MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Experience Park στο Ελληνικό, μάς υποδέχεται με το πιο γιορτινό σκηνικό

Ένα νέο, σύγχρονο πάρκο προστέθηκε πριν λίγες μέρες στον χάρτη της πόλης, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια βιωματική περιήγηση σ’ έναν ιστορικό χώρο.

Μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, η Lamda Development παραδίδει στο κοινό ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Parkπου μετά την ολοκλήρωσή του θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης.

Το Πάρκο άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Δεκεμβρίου, με έναν εντυπωσιακό γιορτινό στολισμό, που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

Την περίοδο των γιορτών, το στολισμένο Experience Park υποδέχεται το κοινό καθημερινά 17:00 -22:00

Ένα πάρκο – κόσμημα σ’ έναν ιστορικό χώρο

Το Experience Park του Ελληνικού καλύπτει μία έκταση 75 στρεμμάτων, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας.

Το πάρκο σχεδιάστηκε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του χώρου, δημιουργώντας έναν “διάλογο” με το παρελθόν και ενσωματώνοντας δημιουργικά πολλά στοιχεία του αεροδρομίου.

Στον ίδιο χώρο δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, τα κτήρια αυτά θα αναστηλωθούν και μελλοντικά θα γίνουν χώροι πολιτισμού.

Τον σχεδιασμό του νέου πάρκου, που αποτελεί όραμα του Οδυσσέα Αθανασίου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Lamda Development, υλοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο doxiadis+.

Ένα πάρκο για όλους!

To βιωματικό αυτό πάρκο είναι η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό που μας περιμένει όλους για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα της πόλης, να εξερευνήσουμε, να χαλαρώσουμε, αλλά και να ζήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες κοντά στη φύση.

Είναι προσβάσιμο σε όλους, με χώρους κατάλληλους για όλες τις ηλικίες.

Στο Πάρκο φυτεύτηκαν περισσότερα από 500 δέντρα και 50.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα όαση πρασίνου για την Αττική.

Με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη

Το Πάρκο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας  μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση: από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

 

Το εντυπωσιακό Σιντριβάνι του Πάρκου δημιουργεί μαγευτικές υδάτινες διαδρομές!

Παιχνίδια, άθληση και σημεία χαλάρωσης!

Το πιο “παιχνιδιάρικο” σημείο του Πάρκου, που μαγνητίζει τους επισκέπτες είναι το συναρπαστικό Σιντριβάνι, με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν ανεπανάληπτες χορογραφίες.

Ένας χώρος υπαίθριας άθλησης μας προσκαλεί να γυμναστούμε και να τονώσουμε το σώμα και το πνεύμα μας.

Για τους μικρούς επισκέπτες, ένας υπέροχος κόσμος ξεδιπλώνεται στην παιδική χαρά, με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, προσφέροντας διασκέδαση, περιπέτεια, εκπαίδευση και εξερεύνηση.

 

 

Ο κήπος Zen είναι μια όαση που προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση και να χαλαρώσουμεσε ένα μέρος, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Η μαγεία των Χριστουγέννων στο Experience Park

Ειδικά για την εορταστική περίοδο, και έως τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park, στολισμένο και γεμάτο λάμψη, μας προσκαλεί να ζήσουμε την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μοναδικά light installations δημιουργούν μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Tο Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφήτων καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το Helios, μία εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

το Πάρκο κοσμεί ένα επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μ. με φωτεινά λαμπάκια, που αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Γευστικές απολαύσεις

Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο απολαμβάνουμε υπέροχες γεύσεις από τους Άκη ΠετρετζίκηΗλία Σκουλά, LUKUMAΔΕΣ, ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

To Experience Park του Ελληνικού είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πάρκο. Είναι η αρχή μίας ιστορίας γεμάτης εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα.
Περισσότερα από Longreads
VIMA_WEB3b