MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Η Πτέρυγα, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Χώρος

Η «Πτέρυγα», μια παράσταση για τη μητρότητα εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, επιστρέφει στο θέατρο Χώρος, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.

Monopoli Team

Η «Πτέρυγα», μια ονειρική παράσταση για τη μητρότητα εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, επιστρέφει απ’ τις 25 Φεβρουαρίου στο θέατρο Χώρος, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Πτέρυγα» είναι το παράδοξο, σουρεαλιστικό σύμπαν ενός νοσοκομείου κυήσεων. Κάθε Πανσέληνο, οι καρδιοτοκογράφοι στις κοιλιές των εγκύων τρελαίνονται. Ένας υπεύθυνος ασφαλείας ονειρεύεται πως είναι ο πατέρας του παιδιού στο μονόκλινο δωμάτιο. Η γηραιότερη μαία του νοσοκομείου αναρωτιέται, αν τα παιδιά μοιάζουν με ψάρια. Πάνω απ’ την επιβεβλημένη Παναγία-κάδρο κάθε δωματίου, βγαίνει μια παράξενη σκιά να επιτηρήσει τα δωμάτια.

Η «Πτέρυγα» είναι ο απόκοσμος χορός της μνήμης. Ένας χορός αλλιώτικος, απόκοσμος, ένα μεταμεσονύχτιο requiem. Μα πάνω απ’ όλα, ένας ύμνος στη ζωή, εκεί που σμίγει το φως με το σκοτάδι, στον κενό χώρο ανάμεσα στη γέννα και τον θάνατο.

Αντλώντας υλικό από αληθινές συνεντεύξεις και περιστατικά, η Πτέρυγα εξερευνά τα όρια της πραγματικότητας, της λογικής και της ελευθερίας βούλησης των γυναικών που κυοφορούν, δίνοντας μάχη για τη μητρότητα μέσα στα νοσοκομεία. Μια παράσταση με ελάχιστο λόγο, στα όρια της περφόρμανς και του σωματικού θεάτρου, ξεχωριστή, γεμάτη συγκίνηση και χιούμορ, για την αγάπη και τη μνήμη, τον έρωτα και τη διαφορετικότητα, την απώλεια και τα όνειρα των ανθρώπων για δημιουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛευκές Νύχτες, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Μικρό Άνεσις12.09.2018

*Η παράσταση επιχορηγήθηκε τη σεζόν 2019-20 απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

Σκηνικά: Ιωάννα Πλέσσα
Κοστούμια: Ιωάννα Πλέσσα
Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Χριστίνα Μαριάνου, Στέργιος Κοντακιώτης, Άλκης Μπακογιάννης, Νένα Δρογγίτη

Τιμές Εισιτηρίων: 15€, Φοιτητικό 12€, Ανέργων, ΑμΕΑ, Ατέλεια 10€. Ειδική Προσφορά: Για τις παραστάσεις 25/02, 26/02, 04/03 & 05/03: Γενική είσοδος στα 10€. Για γκρουπ των 10 ατόμων και άνω, θα ισχύει 50% έκπτωση στην αρχική τιμή των 15€, δηλαδή 7,5€ ανά άτομο.
Σενάριο: Έλενα Μαυρίδου
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, WIND, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Viva Kiosk, Yoleni’s
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιάννα Αλ Νακά
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/i-pteryga/?fbclid=IwAR2jkB5L78LIS4NiHkm0T_9ANnoxY_i1JrBElmzxxbvNwK3w4w2GtpaRTKI
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6 – 8, Βοτανικός. Τηλ: +302103426736, +306988441969. Ε: [email protected]. | https://horostheatre.gr/
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b