MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Αμαλία

Μετά το εμβληματικό «Πεθαίνω σαν χώρα», o Στέλιος Βραχνής επιστρέφει σκηνοθετώντας ένα ακόμα αινιγματικό και άκρως επίκαιρο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Αμαλία.

Monopoli Team

Ο «Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» του Δημήτρη Δημητριάδη, ένα «μανιφέστο» για τον ανθρώπινο πόθο σε σκηνοθεσία του Στέλιου Βραχνή, έρχεται στις 11, 12, 20, 21, 27, 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αμαλία.

Μετά το εμβληματικό «Πεθαίνω σαν χώρα» στον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ο σκηνοθέτης της νέας γενιάς, Στέλιος Βραχνής, επιστρέφει σκηνοθετώντας ένα ακόμα αινιγματικό και άκρως επίκαιρο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Αμαλία.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο διεθνούς κύρους Έλληνας συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης, εμπνέεται από τον αρχαίο μύθο της Κασσάνδρας γράφοντας ένα σύγχρονο «μανιφέστο» για τον ανθρώπινο πόθο, παροτρύνοντας μας να μεταβούμε σε μιαν άλλη διάσταση ξεχνώντας ό,τι κάναμε και ήμασταν μέχρι στιγμής.

Ο μύθος θέλει τον θεό Απόλλωνα όντας ερωτευμένος, να αγωνίζεται να αποκτήσει την Ασιάτισσα Κασσάνδρα και να ζητά να του δοθεί, δίνοντας της ως αντάλλαγμα, την τέχνη της μαντικής. Η Κασσάνδρα στην αρχή δέχεται έπειτα όμως, αθετεί την συμφωνία της με τον θεό. Τότε ο Απόλλων φτύνει στο στόμα της – ένα τελευταίο φιλί – για να μην πιστεύει κανένας στις προφητείες της. Το χάρισμα της μαντικής παραμένει, όχι όμως της πειθούς.

Η Κασσάνδρα αλλάζει τον προσωπικό της μύθο πατώντας στα ερείπια της εποχής του «Όχι», μιας εποχής γεμάτης από δεσμεύσεις, απαγορεύσεις και φοβίες. Η ένωση της με τον θεό Απόλλωνα εγκαινιάζει τη νέα εποχή του
«Ναι». Το σώμα της γυναίκας που διανύει τη διαδρομή από τις αγκυλώσεις του Δυτικού Πολιτισμού, την περίκλειστη ηθική, την εγκράτεια και την ενοχή προς την απόλυτη αποδέσμευση και ελευθερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι αναμενόμενες παραστάσεις για το φθινόπωρο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Στέλιος Βραχνής

Σκηνικά: Στέλιος Βραχνής
Μουσική: Πάνος Μητσόπουλος
Φωτισμοί: Στέλιος Βραχνής

Παίζουν: Μαίρη Λιόλιου, Πάνος Μητσόπουλος (μουσική επί σκηνής)

Διάρκεια: 65’
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 10 € | Ταμείο: 12 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11 έως 28 Οκτωβρίου 2021
Πληροφορίες: 2310 842509. Αγορά εισιτηρίων: Μέσω ticketplus, goldmall και από το Θέατρο Αμαλία
Παραστάσεις: Δευτέρα 11, Τρίτη 12, Τετάρτη 20, Πέμπτη 21, Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 21:30
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketplus.gr/, https://www.goldmall.gr/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη, Tηλ 2310 842509
Φωτογραφίες: Απόστολος Λινάρδος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b