MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εφηβικό Θέατρο

Μία εύθραυστη οικογένεια, στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και η Ομάδα The Young Quill συνεργάζονται για δεύτερη φορά και παρουσιάζουν το πρωτότυπο έργο «Μια εύθραυστη οικογένεια», εμπνευσμένο από τον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς.

Monopoli Team

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και η Ομάδα The Young Quill συνεργάζονται για δεύτερη φορά και παρουσιάζουν το πρωτότυπο έργο «Μια εύθραυστη οικογένεια», εμπνευσμένο από τον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.

Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, από τις 7 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 18:00, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Μία εύθραυστη οικογένεια, εμπνευσμένο από το έργο Ένας Γυάλινος Κόσμος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το έργο διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του΄50 και φωτίζει προβληματισμούς και αντιλήψεις που ισχύουν μέχρι σήμερα. Πραγματεύεται επίσης, τις δυναμικές των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, λόγω των ιστορικών και κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα εκείνη την εποχή.

Μία εύθραυστη οικογένεια, εμπνευσμένο από το έργο Ένας Γυάλινος Κόσμος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Η σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου σημειώνει:

«Το έργο κινείται σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο εμπεριέχοντας όμως έντονα και το ονειρικό στοιχείο. Πρόκειται για ένα έργο αναμνήσεων, που οδηγεί τους μικρούς σε ηλικία θεατές στο να διαχειριστούν λεπτές έννοιες, ερωτήματα και αλήθειες όπως, η μοναξιά, η ανάγκη για κοινωνική ανέλιξη, ο πόλεμος, η αποφυγή αποδοχής της πραγματικότητας, η διαφορετικότητα, οι συμπεριφορές των γονιών που υψώνουν φράχτες ανάμεσα στους ίδιους και στα παιδιά τους, η έλλειψη επικοινωνίας, η εσωτερική ανάγκη για δραπέτευση, είτε διανοητική είτε πραγματική».

Μία εύθραυστη οικογένεια, εμπνευσμένο από το έργο Ένας Γυάλινος Κόσμος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Η υπόθεση

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’50, η Αριστέα, μία ηρωική και ιδιαίτερα αυταρχική μητέρα, ζει με τα δύο της παιδιά τον Λουκά και τη Δάφνη σε μία φτωχική γειτονιά της Αθήνας. Τα δυο αδέλφια μέσω της τέχνης δραπετεύουν από την πραγματικότητα που τα πληγώνει. Ο νεαρός Λουκάς, ζωγραφίζει και λατρεύει τον κινηματογράφο. Η Δάφνη, που είναι χτυπημένη από πολιομυελίτιδα και κουτσαίνει, ζει περισσότερο μέσα στο σπίτι, αποδεχόμενη την ιδιαιτερότητά της και έχοντας δημιουργήσει έναν δικό της κόσμο γεμάτο στρατιωτάκια και εικονογραφημένα περιοδικά του Μικρού Ήρωα. Η Αριστέα δεν μπορεί να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα των παιδιών της και το βασικό της μέλημα είναι να τα κάνει όπως η ίδια επιθυμεί.

Η άφιξη ενός ιδιαίτερου επισκέπτη αποτελεί, ίσως, τη μοναδική ευκαιρία ανατροπής των έως τότε δεδομένων και γίνεται η αιτία για να επέλθει μια σκληρή και αναπόφευκτη σύγκρουση των ηρώων με την πραγματικότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Κωστής Μουσικός
Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Κωστής Μουσικός
Χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Παίζουν: Φιλία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραβέβας, Χριστίνα Κωστέα, Φάνης Μιλλεούνης

Διάρκεια: 75’ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Κυριακή 7 Νοεμβρίου έως Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022
Σενάριο: Ομάδα The Young Quill
Παραστάσεις: Κάθ Κυριακή στις 18:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/mia-efthrasti-iikogeneia/
Πληροφορίες Χώρου: Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ