MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Πρεμιέρες: Η Τζέιν Κάμπιον θυμίζει παλιές καλές εποχές

Οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η εξουσία του σκύλου

Έχοντας στις αποσκευές της το βραβείο σκηνοθεσίας από το φεστιβάλ της Βενετίας και με τη φήμη της ταινίας «Η εξουσία του σκύλου» να μεγαλώνει διαρκώς, η Τζέιν Κάμπιον μπορεί να αισθάνεται σίγουρη ότι το όνομα της θα παίξει γερά στα επερχόμενα όσκαρ. Το χαμηλόφωνο αλλά με τρομερό αισθητικό και κυρίως νοηματικό εκτόπισμα γουέστερν της είναι σίγουρα η πρόταση της εβδομάδας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μπενεντέτα

Από κοντά και η προκλητική «Μπενεντέτα» του Πολ Βερχόφεν με τις Βιρζινί Εφιρά και Δάφνη Πατακιά που αφηγείται την πραγματική ιστορία της μοναχής Μπενεντέτα Καρλίνι η οποία προκάλεσε σάλο στους κύκλους της καθολικής εκκλησίας τον 17ο αιώνα με το λεσβιακό έρωτα της για τη νεαρή Μπαρτολομέα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Βαβέλ: Από τη σιωπή στην έκρηξη

Εικόνες κόμιξ και 80ς με αφορμή το εμβληματικό περιοδικό Βαβέλ που είναι το αντικείμενο μελέτης στο ντοκιμαντέρ του Μελέτη Μοίρα «Βαβέλ: Από τη σιωπή στην έκρηξη».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Οι άγιοι της Μαφίας

Η ιστορία του νεαρού Τόνι Σοπράνο είναι το βασικό θέμα του γκανγκστερικού «Οι άγιοι της Μαφίας» σε σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ και τον Μάικλ Γκαντολφίνι να υποδύεται τον ήρωα που ταυτίστηκε ερμηνευτικά με τον μακαρίτη πατέρα του Τζέιμς Γκαντολφίνι στη διάσημη τηλεοπτική σειρά.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Karditsa for ever

Η ελληνική κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη «Karditsa for ever»ακολουθεί την πεπατημένη της προ δεκαετίας εμπορικής επιτυχίας «I love Karditsa».
Παρουσίαση και αίθουσες προβολής

Φευγαλέα σπουργίτια

Τέλος, το ινδικό δράμα «Φευγαλέα σπουργίτια» αφηγούνται την περιπέτεια της μικρής Τζάλκι να εντοπίσει τον εξαφανισμένο αδελφό της.
Παρουσίαση και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b