MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πέντε… made in Europe σειρές, που δεν πρέπει να χάσει κανείς

Συναρπαστικές σειρές που σημείωσαν τεράστια επιτυχία σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Δανία έρχονται στις οθόνες μας αποκλειστικά από την COSMOTE TV, για να καθηλώσουν – και- το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό.

KEIMENO: Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 01.12.2021

Τηλεοπτικά –μη αγγλόφωνα- διαμάντια, που έχουν συζητηθεί, συστήνονται στο ελληνικό κοινό από την COSMOTE TV, η οποία μέσα από 5 σειρές για κάθε γούστο, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης.

Εμείς ξεχωρίσαμε σειρές από Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Δανία και σας τις παρουσιάζουμε!

Witnesses: Ένα γερμανικό crime drama γεμάτο σασπένς

Υπόθεση: Ένα δεκάχρονο κορίτσι πέφτει θύμα απαγωγής στη μέση του πολυσύχναστου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Βερολίνο. Με τους δράστες να τηρούν σιγήν ιχθύος και κανέναν να μην ζητά λύτρα, το μόνο κλειδί για τη διάσωσή της φαίνεται να είναι θαμμένο στις μνήμες όσων είδαν το περιστατικό. Ο πατέρας του κοριτσιού, εξέχων πολιτικός, αναθέτει σε μία επιστήμονα που ειδικεύεται στην ανάλυση αναμνήσεων, τις έρευνες για την εύρεση του παιδιού. Επιφορτισμένη με την αξιολόγηση των μνημών οκτώ βασικών μαρτύρων και με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν ασφυκτικά, η Δρ. Τζάσμιν Μπράουν βρίσκεται μπλεγμένη σε έναν ιστό δόλου, ίντριγκας και προδοσίας

Γιατί να το δείτε: Το Witnesses είναι ένα άλλο ένα συγκλονιστικό crime drama γεμάτο μυστήριο και σασπένς, όπως αυτά που οι Γερμανοί ξέρουν τόσο καλά να κάνουν -χαρακτηριστικά παραδείγματα τα συγκλονιστικά Deutschland ’83, ’86 και ’89. Η σειρά βασίζεται στο best seller της Δρ. Τζούλια Σο, «The Memory Illusion», στο οποίο η διακεκριμένη ψυχολόγος αναρωτιέται αν η μνήμη μας είναι απλά μια… ψευδαίσθηση. Και πράγματι, όσο η πρωταγωνίστρια (την οποία υποδύεται εκπληκτικά η Alexandra Maria Lara) έρχεται αντιμέτωπη με τις δικές της αναμνήσεις, τόσο πιο πολύ ο θεατής, μπαίνει στη λογική να αξιολογήσει τη δύναμη των δικών του αναμνήσεων.

L’ Opera: Ένα χορευτικό δράμα με φόντο το Παρίσι

Υπόθεση: Τοποθετημένο στην εμβληματική Όπερα Γκαρνιέ, τον «ναό» του γαλλικού χορού, το L’ Opera ακολουθεί τρεις χαρακτήρες, των οποίων τα όνειρα έρχονται αντιμέτωπα με την πραγματικότητα, οι φιλοδοξίες τους με τις προσδοκίες των άλλων και η αθωότητά τους με την διαφθορά. Ο υπερφιλόδοξος Σεμπαστιέν (Raphael Personnaz) είναι ο νέος διευθυντής χορού της όπερας, που δεν θα σταματήσει μέχρι να κάνει τη σχολή του την πιο φημισμένη στον κόσμο. Η Ζόε (Ariane Labed) είναι μια 35χρονη πρίμα μπαλαρίνα, που προσπαθεί να σώσει την καριέρα της, ακόμα κι αν όλοι την πολεμούν, ενώ η 19χρονη Φλόρα (Suzy Bemba), που κάνει τα πρώτα της βήματα, προσπαθεί να αποδείξει την αξία της, όσο αντιμετωπίζει το bullying και τον ρατσισμό.

Γιατί να το δείτε: Αν σας αρέσει ο χορός, τότε αυτός είναι σίγουρα ένας πρώτος λόγος για να δείτε το L’ Opera. Καλό είναι όμως να ξέρετε, ότι αυτή η γαλλική σειρά δεν είναι άλλο ένα «χορευτικό δράμα», όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει. Με φόντο την παγκοσμίως γνωστή Όπερα του Παρισίου, το L’ Opera μας δίνει ένα αποκλειστικό «εισιτήριο» σε όλα όσα γίνονται στα backstage αυτού του εμβληματικού σημείου.

Alardea: Ένα ισπανικό δράμα με επίκαιρα ερωτήματα

Υπόθεση: Όταν ο σύλλογος γυναικών στην πόλη Uriola αποφασίσει να πάρει μέρος στην παραδοσιακή παρέλαση Alarde, όλα ανατρέπονται στη ζωή της αφοσιωμένης δασκάλας Amaia. Η συμμετοχή της στην παρέλαση δεν έχει την υποστήριξη της συντηρητικής τοπικής κοινότητας, καθώς πρόκειται για μία παρέλαση μόνο για άνδρες. Θα καταφέρει η Amaia να διαχειριστεί την εχθρική στάση της κοινωνίας, του σχολείου, αλλά και της ίδιας της τής οικογένειας;

Γιατί να το δείτε: Το κοινωνικό μήνυμα της σειράς για την ισότητα των δύο φύλων και ο αγώνας για τα ιδανικά μας, αρκεί για να γνωρίσουμε αυτή την ισπανική σειρά. Extra Bonus: στο Alardea πρωταγωνιστεί ένα γνώριμο πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από τη Ρακέλ Μουρίγίο του La Casa de Papel, κατά κόσμον Itziar Ituño.

Blinded: Those Who Kill – Μια δανέζικη σειρά για τους λάτρεις των θρίλερ

Υπόθεση: Πριν από πέντε χρόνια, ένας serial killer δολοφόνησε τρεις νεαρούς άνδρες, και κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να τον βρει. Λίγο πριν πεθάνει, η άρρωστη μητέρα ενός θύματος καταβάλλει μια τελευταία προσπάθεια, για να μάθει ποιος ήταν ο στυγερός δολοφόνος του παιδιού της. Την υπόθεση θα αναλάβει η αναλύτρια του ψυχολογικού προφίλ εγκληματιών Λουίζ Μπέργκσταϊν, που θα επιδιώξει να ανακαλύψει το μοτίβο των δολοφονιών. Τι γίνεται όμως όταν ο δολοφόνος ξαναχτυπά;

Γιατί να το δείτε: Οι Σκανδιναβοί ξέρουν πολύ καλά από ανατριχιαστικά δράματα και το Blinded: Those Who Kill είναι ακόμα ένα περίφημο Scandi-noir, όπως αυτά που έχουμε αγαπήσει οι λάτρεις του είδους. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό «Whodunnit» crime series, αφού εδώ ξέρουμε αρκετά νωρίς ποιος είναι ο δολοφόνος, ενώ όλο το σασπένς κρύβεται στο πώς θα καταφέρει να τον πιάσει η μυστηριώδης πρωταγωνίστριά μας

Masantonio: Έγκλημα, δράμα και μυστήριο made in Italy

Υπόθεση: Ο Έλιο Μασαντόνιο (Alessandro Preziosi) επιστρέφει στη Γένοβα μετά από πολλά χρόνια απουσίας, για να δουλέψει σε μία νέα «μυστική» ομάδα, που ερευνά υποθέσεις αγνοούμενων, τις οποίες η αστυνομία δεν μπόρεσε ποτέ να λύσει. Μπορεί να είναι δύσκολος άνθρωπος, αλλά ο Μασαντόνιο έχει τον τρόπο του να μπαίνει στις ζωές -και το μυαλό- των αγνοούμενων και αν κάποιος μπορεί να βρει τις απαντήσεις σε αυτά τα άλυτα μυστήρια είναι μόνο εκείνος.

Γιατί να το δείτε: Ο Μασαντόνιο είναι ο κλασικός κυνικός anti-hero που απλά δεν μπορείς να μην αγαπήσεις. Σε πολλά σημεία θυμίζει πολύ τον (επίσης απίστευτα κυνικό) Dr. House, που τόσο τέλεια υποδύθηκε πριν χρόνια ο Χιού Λόρι. Όπως ο House, έτσι και ο Μασαντόνιο είναι ένας μονίμως θυμωμένος, απότομος, καυστικός, αλλά τελικά ιδιοφυής άνδρας που κρύβει το δικό του μυστήριο. Όσο συναρπαστικές και αν είναι οι υποθέσεις που αναλαμβάνει, όμως, το προσωπικό του μυστήριο είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον. Τι συνέβη στο παρελθόν του και γιατί επέστρεψε στη Γένοβα; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στα δέκα επεισόδια της καθηλωτικής αυτής ιταλικής σειράς, που προβάλλεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Αόρατοι”: Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της πρώτης κωμικής σειράς της COSMOTE TV12.09.2018

Όλες οι σειρές είναι διαθέσιμες στον δωρεάν, οn demand κατάλογο της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b