MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Covid free συναυλίες με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων που ανιχνεύουν τον κορονοϊό

Πολλοί μουσικοί έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, που μπορούν και ανιχνεύουν την Covid-19, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χρειαστεί να ακυρώσουν τελευταία στιγμή κάποια επερχόμενη περιοδεία τους.

Monopoli Team

Το τελευταίο διάστημα, πολλοί μουσικοί ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν περιοδείες, εν μέσω μιας απρόβλεπτης συνθήκης εξαιτίας της πανδημίας και της έξαρσης των κρουσμάτων με την μετάλλαξη Όμικρον. Και γι’ αυτές τις συναυλίες τα απαραίτητα αξεσουάρ δεν είναι μόνο οι μάσκες N95 και το αντισηπτικό χεριών, αλλά και μερικά Γερμανικά Ποιμενικά, ίσως και μερικά Βελγικά Μαλινουά και κάποια Λαμπραντόρ Ριτρίβερ με καλή αίσθηση όσφρησης. Για ποιον λόγο;

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Eric Church, Tool, Metallica και The Black Keys, για να διασφαλιστεί ότι ο κορονοϊός δεν θα σταματήσει πρόωρα τις περιοδείες τους, χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που μπορούν και εντοπίζουν τον ιό με τη δυνατή τους όσφρηση σε μουσικούς και τεχνικούς. Όταν οι σκύλοι εντοπίσουν τον ιό κάθονται κάτω και με αυτόν τον τρόπο ειδοποιούν τους διοργανωτές.

Τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν στην φθινοπωρινή περιοδεία του Eric Church στις ΗΠΑ και αργότερα από τους Metallica για τις δικές τους φθινοπωρινές εμφανίσεις στο Φορτ Λοντερντέιλ και την Ατλάντα, καθώς και στις συναυλίες τους με αφορμή την 40ή επέτειό τους στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα. Ξανά ο Eric Church ξεκινώντας τη νέα του περιοδεία Gather Again για το 2022 στο Λίνκολν της Νεμπράσκα, θα συνοδεύεται από τέσσερις Γερμανούς Ποιμενικούς ( τους Alex, Huggie, Lord και Timmy). Αντίστοιχα και οι Tool θα χρησιμοποιήσουν μια διαφορετική ομάδα σκύλων στις δικές τους συναυλίες στο Γιουτζήν του Όρεγκον. Και άλλοι μουσικοί συμπεριλαμβανομένων των Ashley McBryde και Brothers Osborne έχουν σχέδια να κάνουν κάτι αντίστοιχο στις επερχόμενες περιοδείες τους.

Οι σκύλοι, που κάνουν «γρήγορα τεστ αντιγόνου για την Covid-19», «δουλεύουν» εκ περιτροπής – δώδεκα από αυτά βρίσκονται τώρα σε υπηρεσία, ενώ επτά ή οκτώ βρίσκονται ακόμη σε στάδιο εκπαίδευσης από την υπηρεσία Bio-Detection K9 που εδρεύει στο Οχάιο των ΗΠΑ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι σκύλοι που έχει εκπαιδεύσει ήταν «σε ποσοστό 98-99% ακριβείς σε μελέτες επικύρωσης σε κλινικά δείγματα και πραγματικούς ανθρώπους». Μετά από περίπου έξι εβδομάδες εκπαίδευσης, οι σκύλοι μαθαίνουν να μυρίζουν τα χέρια και τα πόδια των ανθρώπων. Αν εντοπίσουν τον ιό, κάθονται κάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Όμικρον ανεβάζει κρούσματα και “κατεβάζει” παραστάσεις12.09.2018

«Οι άνθρωποι αναρωτιούνται ‘τι κάνει αυτός ο σκύλος;’», αναφέρει ο πρόεδρος της Bio-Detection K9, Τζέρι Τζόνσον στο Rolling Stone. «Τους εκπλήσσει και δεν πιστεύουν σε αυτό, αλλά αν καταλαβαίνεις τα ένστικτα της συμπεριφοράς ενός σκύλου, σου φαίνεται πολύ λογικό. Οι σκύλοι μυρίζουν ο ένας τον άλλον για να διαπιστώσουν αν ο άλλος σκύλος έχει ιό. Τους εκπαιδεύουμε να αναζητούν κάτι που θα τους ενδιέφερε ούτως ή άλλως».

Ο Τζόνσον δεν επιτρέπεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι ή πόσα άτομα έχουν εντοπισθεί ως θετικά κρούσματα στις συναυλίες έως σήμερα. Αλλά προφανώς η διαδικασία λειτουργεί, αφού φθινόπωρο, οι εκπαιδευμένοι σκύλοι εντόπισαν τουλάχιστον δύο συντελεστές στην περιοδεία του Eric Church. Στη συνέχεια, αυτοί πήγαν και έκαναν ένα τεστ PCR το οποίο επιβεβαίωσε ότι ήταν θετικοί στον ιό.

Να σημειωθεί πως ή έξαρση της παραλλαγής Όμικρον ανάγκασε τη διαδικασία να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πλέον τα σκυλιά θα μυρίζουν τις μάσκες προστασίας που θα φορούν οι παρευρισκόμενοι και όχι τα χέρια ή τα πόδια τους, για να εντοπίσουν αυτήν την νέα παραλλαγή. «Η νέα παραλλαγή είναι διαφορετική γι’ αυτό και χρειάστηκε να τροποποιήσουμε τη διαδικασία για τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια», εξηγεί ο Τζόνσον.

Πηγή: rollingstone.com

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b