MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Χρυσός Φοίνικας που θα συζητηθεί

Από τις πέντε νέες ταινίες εκείνη που ξεχωρίζει είναι αναμφισβήτητα το «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό που κέρδισε πριν από τρεις μήνες το μεγαλύτερο έπαθλο των Καννών.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Titane (4/5*)

Η Γαλλίδα σκηνοθέτρια Ζουλιά Ντικουρνό είχε κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο πριν από πέντε χρόνια με το προκλητικό «Raw». Το νέο της φιλμ μοιάζει να κινείται στα ίδια προβοκατόρικα μέρη, με ενισχυμένη την αίσθηση του σοκ. Η ηρωίδα του φιλμ είναι μια «τραυματισμένη» νεαρή κοπέλα που δεν βρίσκει εύκολα την ικανοποίηση. Η έλξη που της ασκούν τα αυτοκίνητα θα την οδηγήσει σε μια έκρηξη ωμής βίας που θα καταλαγιάσει μόνο από τη στιγμή που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άλλος τραυματισμένος χαρακτήρας. Η συνύπαρξη του μοναχικού πυροσβέστη και της πανκ δολοφόνου, θα ανθήσει μόνο όταν αποδεχτούν το ψέμα ως αλήθεια και η νέα τους ζωή καταρρίψει όλα τα ψυχολογικά όρια και τις κοινωνικές προκαταλήψεις. Δύσκολο κι ενοχλητικό το «Titane» που θα αποζημιώσει πάντως εκείνους που αναζητούν την εμπειρία ενός έργου που δεν κατατάσσεται εύκολα και καταργεί με τρομακτική δύναμη όλα τα αφηγηματικά στερεότυπα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Παράλληλες μητέρες (3/5*)

Πολύ καλός και ο νέος Πέδρο Αλμοδοβάρ που στα 72 του παρουσιάζει μια πρωτόγνωρη για εκείνον πολιτική ωριμότητα που δεν μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν. Οι «Παράλληλες μητέρες» φαινομενικά δείχνει ως άλλο ένα ανάλαφρο μελόδραμα για την μητρότητα – καταπληκτική η Πενέλοπε Κρουζ που βραβεύτηκε στη Βενετία- αλλά σταδιακά ανεβάζει στροφές και ολοκληρώνεται ως ένα καίριο και στιβαρό πολιτικό σχόλιο γύρω από την προσωπική ευθύνη και τις παράλληλες ιστορικές διαδρομές.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νύχτα με τις μάσκες 2

Ανέλπιστα πετυχημένο και το δεύτερο μέρος της νέας επανασύστασης του κλασικού δολοφόνου του Halloween, Μάικλ Μάγιερς. Ο μασκοφόρος μακελάρης που «γεννήθηκε» πριν από 43 χρόνια από την φαντασία του Τζον Κάρπεντερ, στο «Νύχτα με τις μάσκες 2» επιστρέφει για να τιμωρήσει εκείνους που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα φονικά χτυπήματα του. Αρκούντως τρομακτικό, απρόσμενα σαρκαστικά και αναμενόμενα πολιτικοποιημένο (το αληθινό Κακό εντοπίζεται στο ανεγκέφαλο πλήθος των συντηρητικών πολιτών) το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν μας ανοίγει την όρεξη για τα καλύτερα που έρχονται.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Respect (2/3*)

Ούτε κρύο ούτε ζέστη για την βιογραφία της Αρίθα Φράνκλιν «Respect». Συμβατική γραμμική αφήγηση, ελάχιστες εκπλήξεις, παρωχημένες ιδέες και ξεχείλωμα της ιστορίας για χάρη της μουσικής αποθέωσης της «βασίλισσας της σόουλ». Βλέπεται πάντως άνετα χάρη στα θαυμάσια τραγούδια και την παρουσία της Τζένιφερ Χάντσον.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Οικογένεια Άνταμς 2

Το animation «Οικογένεια Άνταμς 2» παρουσιάζει την περίφημη οικογένεια τεράτων σε ένα ταξίδι αναψυχής στις ΗΠΑ που θα ενώσει τα μέλη τους και θα δοκιμάσει τις αντοχές των κανονικών ανθρώπων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b