεθνές άστρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εμφανίσεις στη σκηνή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, πιθανώς να επηρεαστεί από αυτή την απόφαση. Η επόμενη εμφάνιση της στη Met Opera είναι προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου, όπου θα πρωταγωνιστήσει στο ανέβασμα του «Τουραντό» του Πουτσίνι.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b