MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Η φόνισσα, του Γιώργου Κουμεντάκη επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μια μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Η φόνισσα», η όπερα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη, επιστρέφει στη σκηνή την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Η Χαδούλα ή Φραγκογιαννού, μια βασανισμένη μεσόκοπη γυναίκα που έχει αναλώσει τη ζωή της υπηρετώντας τους άλλους –γονείς, σύζυγο, παιδιά, εγγόνια–, απαυδισμένη και αντιλαμβανόμενη τη δυσμενή θέση των γυναικών σε φτωχές, αγροτικές κοινωνίες όπως η δική της, καταλήγει να πιστέψει ότι είναι αποστολή της να απαλλάξει τον κόσμο από τα κορίτσια. Ξεκινά στραγγαλίζοντας τη νεογέννητη εγγονή της και επαναλαμβάνει το φονικό, πνίγοντας και άλλα κορίτσια.
Κυριακή 5/12 στις 18:30.
Εισιτήρια: 15€, 20€, 30€, 35€, 42€, 50€, 55€, 70€ • Φοιτητικό, παιδικό: 12€ • Περιορισμένης ορατότητας: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνική Λυρική Σκηνή – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Σπουδή στον Μάκβεθ, σε σκηνοθεσία Λίλης Τέγου στο Θέατρο Δρόμος

Η θεατρική ομάδα «Αίθουσα 10» μετά την επίσκεψη της στο φεστιβάλ Λυκαβηττού ετοιμάζεται να εισβάλει στο Θέατρο Δρόμος με την παράσταση «Σπουδή στον Μάκβεθ» σε σκηνοθεσία-σύλληψη Λίλης Τέγου. Η δίψα για εξουσία, ο φθόνος, η αλαζονεία, η ενοχή, η ηδονή της υπεροχής και η τρέλα της παρακμής είναι μερικά μόνο από τα θέματα που πραγματεύεται η ιστορία μας. Οι ήρωες μας παρακινούμενοι από αχαλίνωτη φιλοδοξία, καταλαμβανόμενοι από φόβο και βασανισμένοι από τύψεις μας δείχνουν, μέσα από την αποκρυστάλλωση του ανθρώπινου πνεύματος, την ακτινογραφία της κοινωνίας. Με αφορμή το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Κυριακή 5/12, 19:30
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: €12Μειωμένο: €10. Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων (επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 88 18 906 ή με το viva.gr). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δρόμος, Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, Κυψέλη. Τηλ: +30 210 88 18 906. Ε: [email protected].

3. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Κυριακή 5/12 στις 19:30.
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος, Φοιτητικό/Νεανικό 13€, Ανω των 65  13€, Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)

4. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Κυριακή 5/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 16 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00)

5. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» ανεβαίνει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Ένα σπίτι, κάποιοι ήρωες ζουν εκεί και κάποια άγνωστα πρόσωπα έρχονται και φέρνουν τα πάνω κάτω. Το παρόν του έργου συμβαίνει ομαλά και γραμμικά χωρίς αναχρονισμούς σε δράση και γεγονότα. Καθώς εξελίσσονται οι τρεις πράξεις του έργου, ο θεατής έχει την αίσθηση ότι παρακολουθεί ένα αστυνομικό θρίλερ.
Κυριακή 5/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550

6. Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν. Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.
Κυριακή 5/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 17€ Φοιτητικό, Άνω 65 ετών, ΑμεΑ, ανέργων, 20€ κανονικό. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα 105 54

7. «Κοινή ησυχία», με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου, ανεβαίνει στο θέατρο Διάνα

Η προφητική παράσταση «Κοινή ησυχία», με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου, ανεβαίνει στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ράντου. Στην πρώτη του θεατρική συνάντηση με την Ελένη Ράντου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας.
Κυριακή 5/12 στις 21:30.
Εισιτήρια: 20€ πλατεία – 18€ εξώστης, Φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ, Ανέργων: 14€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς), Αθήνα 10679, 210 3626596

8. Συμφορά από το πολύ μυαλό, του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής

Συμφορά από το πολύ μυαλό, του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής | Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Με το έργο «Συμφορά από το πολύ μυαλό» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού περνά στη νέα του εποχή το ιστορικό Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής από τον πολιτιστικό οργανισμό «Λυκόφως». Η νέα σύγχρονη προσέγγιση του Στάθη Λιβαθινού πάνω στην κλασική αυτή ρώσικη κωμωδία επιχειρεί να αναδείξει τις -σχεδόν σκανδαλώδεις- αναλογίες του με το δικό μας “σήμερα” και συνομιλεί με τη δηκτική ανατομία των αρχών του ρωσικού 19ου αιώνα που έχει φιλοτεχνήσει ο Γκριμπογέντοφ αξιοποιώντας τα μοτίβα της κλασικής ευρωπαϊκής κωμωδίας κάτω από τα οποία αναδύονται συνεχώς η ανελέητη κριτική και η πικρή επίγνωση.
Κυριακή 5/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 20 ευρώ Ανέργων/Φοιτητικό/ΑΜΕΑ: 17 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 2108217877

9. Λάθος Χώρα, σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση  στο Θέατρο Πόρτα

©Nastasia Arapoglou

Η παράσταση «Λάθος Χώρα», σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γκαζμέντ Καπλάνι, παρουσιάζεται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Πόρτα. Είναι η μετανάστευση ένα φαινόμενο που μπορεί να περιοριστεί ή ακόμα και να εξαλειφθεί ή πρόκειται για μια συνεχή ροή, η οποία δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα; Το ελληνικό κράτος από την σύστασή του αποτελεί μεταναστευτικό κόμβο. Άνθρωποι έρχονται, άνθρωποι φεύγουν, άνθρωποι μένουν, ζωές διασταυρώνονται και χωρίζουν. Κυριακή 5/12 στις 21.15.
Εισιτήρια: 18 κανονικό, 12 φοιτητικό, 10 ανέργων ΑΜΕΑ, 5 ατέλεια. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333.

10. Όπως πάει το ποτάμι, του Μάρτιν Σέρμαν στο Θέατρο Σταθμός

Το τελευταίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν με τίτλο Όπως πάει το ποτάμι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη στο Θέατρο Σταθμός. Τα σώματα των δύο εραστών είναι τόσο ασύμβατα μεταξύ τους ώστε μοιάζουν να είναι το ένα πλασμένο για το άλλο. Διαφορετικές θερμοκρασίες, διαφορετικοί ρυθμοί, διαφορετικά σχήματα. Παράδοξο; Ναι. Όσο και η ανθρώπινη ψυχή. Όσο και κάθε ερωτική ιστορία. Κυριακή 5/12 στις 18:00. Εισιτήρια: 15 ευρώ και 12 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: viva.gr. Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μετξουργείο), τηλ. 210 52 30 267

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛάμινγκτον, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b