ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Βρετανικό πενεπιστήμιο λογοκρίνει αρχαιοελληνικό ποίημα για αναφορές σε βία κατά των γυναικών
To Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στη Βρετανία λογόκρινε ποίημα του Σημωνίδη του Αμοργίνου, καθώς θεωρεί ότι προωθεί της βία κατά των γυναικών – Τι απαντά ο καθηγητής που βρίσκεται πίσω από την απόφαση.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team
08.01.2022
A
A
Το κύμα της πολιτικής ορθότητας στην διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα φέρνει ορισμένες ριζικές αλλαγές στα ακαδημαϊκά μαθήματα που πολλές φορές προβληματίζουν.
Μετά το «κόψιμο» του Ομήρου από ορισμένα αμερικανικά σχολεία, καθώς στα έπη του περιγράφονται σκηνές βίας και μισογυνισμού, ακόμη μια «λογοκρισία» έρχεται από τον χώρο της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στη Βρετανία, το οποίο έκοψε κομμάτια από ποίημα του Σημωνίδη του Αμοργίνου που γράφτηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. προκειμένου να μην ενοχλήσει τους φοιτητές με τις αναφορές του για τη βία κατά των γυναικών, σύμφωνα με τη Daily Mail.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒασίλισσα Ελισάβετ: Φωτογραφία της από το 1944 γίνεται το viral της χρονιάς12.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Θέατρο, συναυλίες: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Σεπτεμβρίου
Πάμε για catch-up; Πού τρώμε και “τα λέμε” μετά τις διακοπές
Από την Wednesday στο Joker: Η Lady Gaga κατακτά την οθόνη – και τις καρδιές μας
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτού του ΣΚ (06-07/09)
Kabul: Νέα διεθνής διάκριση για τη συμπαραγωγή της COSMOTE TV στο Montréal Séries Festival
Φιλοκτήτης: Οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα
Όταν η Κρήτη ανέβηκε στην Τεχνόπολη: Στη μεγαλύτερη συναυλία των Στρατάκηδων στην Αθήνα
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Η ομάδα Λούστροι σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Το αναλυτικό πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εβδομάδας