MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 13 συναυλίες για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Το Trio el Greco στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

1. Tectonics Athens 21: Ένα ανατρεπτικό φεστιβάλ νέας μουσικής σε διάφορους χώρους της Αθήνας

Το φεστιβάλ Tectonics έρχεται για 3η χρονιά στη Στέγη από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου. Το επίκεντρό του είναι η νέα μουσική, από την κλασική ορχηστρική μουσική έως τις σόλο αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις, την ηλεκτρονική μουσική, τα νέα όργανα, τις μουσικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα. Εκτός από την ανάπτυξη ενός ευρέος διεθνούς δικτύου καλλιτεχνών και την εμβάθυνση στο έργο τους, το φεστιβάλ εστιάζει επίσης στην εκάστοτε τοπική σκηνή, δίνοντας νέες και ασυνήθιστες ευκαιρίες σε καλλιτέχνες και κοινό να συναντηθούν και να εξελίξουν μια νέα σχέση. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.
3-5 Δεκεμβρίου
Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο 5 — 12 €
Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα της κάθε ημέρας εδώ.

2. Γλυκερία, Μελίνα Κανά και Φωτεινή Βελεσιώτου στην Ακτή Πειραιώς
Γλυκερία, Μελίνα Κανά και Φωτεινή Βελεσιώτου στην Ακτή Πειραιώς

Γλυκερία, Μελίνα Κανά και Φωτεινή Βελεσιώτου στην Ακτή Πειραιώς

Από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή, η σκηνή της Ακτής Πειραιώς θα πλημμυρίσει από μελωδίες, λόγια και φως και από το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των τριών σπουδαίων ερμηνευτριών, που θα ξεκλειδώσουν τα πιο βαθιά μας συναισθήματα και θα μας οδηγήσουν σε μια γιορτή που θα τη ζήσουμε ξανά όλοι μαζί.
Παρασκευή 3/12, 22:30
Εισιτήρια: 10€ – Κρατήσεις: 2103418020 και viva.gr
Ακτή Πειραιώς, Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, Ταύρος

3. Το Trio el Greco στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Αεικίνητοι και πάντα δραστήριοι, οι μουσικοί του Trio el Greco, ο Αλέξης Καραϊσκάκης – Νάστος στο βιολοντσέλο, ο Φαίδων Μηλιάδης στο βιολί και η Αλεξία Μουζά στο πιάνο, ξεκινούν μια σειρά εμφανίσεων στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστεί ο “Αρχιδούκας”, το έργο 97 του Ludwig v. Beethoven, γραμμένο το 1811 για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε σι ύφεση μείζονα.  Στο δεύτερο μέρος το έργο 63, τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε ρε Ελασσόνα του Robert Schumann, γραμμένο το 1847, έρχεται να μας συναρπάσει μέσα από τα πρωτότυπα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.
Παρασκευή 3/12, 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 15€, Πλατεία/Εξώστης: 12€, Μειωμένο (φοιτητές | άνεργοι / ΑμεΑ): 10€.
Σημεία Προπώλησης:Ticket Services/ εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου (Αθήνα)/ τηλεφωνικά: 2107234567.
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

4. Ιστορίες για την ψυχή: Μάρθα Φριντζήλα και Τάκης Φαραζής στις Χορδές

Η Μάρθα Φριντζήλα συναντά τον Τάκη Φαραζή, για να περιπλανηθούν σε γνωστά και άγνωστα μουσικά τοπία, σε μία προσπάθεια “να τινάξουμε από πάνω μας την σκόνη της καθημερινότητας”. Στην περιπλάνησή τους συναντούν μεγάλους συνθέτες και ποιητές, γνωστά, άγνωστα και παραγνωρισμένα τραγούδια, μεγάλους και πολύ μεγάλους έρωτες, επαναστάσεις, αντιστάσεις, ήρωες και θύματα, πάθη και λάθη.
Παρασκευή 3/12, 22:30
Τιμή εισιτηρίου:12€ (γενική είσοδος), 5€ (μπύρα ή κρασί), 7€ (ποτό), 30€ (φιάλη κρασί/4 άτομα), 70€ (φιάλη ποτό/4 άτομα). Σημεία Προπώλησης: ticketservices.gr, 6985855592. 
Διεύθυνση: Αλέξη Παυλή 35Δ, Αμπελόκηποι, www.chordes.gr

5. Ρετρόκ: H Ευρυδίκη και οι καλεσμένοι της στη μουσική σκηνή Σφίγγα
Ρετρόκ: H Ευρυδίκη και οι καλεσμένοι της στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ρετρόκ: H Ευρυδίκη και οι καλεσμένοι της στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ρετρό τραγούδια με ροκ διάθεση. Ροκ τραγούδια σε ρετρό διασκευές. Οι ποπ επιτυχίες και οι πιο ερωτικές μπαλάντες της εφηβείας μας και τα τραγούδια της Ευρυδίκης που αγαπήσαμε, όλα σε μια βραδιά, μας ταξιδεύουν στα πιο όμορφα μας χρόνια.
Παρασκευή 3/12, 22:30
Εισιτήρια: 10€ – Κρατήσεις: 2114096149, 6987844845 και viva.gr
Μουσική Σκηνή Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα 10678, 6987844845

6. Νεφέλη Φασούλη στο Six Dogs

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Νεφέλης Φασούλη, έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, στριμωγμένο κάπου ανάμεσα στα τζαζ βινύλια που μαζεύει από μικρή και στο λαϊκό των τζούκ μποξ που με έναν τρόπο ακούγεται κάτω από το βήμα της, την ώρα που περπατάει στους δρόμους. Μαζί της το αδιαίρετο τρίο: Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα, Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα και Γιοέλ Σότο, στο μπάσο.
Παρασκευή 3/12, 21:30
Είσοδος: 12€ – Προπώληση: 21 0321 0510, sixdogs.gr
Six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

7. Υπόγεια Ρεύματα και Ενδελέχεια στο Κύτταρο
Υπόγεια Ρεύματα και Ενδελέχεια στο Κύτταρο

Υπόγεια Ρεύματα και Ενδελέχεια στο Κύτταρο

Τραγούδια ύμνοι, που συνόδεψαν και συνοδεύουν τόσες και τόσες στιγμές μας, μπλέκονται με την δύναμη και τη φρεσκάδα νέων τραγουδιών και ήχων, αυτών των αστείρευτων δημιουργών.
Παρασκευή 3/12, 22:00
Είσοδος: 15€ – Προπώληση: www.kyttarolive.gr και viva.gr
Κύτταρο Live – Ηπείρου 48 & Αχαρνών

8. Jazz βραδιές στη σκηνή του Quilombo
Jazz βραδιές στη σκηνή του Quilombo

Jazz βραδιές στη σκηνή του Quilombo

Ο αγαπημένος πολυχώρος της Αθήνας φιλοξενεί 5 κορυφαία jazz συγκροτήματα. Στις 3 Δεκεμβρίου έρχονται οι Sera Bellos Quartet: Σεραφείμ Μπέλλος (τύμπανα), Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), τον Γιώργος Ρούλος (κοντραμπάσο) και Pekka Pylkkanen (σαξόφωνο).
Παρασκευή 3/12
Είσοδος: 10€ (με ποτό) – Κρατήσεις: quilombo.gr
Quilombo Centro Cultural Σερβίων 8 & Λ. Αθηνών 44 Ακαδημία Πλάτωνος

9. Η Ρένα Μόρφη στο Σταυρό του Νότου
Η Ρένα Μόρφη στο Σταυρό του Νότου

Η Ρένα Μόρφη στο Σταυρό του Νότου

Η Ρένα Μόρφη, η ερμηνεύτρια με τα χίλια πρόσωπα, έρχεται στον Σταυρό του Νότου για πέντε εμφανίσεις. Το “Όταν σου χορεύω” με τα εκατομμύρια views την έκανε γνωστή με δύο ονόματα: Σούλη Ανατολή και Ρένα Μόρφη. Νέα ερμηνεύτρια, δύο ονόματα, πρώτο βήμα σε παράλληλη δράση με τους Imam Baildi. Η Σούλη ήταν μια περσόνα προφανώς. Όμως η Ρένα Μόρφη, με την βελούδινη φωνή και τη τόσο ξεχωριστή και μοναδική σκηνική παρουσία, τις λάτιν διασκευές λαϊκών τραγουδιών και τις πολλές ραδιοφωνικές της επιτυχίες, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση στο ελληνικό τραγούδι. Μαζί της οι σταθεροί συνεργάτες της μουσικοί: Λάμπης Kουντουρόγιαννης στην ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Μπαλογιάννης στην κλασική κιθάρα, Χρήστος Σκόνδρας στο μπουζούκι, Βαγγέλης Στεφανόπουλος στα πλήκτρα, Carlos Menendez και Άγγελος Πολύχρονος στα κρουστά και ο Σπύρος Λιγκώνης στα τύμπανα.
Παρασκευή 3/12, 22:30
Εισιτήρια: 15€ – Προπώληση: stn.gr, viva.gr
Σταυρός του νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35 -37, Νέος Κόσμος 11743

10. Οι Χαΐνηδες στον Σταυρό του Νότου Plus
Οι Χαΐνηδες στον Σταυρό του Νότου Plus

Οι Χαΐνηδες στον Σταυρό του Νότου Plus

Θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια όλων μας όπως τα «Καπηλειό», «Ακροβάτης», «Τίγρης», «Συνταγές μαγειρικής», «Τση γιαγιάς τα παραμύθια», «Είχα μια αγάπη μια φορά» και παράλληλα θα παρουσιάσουν τραγούδια από την νέα τους δισκογραφική εργασία που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Βάρδα Φουρνέλο»!
Παρασκευή 3/12, 22:30
Είσοδος: 14€ (χωρίς ποτό) – Προπώληση: 210 9226975, www.stn.gr και viva.gr
Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

11. Πάνος Μουζουράκης και Μανώλης Φάμελλος στο Gazarte Roof Stage
Πάνος Μουζουράκης και Μανώλης Φάμελλος στο Gazarte Roof Stage

Πάνος Μουζουράκης και Μανώλης Φάμελλος στο Gazarte Roof Stage

Για την συνεργασία του Πάνου Μουζουράκη με τον Μανώλη Φάμελλο λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά και ακόμα λιγότερα καταφέραμε να διασταυρώσουμε. Οι πληροφορίες μας συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για δύο Θεσσαλονικείς που συναντήθηκαν στην Αθήνα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες… αν και όπως λένε οι ίδιοι γνωρίζονταν ανέκαθεν χωρίς όμως να έχουν συναντηθεί ποτέ. Τα πρώτα τους τηλεπαθητικά σχέδια για μια κοινή δισκογραφική κάθοδο εντοπίζονται (και χάνονται ευθύς αμέσως) κάπου στις αρχές της χιλιετίας. Έπειτα χάνονται και οι ίδιοι στα σκοτεινά κυκλώματα της showbiz, έτσι απλά χωρίς ούτε ένα τηλέφωνο… Κι ενώ ο Μανώλης σταθερός στο ξινό, δήθεν ψαγμένο του προφίλ έμεινε πιστός στην κάθοδο, ο πληθωρικός κι επιτηδευμένα εξωστρεφής Πάνος προτίμησε ως γνωστόν την άνοδο με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα για την τσέπη του. Μέσα στον γενικότερο χαμό, ο Πάνος πιστεύει πως για όλα φταίνε οι μπύρες, ο Μανώλης πιστεύει πως για όλα φταίει ο Πάνος μάλλον και οι δύο έχουν δίκιο.
Παρασκευή 3/12, 21:30
Είσοδος: 20€ (free seating), 25€ (αριθμημένες θέσεις) – Προπώληση: gazarte.gr
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

12. Με πλοία και τρένα …ο έρωτας στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ – Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Με πλοία και τρένα …ο έρωτας στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ – Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Με πλοία και τρένα …ο έρωτας στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ – Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Επί σκηνής, η Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι και την αφήγηση, η Άλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο, τις ενορχηστρώσεις και τις διασκευές, ο Φώτης Μυλωνάς στα πνευστά και τα έγχορδα και ο Λουκάς Μεταξάς στα κρουστά, μας καλούν σε ένα δίωρο ταξίδι αναμνήσεων, ονειροπόλησης και λαχτάρας για τα ταξίδια του αύριο. Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Αγγλία, Ιρλανδία, Αργεντινή, Βραζιλία κι όπου αλλού μας πάει…
Παρασκευή 3/12, 21:30
Είσοδος: 18€ – Προπώληση: viva.gr, 11876, φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876)
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 6937604988 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 18.00, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIron Maiden: Στην Αθήνα το καλοκαίρι 2022 για μια μεγαλειώδη συναυλία12.09.2018

13. Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς: Αναστασία Έδεν και Άρης Βλάχος στο Half Note Jazz Club
Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς: Αναστασία Έδεν και Άρης Βλάχος στο Half Note Jazz Club

Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς: Αναστασία Έδεν και Άρης Βλάχος στο Half Note Jazz Club

Η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν μαζί με τον συνθέτη Άρη Βλάχο και την ορχήστρα τους, έρχονται στο Half Note για ένα μοναδικό live την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου. Θα μας παρουσιάσουν την νέα τους παράσταση «Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς» βασισμένη στην δισκογραφική τους συνεργασία αλλά και στις κοινές τους μνήμες και αγάπες από το διεθνές και ελληνικό τραγούδι. Με jazzy διάθεση και με μια ορχήστρα από κορυφαίους μουσικούς διασκευάζουν τα κλασσικά διαμάντια που όλοι αγαπάμε να τραγουδάμε και τους δίνουν την δική τους καλλιτεχνική ταυτότητα.
Παρασκευή 3/12, 22:00
Είσοδος: 10€ έως 15€ – Κρατήσεις: 210 9213310, viva.gr
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b