MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Η Κρητικοπούλα: Η κωμική όπερα του Σπύρου Σαμαρά για μια ακόμα παράσταση στο Θέατρο Ολύμπια

«H Κρητικοπούλα», η κωμική όπερα του Σπύρου Σαμάρα, μια ιστορική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ανεβαίνει στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», για μια τελευταία παράσταση το Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Η Κρητικοπούλα του Σπύρου Σαμάρα, μετά την αναβολή της προγραμματισμένης παράστασης στις 27 Δεκεμβρίου 2021 λόγω εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19,  επιστρέφει από το Δήμο Αθηναίων στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας” για μια τελευταία παράσταση το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 20.00.

«Η Κρητικοπούλα»: Η παράσταση

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας, ενώ το πολυπληθές καστ καταξιωμένων και νέων σολίστ, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Ανδρέας Τσελίκας. Ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές του έργου, που άφησαν εποχή στο θρυλικό ανέβασμα της παράστασης προ μιας δεκαετίας, επιστρέφουν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τους ίδιους ρόλους, ενώ, ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία σε νέους λυρικούς τραγουδιστές, να δοκιμαστούν σε ένα έργο υψηλών τεχνικών, εκφραστικών και σκηνικών απαιτήσεων.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Κρητικοπούλα είναι το κύκνειο άσμα του Κερκυραίου συνθέτη και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1916 στο Δημοτικό Θέατρο της Αθήνας. Η τεράστια επιτυχία της παράστασης αποτυπώνεται γλαφυρά στα διθυραμβικά άρθρα του Τύπου της εποχής. Ο συνθέτης κλήθηκε επανειλημμένα στη σκηνή και καταχειροκτροτήθηκε από τους ενθουσιώδεις θεατές. Ωστόσο, η παγκόσμια πρώτη του έργου συνέπεσε χρονικά με την έναρξη του Εθνικού Διχασμού και δυστυχώς λόγω του ιστορικού και πολιτικού πλαισίου, η Κρητικοπούλα απουσίασε από τις σκηνές το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Χρειάστηκε να φτάσουμε ως το 1944 για να παιχθεί ξανά, αυτή τη φορά στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈκθεση φωτογραφιών αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»12.09.2018

Η υπόθεση διαδραματίζεται στην ενετοκρατούμενη Κρήτη (1211-1715). Η όμορφη κρητικοπούλα Αρετή μεταμφιέζεται σε Μανωλιό, για να πείσει τον Ενετό Δούκα της Κρήτης, να παραχωρήσει προνόμια στους συμπατριώτες της. Ερωτικές ανατροπές, τραγούδια, χορός, πεντοζάλη, ηρωισμός, πατριωτισμός, κρητική λεβεντιά και η φλόγα της επανάστασης συμπλέκονται σε μια απολαυστική κωμική όπερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά: Αναστασία Αρσένη
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Μουσική: Σπυρίδων-Φιλίσκος Σαμάρας
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος

Παίζουν: Αρετή: Ελένη Βουδουράκη, Κοντέσα: Μαριλένα Στριφτόμπολα, Δούκας: Διονύσης Τσαντίνης, Δούκισσα: Τζούλια Σουγλάκου, Παύλος: Δημήτρης Πακσόγλου, Μιχάλης: Γιάννης Φίλιας,Φουρλάνος: Μάριος Σαραντίδης, Δον Πλάσιντο: Παύλος Πανταζόπουλος

Τιμές Εισιτηρίων: Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €5 Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €10 Γ’ Ζώνη: €15 Β’ Ζώνη: €17 Α’ Ζώνη: €20 Διακεκριμένη Ζώνη: €30 Προεδρικό θεωρείο: €40
Παραστάσεις: Σάββατο 22/1/2022 στις 20.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Κωνσταντίνα Στράνη
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/i-kritikopoula-olympia-dimotiko-theatro-maria-kallas/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα | Τηλ; 210 3642540
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b