MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Thierry Mugler: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο Thierry Mugler, που με τα πρωτοποριακά του σχέδια και την επιτυχημένη σειρά αρωμάτων και καλλυντικών του, είχε αφήσει εποχή.

Πηγή φωτογραφίας: Manfred Thierry Mugler / Facebook
Πηγή φωτογραφίας: Manfred Thierry Mugler / Facebook
Monopoli Team

Ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής μόδας Thierry Mugler, που με τα πρωτοποριακά σχέδια του και τις σειρές καλλυντικών και αρωμάτων του άφησε εποχή στον χώρο της μόδας, απεβίωσε χθες Κυριακή, στα 73 του χρόνια.

Ο θάνατος του ήρθε από «φυσικά» αίτια, όπως ενημέρωσε ο ατζέντης του, ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, το Γαλλικό Πρακτορείο. «Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Thierry Mugler, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Γάλλου σχεδιαστή στο Instagram, με τον οίκο μόδας του MUGLER να αποτίει φόρο τιμής στον ιδρυτή του: “Με λύπη, ο οίκος Mugler ανακοινώνει τον θάνατου του κ. Manfred Thierry Mugler. Ένας οραματιστής, του οποίου η φαντασία ως σχεδιαστής couture μόδας, αρωμάτων και ως δημιουργός εικόνων, έδωσε δύναμη σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να είναι πιο τολμηροί και να ονειρεύονται περισσότερο κάθε μέρα”.


Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Mugler ίδρυσε τον διάσημο σήμερα ομώνυμο οίκο μόδας του και αμέσως κέρδισε αναγνωρισιμότητα μέσα στην επόμενη δεκαετία για το avant-garde, αρχιτεκτονικό, υπερ-θηλυκό και θεατρικό στυλ του.

Η αγάπη του για τους φαρδείς ώμους και η επιρροή του από τη δεκαετία του ’50, σε συνδυασμό με την πολύ σύγχρονη και τολμηρή ματιά του, έκαναν τον Mugler έναν από τους πιο εμβληματικούς σχεδιαστές από τα 80s μέχρι σήμερα.

Εκτός από σειρά ρούχων, ο Mugler είχε και μία πολύ επιτυχημένη σειρά καλλυντικών και αρωμάτων, ενώ είχε “ντύσει” μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου star system. Συγκεκριμένα, είχε σχεδιάσει ρούχα για τον David Bowie, τον George Michael, την Sharon Stone, την Dianna Ross και πιο πρόσφατα την Cardi B, την Miley Cyrus, την Bella Hadid, την Lady Gaga, την Kim Kardashian Westb και πολλούς άλλους.

Εκτός από τεράστια φιγούρα στον χώρο της μόδας, ο Mugler ήταν επίσης πολυ αγαπητός από την LGBTQ+ κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAndré Leon Talley: Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής της Vogue12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b