MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

6 +1 μαγαζιά για να δοκιμάσετε τα πιο ξεχωριστά γλυκά της Αθήνας

Ως μεγάλοι λάτρεις των γλυκών, σας προτείνουμε 6 +1 αγαπημένα μέρη για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας γλυκά.

Ellyz, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Ellyz, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

«Το επιδόρπιο δεν πάει στο στομάχι. Το επιδόρπιο πάει στην καρδιά», έλεγε η Τζιλ Σάλβις, και γι’ αυτό όσο κι αν έχουμε φάει, πάντα θα υπάρχει λίγος χώρος για γλυκό.

Εμείς, λοιπόν, σαν κλασσικοί λάτρεις των γλυκών, σας προτείνουμε κάποια από τα αγαπημένα μας μαγαζιά, για να απολαύσετε τα γλυκά που σας αρέσουν. Μία ποικιλία προτάσεων και γεύσεων για όλα τα γούστα και όλες τις ώρες της ημέρας.

Angie’s Sweet Sushi
Angie's Sweet Sushi, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Angie’s Sweet Sushi, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε έναν από τους πεζόδρομους του Κολωνακίου, στην οδό Μηλιώνης, άνοιξε πρόσφατα το Angie’s Sweet Sushi. Μη σας μπερδεύει το όνομα. Δεν πρόκειται για κάποιο μαγαζί με ανατολίτικες γεύσεις ή περίεργους γευστικούς συνδυασμούς. Στην πραγματικότητα το όνομα «Sweet Sushi» αναφέρεται στο σχήμα που έχουν τα γλυκά του μαγαζιού.

Συγκεκριμένα στο Angie’s μπορείτε να βρείτε μία τεράστια ποικιλία από κρέπες με διάφορες γεμίσεις και τόπινγκς, τυλιγμένες σε κυλινδρικό σχήμα που παραπέμπει σε σούσι. Στο μενού θα δείτε, ακόμα, μεταξύ άλλων, μπουκίτσες τσουρεκιού με διάφορες επικαλύψεις, κατ’ αναλογία των γνωστών sashimi rolls, καθώς, επίσης, και γεμιστά κομματάκια βάφλας, αντίστοιχα των maki rolls. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δημιουργική ιδέα και το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξίσου απολαυστικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Angie’s Sweet Sushi μπορείτε να βρείτε εδώ.

Zoubourlou
Zoubourlou, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Zoubourlou, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Είναι γνωστό πως η Πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή έχει ένα πλήθος από μαγαζάκια με γλυκά που παραπέμπουν στην αισθητική και τη φιλοσοφία μία άλλης εποχής. Το αγαπημένο μας από αυτά είναι η Zoubourlou. Μία καφετέρια-πατισερί με πολίτικο αέρα, ο οποίος ντύνει την -κατά τα άλλα- μίνιμαλ αισθητική του μαγαζιού. Η ίδια γραμμή ακολουθείται και στα γλυκά. Νόστιμα, αλλά όχι λιγωτικά ή βαριά, σας περιμένουν για να τα δοκιμάσετε, σε ένα μέρος που συνδυάζει την Ανατολή με τη Δύση, το τότε με το τώρα.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Zoubourlou μπορείτε να βρείτε εδώ.

Jerry’s Foodtruck
Jerry's Foodtruck, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Jerry’s Foodtruck, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, το Jerry’s Foodtruck έφερε, δυναμικά, τη μανία για ντόνατς στην Ελλάδα. Τα διάσημα sweet boxes του, με τα ντόνατς διαφόρων μεγεθών και γεύσεων, τις σύριγγες γεμάτες πραλίνα, τις μπουκιές τσουρεκιού και τα dips, τα οποία αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το Instagram, προσέλκυαν και προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο στο πιο γνωστό foodtruck της χώρας.

Με 6 μαγαζιά στην Αθήνα και 2 στον Πειραιά, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην έχετε δοκιμάσει ακόμα κάποια από τις γευστικές προτάσεις του Jerry’s.

Περισσότερες πληροφορίες για το Jerry’s Foodtruck μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πορτατίφ
Πορτατίφ, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πορτατίφ, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Από τις προτάσεις μας δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει το Πορτατίφ. Το μικρό μαγαζάκι με τη vintage ατμόσφαιρα και την κουκλίστικη αισθητική, την οποία παρατηρούμε και στα γλυκά του, άνοιξε πριν λίγα χρόνια στο Κολωνάκι και μας έχει κλέψει την καρδιά.

Πλήθος γλυκισμάτων, από τάρτες και παστάκια, μέχρι κορμούς, κέικς και πολλά άλλα, περιμένουν όποιον επισκεφθεί το σχεδόν πάντα γεμάτο -και όχι άδικα- Πορτατίφ της οδού Σίνα. Όποιος έχει περάσει από έξω, σίγουρα έχει χαζέψει τη μικρή βεράντα του, που παραπέμπει σε μία άλλη εποχή. Και αν ο δρόμος σας ξαναβγάλει εκεί, προτείνουμε να ανεβείτε τα σκαλιά της χωρίς δεύτερη σκέψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πορτατίφ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ellyz
Ellyz, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ellyz, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Η γνωστή, πλέον, σε όλους μας παραμυθένια ατμόσφαιρα του Ellyz, είναι το κατάλληλο μέρος για όποιον θέλει να απολαύσει το γλυκό και τον καφέ του, περιτριγυρισμένος από βουκαμβίλιες και με το ροζ να κυριαρχεί παντού.

Τα γλυκά του μαγαζιού είναι εξίσου ιδιαίτερα με την αισθητική του, τόσο γευστικά, όσο και οπτικά. Ροζ μπράουνις, κόκκινες τάρτες και μοβ κέικς συνθέτουν το μενού του αγαπημένου μαγαζιού. Μάλιστα, πλέον, μπορείτε να βρείτε το Ellyz τόσο στο κέντρο, όσο και στο Χαλάνδρι, σε μία κουκλίστικη βεράντα με λουλούδια και φωτάκια.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ellyz μπορείτε να βρείτε εδώ.

I Cake You
I Cake You, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

I Cake You, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στην καρδιά των Εξαρχείων, τέσσερις δρόμους κάτω από την πλατεία, υπάρχει το I Cake You. Ένα γωνιακό μαγαζάκι στο οποίο, όπως λέει και το όνομά του, μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από κέικς, αλλά και soft cookies.

Με ιδιαίτερη αισθητική, κάτι ανάμεσα σε boho και pop, το I Cake You σας προσκαλεί να δοκιμάσετε τα comfort γλυκά του σε ένα πολύχρωμο, vintage περιβάλλον στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες για το I Cake You μπορείτε να βρείτε εδώ.

Slim Bites
Slim Bites, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Slim Bites, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Τελευταία μας πρόταση για σήμερα, το Slim Bites. Πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο-καφέ, στο οποίο -όπως φανερώνει και η ονομασία του άλλωστε- μπορείτε να βρείτε γλυκά με λίγες θερμίδες, χωρίς ζάχαρη, κατάλληλα για διαβητικούς ή για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία σε διάφορα συστατικά. Από παστάκια, προφιτερόλ και τάρτες, μέχρι παγωτά και μπισκότα, το Slim Bites δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα κλασσικό ζαχαροπλαστείο.

Πρόκειται, μάλιστα, για μία πολύ καλή επιλογή για εκείνους που θέλουν να χάσουν κιλά, αλλά έχουν αδυναμία στα γλυκά, καθώς -πέραν των υγιεινότερων συστατικών που χρησιμοποιούνται- μαζί με την τιμή του κάθε προϊόντος αναγράφεται και η θερμιδική του αξία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Slim Bites μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 διευθύνσεις στο κέντρο της Αθήνας με τα πιο νόστιμα tacos12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b