MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, 16 Ιανουαρίου, κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και το πιο διαδεδομένο μετά τη Βίβλο, ο Δον Κιχώτης κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μια ημέρα σαν σήμερα, 16 Ιανουαρίου του 1605, στη Μαδρίτη. και από τότε σαγηνεύει τις καρδιές των ονειροπόλων όλου του κόσμου

Monopoli Team

Σ’ ένα χωριό της Μάντσας, που δε θέλω να θυμηθώ τ’ όνομά του, ζούσε εδώ και κάμποσα χρόνια ένας ιδάλγος, από κείνους που έχουν ένα πολεμικό κοντάρι στην οπλοθήκη τους, μια παλαιική ασπίδα, ένα αχαμνό αλογάκι κι ένα λαγωνικό σκυλί.

Η ηλικία του ζύγωνε στα πενήντα ήταν άνθρωπος με γερή κράση, ξεραγκιανός, μ’ αδύνατο πρόσωπο, πολύ πρωινός, κι αγαπούσε με πάθος το κυνήγι. Όταν έμενε δίχως εργασία, καταγινότανε διαβάζοντας ιπποτικές ιστορίες, ώσπου στο τέλος απόχτησε μια τέτοια μανία για το διάβασμά τους, που περνούσε τις νύχτες του διαβάζοντας από το βράδυ ως το πρωί, και τις ημέρες του από το πρωί ως το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιγκέλ ντε Θερβάντες: Οι πραγματικές περιπέτειες του “πατέρα” του Δον Κιχώτη και τα μαθήματα ζωής12.09.2018

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι οι πρώτες αράδες, του πρώτου τόμου, του πρώτου μυθιστορήματος που εκτυπώθηκε στον κόσμο, μια ημέρα σαν σήμερα, 16 Ιανουαρίου του 1605 στη Μαδρίτη.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b