MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Η Λίμνη των Κύκνων, από τα μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση την παράσταση των Μπαλέτων Μπολσόι, « ΗΛίμνη των Κύκνων», σε μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

Monopoli Team

Η «Λίμνη των Κύκνων», ένα κλασικό μπαλέτο απαράμιλλης ομορφιάς, βασισμένο στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Pyotr IlyichΤchaikovsky [Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι]. Μια υπέροχη παράσταση, με την οποία συνεχίζεται ο κύκλος προβολών The Bolshoi Live from Moscow στο Μέγαρο, θα παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπαλέτου σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του Ρομαντισμού που εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 150 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι, το 1877.

Μια παράσταση από τη Μόσχα, με ένα εξαιρετικό καστ:

Στη χορογραφική εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς [Yuri Grigorovich], η πρίμα μπαλαρίνα Όλγκα Σμιρνόβα [Olga Smirnova] αποδίδει με τεχνική και ερμηνευτική αρτιότητα τον διπλό ρόλο της εύθραυστης Οντέτ και της πανούργας Οντίλ –του Λευκού και του Μαύρου Κύκνου–, ενώ ο γοητευτικός Γιάκοπο Τίσσι [Jacopo Tissi] ενσαρκώνει τον Πρίγκιπα Ζήγκφρηντ με ευαισθησία αλλά και δυναμισμό. Μέσα από τις ονειρικές σκηνές του έργου, ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά το ταλέντο των χορευτών του φημισμένου Corps de Ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Η Λίμνη των Κύκνων»: Μια ιστορία για τη διπλή όψη του έρωτα

Ο Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ παρασύρεται από το alter ego του, το Κακό Πνεύμα, σε μια μυστηριώδη λίμνη, όπου, κάτω από το φως του φεγγαριού, συναντά μια μαγεμένη γυναίκα-κύκνο, την Οντέτ. Θαμπωμένος από την ομορφιά της, της ορκίζεται αιώνια πίστη. Στο κάστρο, οι υποψήφιες νύφες προσπαθούν να τον σαγηνεύσουν. Η μόνη που απειλεί τον όρκο του στην Οντέτ είναι η Οντίλ. Η μοίρα όμως έχει αποφασίσει να παγιδεύσει τον Πρίγκιπα σε ένα παράξενο παιχνίδι. Κι εκείνος πιάνεται στην παγίδα. Θα καταλάβει τι έχει συμβεί, μόνο όταν θα είναι πολύ αργά πια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNederlands Dans Theater: Ένα από τα «επτά θαύματα» της χορευτικής τέχνης επιστρέφει στο Μέγαρο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσική: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Χορογραφία: Yuri Grigorovich

Παίζουν: Olga Smirnova, Jacopo Tissi, Egor Gerashchenko, Alexei Putinsev. Συμμετέχει το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Διάρκεια: 2 ώρες και 35 λεπτά (με 1 διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € (γενική είσοδος)
Πληροφορίες: Eισιτήρια: 210 72 82 333 και www.megaron.gr
Παραστάσεις: Κυριακή 6 Μαρτίου στις 17:00
Link Εισιτηρίων: https://www.megaron.gr/event/h-limni-ton-kuknon-12/
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b