MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

O Ντένις Βιλενέβ θέλει να δούμε το «Dune» στο σινεμά

Ο σκηνοθέτης του «Dune» Ντένις Βιλενέβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Φεστιβάλ της Βενετίας, εξήγησε τους λόγους που θέλει το κοινό να παρακολουθήσει τη νέα του επική ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ντένις Βιλενέβ
Monopoli Team

Ο Γαλλοκαναδός σκηνοθέτης Ντένις Βιλενέβ προτρέπει τον κόσμο να επιλέξει να παρακολουθήσει την επική μεταφορά του «Dune» στις κινηματογραφικές αίθουσες, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια ταινία δημιουργημένη για παρακολούθηση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη.

Μιλώντας αμέσως μετά από την πρώτη προβολή του φιλμ στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας– σύμφωνα με πολλούς το πιο hot γεγονός της Μόστρα του οποίου η διάθεση εισιτηρίων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα προκάλεσε «πανδαιμόνιο»- ο Βιλενέβ δήλωσε ότι «προσπάθησε να σχεδιάσει μια ταινία όσο το δυνατόν πιο εμβυθιστική». 

«Ωστόσο, πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για όλους, βεβαίως. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα. Εάν το κοινό νιώθει άνετα, το ενθαρρύνω να το δει σε μεγάλη οθόνη», συμπλήρωσε, «Το οραματίστηκα, το σχεδίασα και το γύρισα έχοντας το μυαλό μου το Imax. Όταν παρακολουθείς την ταινία σε μεγάλη οθόνη, βιώνεις μια σωματική εμπειρία».

Τι γίνεται με το σίκουελ;

Μετά το «Dune», το πρώτο μέρος από την διασκευή της εμβληματικής σειράς μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ, η ερώτηση που προκύπτει είναι αν το δεύτερο μέρος, του οποίου η παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, θα πραγματοποιηθεί τελικά και ποιο θα είναι το σημάδι για να δοθεί το επίσημο πράσινο φως από την πλευρά της Warner Bros.

«Δεν είμαι εγώ εκείνος που έχει τραβήξει την κόκκινη γραμμή, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η Warner Bros. και η Legendary, είναι περήφανες για την ταινία και βάζουν τα δυνατά τους ώστε να την φέρουν στη μεγάλη οθόνη. Κάτι που με κάνει ευτυχισμένο. Θα δούμε πως θα πάει», σχολιάζει ο σκηνοθέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ78ο Φεστιβάλ Βενετίας: Όλα όσα μάς έκαναν εντύπωση από τις δύο πρώτες ημέρες12.09.2018

Ο πρωταγωνιστής του «Dune», Τιμοτέ Σαλαμέ, ο οποίος, επίσης, παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του Zendaya, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζος Μπρόλιν, Χαβιέρ Μπαρδέμ και Όσκαρ Άιζακ, στήριξε τον Ντένις Βιλενέβ λέγοντας ότι η συμμετοχή του στην ταινία ήταν «μεγάλη τιμή» και η προοπτική ενός σίκουελ είναι το όνειρό του.

Πηγή: The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b