MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντένις Βιλενέβ: Γιατί μετανιώνει για το σίκουελ του Blade Runner;

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Γαλλοκαναδός σκηνοθέτης, Ντένις Βιλενέβ, αναφερόμενος στην ταινία του «Blade Runner 2049», σίκουελ του αριστουργήματος του Ρίντλεϊ Σκοτ, την αποκάλεσε την «χειρότερη-καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ».

Ντένις Βιλενέβ
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με την πολυαναμενόμενη διασκευή του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» να προβάλλεται επιτέλους στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντένις Βιλενέβ, προχώρησε σε εξομολογήσεις όσον αφορά τη δημιουργία του σίκουελ του «Blade Runner», το 2017, αποκαλώντας την «τη χειρότερτη-καλύτερη ιδέα» που είχε ποτέ.

Μιλώντας στον BFI Southbank του Λονδίνου, ο κινηματογραφικός δημιουργός δήλωσε ότι αρχικά απέρριψε την ιδέα: «Πίστεψα ότι ήταν αρκετά ριψοκίνδυνο. Ωστόσο, μετά από λίγο, συζητήσαμε ξανά και δέχτηκα. Ήταν μια δυνατή και ικανοποιητική εμπειρία.

Εξακολουθώ να είμαι χαρούμενος για το τι έκανα το «Blade Runner 2049». Όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι το να γυρίσεις το σίκουελ ενός αριστουργήματος είναι η «χειρότερη-καλύτερη» ιδέα που θα μπορούσες να έχεις ποτέ. Είναι κάτι το ιερό. Απλά δεν κάνεις σίκουελ του Blade Runner».

«Blade Runner 2049»

Πως προέκυψε το σίκουελ του «Blade Runner»

Στη συνέχεια ο Γαλλοκαναδός σκηνοθέτης εξήγησε πως ακριβώς βρέθηκε στο σκηνοθετικό τιμόνι του «Blade Runner 2049»: «Η πρόταση για το «Blade Runner» μου έγινε πριν την «Άφιξη», την περίοδο που γυρνούσα το «Sicario: Ο εκτελεστής». Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, γνωστός για τη συνήθεια του να «μαγειρεύει» πολλά πρότζεκτ ταυτόχρονα, δεν ήταν διαθέσιμος, ενώ ο Χάρισον Φορντ ήθελε να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έτσι, ξεκίνησαν να ψάχνουν για κάποιον άλλον και ήρθαν σε εμένα, πράγμα αδιανόητο». 

«Είχαμε μια μυστική συνάντηση στην έρημο και ο παραγωγός επέμενε να μη μας δει κανείς. Μου έδωσε ένα φάκελο πάνω στον οποίο έγραφε «Queensborne» και μου είπε, το «Queensborne δεν υπάρχει, είναι το Blade Runner. Συγκινήθηκα πολύ μόνο και μόνο για την ευκαιρία να διαβάσω το σενάριο».

Παρόλα αυτά ο Ντένις Βιλενέβ ισχυρίζεται: «Αν μπορούσα θα τα έκανα όλα από την αρχή». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ελληνικές ταινίες που θα δούμε στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης12.09.2018

Θα έχει συνέχεια το «Dune»;

Όσον αφορά το «Dune», το οποίο προβάλλεται στους κινηματογράφους αυτή την περίοδο, ο βαθμός επιτυχίας του θα καθορίσει αν θα πάρει το δεύτερο μέρος το πράσινο φως, αν και ο σκηνοθέτης φαίνεται αρκετά αισιόδοξος ρίχνοντας μάλιστα ιδέες και για ένα τρίτο μέρος, βασισμένο στο «Dune Messiah» του Χέρμπερτ.

Πηγή: Dazed digital

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο
Cine News
Kiss of a Spider Woman: Η Jennifer Lopez στα καλύτερά της – Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στην TV;
Cine News
32ες Νύχτες Πρεμιέρας: Αυτές είναι οι 42 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της φετινής διοργάνωσης
Cine News
Το Ίδρυμα Ωνάση στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με Wenders, Onassis ONX και ελληνικές ταινίες στο Lido
Cine News
32ες Νύχτες Πρεμιέρας: Η νέα οπτική ταυτότητα από τον Βασίλη Μέξη – Στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΗ
Cine News
Home Movie Day: Η παγκόσμια γιορτή των home movies έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα
Cine News
Φόνοι στο Καμπαναριό 2: Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της αστυνομικής κωμωδίας του Alpha
Cine News
Θάλασσα από γυαλί: Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου για τη νέα ταινία του Αλέξη Αλεξίου
Cine News
«Μια Γυναίκα» στον Alpha: Μια ζωή που πρέπει να ξαναχτιστεί από την αρχή – Backstage video
Cine News
Matthew Perry: Το Netflix φωτίζει τον άνθρωπο πίσω από τον Chandler
Cine News
«Δύο Μάυρα Πουκάμισα» : Κυκλοφόρησε το videoclip για το ομότιτλο τραγούδι της νέας δραματικής σειράς του MEGA
Cine News
Επί Κολωνώ: Το θερινό σινεμά στην αυλή συνεχίζει τις προβολές και τον Σεπτέμβρη