MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντένις Βιλενέβ: Γιατί μετανιώνει για το σίκουελ του Blade Runner;

Ο Γαλλοκαναδός σκηνοθέτης, Ντένις Βιλενέβ, αναφερόμενος στην ταινία του «Blade Runner 2049», σίκουελ του αριστουργήματος του Ρίντλεϊ Σκοτ, την αποκάλεσε την «χειρότερη-καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ».

Ντένις Βιλενέβ
Monopoli Team

Με την πολυαναμενόμενη διασκευή του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» να προβάλλεται επιτέλους στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντένις Βιλενέβ, προχώρησε σε εξομολογήσεις όσον αφορά τη δημιουργία του σίκουελ του «Blade Runner», το 2017, αποκαλώντας την «τη χειρότερτη-καλύτερη ιδέα» που είχε ποτέ.

Μιλώντας στον BFI Southbank του Λονδίνου, ο κινηματογραφικός δημιουργός δήλωσε ότι αρχικά απέρριψε την ιδέα: «Πίστεψα ότι ήταν αρκετά ριψοκίνδυνο. Ωστόσο, μετά από λίγο, συζητήσαμε ξανά και δέχτηκα. Ήταν μια δυνατή και ικανοποιητική εμπειρία.

Εξακολουθώ να είμαι χαρούμενος για το τι έκανα το «Blade Runner 2049». Όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι το να γυρίσεις το σίκουελ ενός αριστουργήματος είναι η «χειρότερη-καλύτερη» ιδέα που θα μπορούσες να έχεις ποτέ. Είναι κάτι το ιερό. Απλά δεν κάνεις σίκουελ του Blade Runner».

«Blade Runner 2049»

Πως προέκυψε το σίκουελ του «Blade Runner»

Στη συνέχεια ο Γαλλοκαναδός σκηνοθέτης εξήγησε πως ακριβώς βρέθηκε στο σκηνοθετικό τιμόνι του «Blade Runner 2049»: «Η πρόταση για το «Blade Runner» μου έγινε πριν την «Άφιξη», την περίοδο που γυρνούσα το «Sicario: Ο εκτελεστής». Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, γνωστός για τη συνήθεια του να «μαγειρεύει» πολλά πρότζεκτ ταυτόχρονα, δεν ήταν διαθέσιμος, ενώ ο Χάρισον Φορντ ήθελε να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έτσι, ξεκίνησαν να ψάχνουν για κάποιον άλλον και ήρθαν σε εμένα, πράγμα αδιανόητο». 

«Είχαμε μια μυστική συνάντηση στην έρημο και ο παραγωγός επέμενε να μη μας δει κανείς. Μου έδωσε ένα φάκελο πάνω στον οποίο έγραφε «Queensborne» και μου είπε, το «Queensborne δεν υπάρχει, είναι το Blade Runner. Συγκινήθηκα πολύ μόνο και μόνο για την ευκαιρία να διαβάσω το σενάριο».

Παρόλα αυτά ο Ντένις Βιλενέβ ισχυρίζεται: «Αν μπορούσα θα τα έκανα όλα από την αρχή». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ελληνικές ταινίες που θα δούμε στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης12.09.2018

Θα έχει συνέχεια το «Dune»;

Όσον αφορά το «Dune», το οποίο προβάλλεται στους κινηματογράφους αυτή την περίοδο, ο βαθμός επιτυχίας του θα καθορίσει αν θα πάρει το δεύτερο μέρος το πράσινο φως, αν και ο σκηνοθέτης φαίνεται αρκετά αισιόδοξος ρίχνοντας μάλιστα ιδέες και για ένα τρίτο μέρος, βασισμένο στο «Dune Messiah» του Χέρμπερτ.

Πηγή: Dazed digital

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b