MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Μακμπέθ, σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη, στο Θέατρο Rabbithole

Η ομάδα Νοσταλγία κάνει πρεμιέρα και παρουσιάζει στο Θέατρο Rabbithole ένα σαιξπηρικό αριστούργημα σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη.

Monopoli Team

Η ομάδα Νοσταλγία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και παρουσιάζει στο Θέατρο Rabbithole το ομώνυμο σαιξπηρικό αριστούργημα σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη.

Μπορεί ο διάβολος να λέει την αλήθεια; (Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Μακμπέθ)

Ο στρατηγός Μακμπέθ επιστρέφει θριαμβευτής από τον πόλεμο των Σκωτσέζων με τους Νορβηγούς. Στο δρόμο του συναντάει τρία πνεύματα που τον προσφωνούν με τίτλους που δεν κατέχει και εντέλει του υπόσχονται το βασιλικό στέμμα. Ανακαλύπτοντας πως οι πρώτες προβλέψεις τους βγήκαν αληθινές, αποφασίζει να κυνηγήσει άμεσα τον θρόνο και να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που του δόθηκε. Έτσι, εμπλέκεται σε έναν απελπισμένο χορό ανάμεσα στην προφητεία και τη φιλοδοξία, την ατομική και τη συλλογική ηθική, την πραγματικότητα και τη μαγεία, την αγρύπνια και το όνειρο. Ένα έργο πολιτικό και βαθιά υπαρξιακό, το Μακμπέθ αποτελεί μία απ’ τις πιο συναρπαστικές σκιαγραφήσεις της πολύπλοκης, αμφίσημης και επικίνδυνα αυθαίρετης σχέσης του ανθρώπου με το χρόνο.

Μακμπέθ, σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη στο Θέατρο Rabbithole

Λίγα λόγια για την ομάδα Νοσταλγία:

Η ομάδα Νοσταλγία συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής και επιλέγει το σαιξπηρικό αριστούργημα και την εμπνευσμένη μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη για να φωτίσει θεμελιώδη, ανά τους αιώνες, θέματα της ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας. Με έρευνα χρόνων, η Τώνια Ράλλη επιστρέφει στο σύμπαν του Σαίξπηρ. Η σκηνοθέτης καταδύεται στο δραματουργικό βάθος του έργου για να αναδυθεί ανάμεσα στο διαχρονικό και το επίκαιρο, εγείροντας προβληματισμούς πάνω σε μια ιστορία χωρίς αίσιο τέλος.

Πρόκειται για την ιστορία της δίψας του ανθρώπου για εξουσία, και της πορείας του μέσα στον σκοτεινό λαβύρινθο που αυτή τον οδηγεί. Στις ατραπούς αυτού του λαβύρινθου, το πραγματικό μπλέκεται με το φανταστικό, και και το “αύριο” γίνεται “χθες” μέσα σε μια στιγμή. Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Δημητριάδης στο επίμετρο της μετάφρασής του, τα γεγονότα του έργου “διαδραματίζονται σε χρόνο μηδέν: έναν χρόνο που είναι ο χρόνος των πράξεων και των σκέψεων, ένας χρόνος εσωτερικός, νοητικός, και όχι ο χρόνος του ρολογιού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι αναμενόμενες παραστάσεις για το φθινόπωρο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Τώνια Ράλλη

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Κοστούμια: Ευαγγελία Γκότση (Grace Gely)
Μουσική Διεύθυνση: Κώστας Στεργίου
Μουσική: Θέμος Σκανδάμης
Φωτισμοί: Μάριος Κουτσουρέλης
Χορογραφία: Κική Μπάκα

Παίζουν: Αχιλλέας Βατρικάς, Γιώργος Κισσανδράκης/Ηλίας Καρακωνσταντάκης, Ίριδα Μάρα, Νάντια Μαργαρίτη, Έλενα Μεγγρέλη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Γιώργος Σίμωνας, Συμεών Τσακίρης, Γιώργος Φριντζήλας

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15€, Προπώληση: 12€, Μειωμένο:10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Παρασκευή 15 Οκτωβρίου έως Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Πληροφορίες: Διεύθυνση: Γερμανικού 20, Αθήνα, τηλ, 21 0524 9903
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-rabbitxole/macbeth/
Πληροφορίες Χώρου: Γερμανικού 20, Αθήνα, τηλ, 21 0524 9903
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λαμπής
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b