MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 συναυλίες για Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

Οι πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.

Η ομπρέλα του Βοσπόρου: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Christmas Theater
Η ομπρέλα του Βοσπόρου: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Christmas Theater
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

1. Όταν η Βίκυ Μοσχολιού συνάντησε τον Γιώργο Ζαμπέτα: η Αφεντούλα Ραζέλη, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο ράπερ Restelio στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Όταν η Βίκυ Μοσχολιού συνάντησε τον Γιώργο Ζαμπέτα: η Αφεντούλα Ραζέλη, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο ράπερ Restelio στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Όταν η Βίκυ Μοσχολιού συνάντησε τον Γιώργο Ζαμπέτα: η Αφεντούλα Ραζέλη, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο ράπερ Restelio στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Από τα Ξημερώματα ως τα Δειλινά, η Βίκυ Μοσχολιού ερμήνευσε με τον μοναδικό της τρόπο τον σπουδαίο Γιώργο Ζαμπέτα και έχτισε μαζί του μια πολυετή συνεργασία που ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 60’ κληροδοτώντας μας μερικά από τα τραγούδια «σταθμός» της ελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής, αλλά και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής τους.
Τετάρτη 22/12, 21:30
Είσοδος: 10€ (bar) και 15€ (τραπέζι) – Προπώληση: 2114096149, 6987844845, sfiga.gr
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Αθήνα

2. Η Αμερικανική Επανάσταση μέσα από την κινηματογραφική μουσική: Συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Το επετειακό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ολοκληρώνεται για το 2021 με μια ιδιαίτερη συναυλία για την Αμερικανική Επανάσταση μέσα από την κινηματογραφική μουσική, η οποία θα συνοδεύεται από προβολές αποσπασμάτων ταινιών, στις 22 Δεκεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ, η οποία θα ερμηνεύσει έργα Κοριλιάνο, Ουίλλιαμς, Τσίμμερ, Στάινερ, Χέρμαν, Μπέννετ και Νιούμαν, θα διευθύνει ο διακεκριμένος Αμερικανός αρχιμουσικός Τζων Τζέτερ.
Τετάρτη 22/12, 19:30
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 20€, 30€, 35€, 42€, 50€, 55€, 70€. Φοιτητικό, παιδικό: 12€. Περιορισμένης ορατότητας: 10€ | Προπώληση: ticketservices.gr.
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Ε: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

3. Musica – Χορωδία των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Musica - Χορωδία των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Musica – Χορωδία των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Έως τις 29 Δεκεμβρίου το Φουαγιέ των Μουσών κατακλύζεται από εορταστικές μελωδίες μέσα από μια σειρά δωρεάν χριστουγεννιάτικων μουσικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων. Την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου η Χορωδία των Φίλων της Μουσικής μας υποδέχεται στο Φουαγιέ υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη.
Τετάρτη 22/12, 17:30 & 19:00
Είσοδος: ελεύθερη – Πληροφορίες: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000

4. Μπουάτ στη σκηνή του Θεάτρου Eliart
Μπουάτ στη σκηνή του Θεάτρου Eliart

Μπουάτ στη σκηνή του Θεάτρου Eliart

Τέσσερις ηθοποιοί-μουσικοί-τραγουδιστές οι: Νίκος Βατικιώτης, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Ιωάννα Παυλίδου και Έλμα Καφετζιδάκη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Φρατζεσκάκη παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα που βασίζεται σε τραγούδια μυθικά και πολυαγαπημένα, εμπνευσμένο από την ένδοξη νεοκυματική περίοδο.
Τετάρτη 22/12, 21:30
Είσοδος: 12€ με κρασί ή μπύρα – Προπώληση: 210 3477677, viva.gr
Θέατρο ELIART, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός

5. O Rous live στο Faust
O Rous live στο Faust

O Rous live στο Faust

Ξεκινώντας δώδεκα χρόνια πριν, με μια κιθάρα στις αποσκευές του, o Γιώργος Ρους μοιραζόταν τα τραγούδια του με το κοινό σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Έτσι και φέτος, μετά από ένα “παράξενο καλοκαίρι” που δεν θα μοιάσει ξανά με κανένα άλλο, ταξιδεύει και πάλι με συνοδό την κιθάρα του, έχοντας μαζί του μουσικές εκπλήξεις και δίνοντας το σύνθημα πως όλα είναι μια αρχή!
Τετάρτη 22/12, 21:00
Είσοδος: 7€ – Προπώληση: 210 3234095, [email protected]
Faust, Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα 150 60

6. ΜΕΙΖΟΝ Εnsemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΜΕΙΖΟΝ Εnsemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΜΕΙΖΟΝ Εnsemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το ΜΕΙΖΟΝ Εnsemble, το ανδρικό φωνητικό σύνολο που, με τις ζωντανές αλλά και διαδικτυακές εμφανίσεις του, έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς, υποδέχεται τις φετινές γιορτές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, με τις πιο όμορφες μελωδίες χορωδιακής μουσικής του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου!
Τετάρτη 22/12, 20:30
Εισιτήρια: 7,5€ έως 35€ – Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

7. Η ομπρέλα του Βοσπόρου: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Christmas Theater
Η ομπρέλα του Βοσπόρου: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Christmas Theater

Η ομπρέλα του Βοσπόρου: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Christmas Theater

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στην πρώτη της συνάντηση με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τον μαέστρο Στάθη Σούλη, στη γιορτινή σκηνή του Christmas Theater. Μια συνάντηση, ένα μουσικό ταξίδι σε ηχητικά τοπία ειδυλλιακής ομορφιάς. Εκεί όπου αναδύονται τα αρώματα της Πόλης και ζωντανεύουν τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα του Βοσπόρου.
Τετάρτη 22/12, 20:30
Εισιτήρια: 22€ έως 48€ – Προπώληση: www.ct.gr
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Βεϊκου 137, Γαλάτσι

8. Η Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου
Η Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου

Η Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου

Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει. Με την καρδιά της. Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα. Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 τελειώνοντας το σχολείο πήρε την κιθάρα της και τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Κυρίως έντεχνα, ρεμπέτικα αλλά και παλιά λαϊκά, τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη.
Τετάρτη 22/12, 21:30
Είσοδος: 10€ – Προπώληση: 210 9226975, www.stn.gr
Σταυρός του Νότου Club-Κεντρική Σκηνή, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

8. Μπεμπελούνες – Τα τραγούδια του φεγγαριού: στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Μπεμπελούνες – Τα τραγούδια του φεγγαριού: στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μπεμπελούνες – Τα τραγούδια του φεγγαριού: στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ένας ιδιαίτερος κύκλος τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού, σε στίχους Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Οι Μπεμπελούνες, είναι τραγούδια του φεγγαριού, που μέσα από τρυφερή και παιγνιώδη διάθεση μιλούν για τη νύχτα, τη μοναξιά, την αγάπη, αναζητούν τον έρωτα, την ελπίδα, την ευτυχία της συνύπαρξης. Ανάμεσα στα τραγούδια, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο της Η Κούκλα (εκδ. Ίκαρος), αποσπάσματα που αναζητούν την σχέση του ενήλικα με αυτό το ιδιαίτερο πανάρχαιο και πάντα αγαπημένο παιχνίδι, την κούκλα.
Τετάρτη 22/12, 20:30
Είσοδος: 10€ έως 25€ – Προπώληση: 210-3611206, thf.gr
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Νέα σεζόν με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού – Αναλυτικά το πρόγραμμα12.09.2018

10. Christmas Train Tunes: οι Dilemma στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Christmas Train Tunes: οι Dilemma στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Christmas Train Tunes: οι Dilemma στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Το ντουέτο των Dilemma και η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και την καινούργια χρονιά σε δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές Τετάρτη 22 & 29 Δεκεμβρίου 2021 στις 21.30, στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express. Γνωστά αγαπημένα μουσικά θέματα από το διεθνές ρεπερτόριο καθώς και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, όπως “Jingle bell rock”, “Let it snow”, “Santa Claus is coming to town”, “Feliz Navidad” κ.ά., ερμηνεύονται από τους Dilemma με χριστουγεννιάτικη, γιορτινή διάθεση.
Τετάρτη 22/12, 21:30
Είσοδος: 15€ – Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Τρένο στο Ρουφ, Κωνσταντινουπόλεως, Αθήνα 118 54

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b