MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου.

παραστάσεις
«Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
Monopoli Team

1. «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
παράσταση

”Βάκχες”

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ο Ευριπίδης συνέθεσε μια τελετουργική μιμητική διαδικασία, όπου χρησιμοποίησε όλα τα μέσα της θεατρικής παράστασης. Ο Διόνυσος κατέφθασε στην Θήβα με σκοπό να επιβάλλει την δική του θρησκεία και να τιμωρήσει όλα τα «εμπόδια» που θα τον αμφισβητήσουν, διαβρώνοντας ακόμη και την ιερή σχέση μάνας-γιού. Ο ισχυρός μηχανισμός του Δραματουργού καταφέρνει να αποδώσει την Τιμωρία και στη συνέχεια να γεννήσει την Κάθαρση. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο Άκης Σακελλαρίου, η Ιωάννα Παππά και η Ελένη Μολέσκη.
Σάββατο 2 και Κυριακή 3/10, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος από 15 ευρώ έως 60 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55. Τηλέφωνο: 21 0324 1807

2. «Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

«Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2020 για μόνο 15 παραστάσεις, όλες sold out, επιστρέφει σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, oκτώ ήρωες (Βαλέρια Κουρούπη, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Τζένη Μπότση, Ράνια Οικονομίδου, Νίκος Πολυδερόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Στάθης Σταμουλακάτος, Χάρης Τζωρτζάκης), που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με μεγάλες ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!
Σάββατο 2 και Κυριακή 3/10, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος Α ’Ζώνη: 22 ευρώ, Β’ Ζώνη: 20 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Ακαδημίας και, Ιπποκράτους 17, Αθήνα 106 79. Τηλέφωνο: 21 0362 5119

3. Οι «Δαίμονες» του Lars Norén, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα στο Θέατρο 104
παράσταση

«Δαίμονες»

Η HashArt theater group επανέρχεται με το έργο «Δαίμονες» του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Lars Norén. Η παράσταση θα παρουσιάζεται, από τις 2 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο Θέατρο 104. Ένα σαλόνι γίνεται πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια μιας αποκαλυπτικής νύχτας δύο ζευγαριών, ξενυχτούν και παίζουν τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο και οι προσβολές αναδεικνύονται σε κύριο μέσο επικοινωνίας, οι τέσσερίς τους, θα δώσουν τη σκληρότερη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε, να συνυπάρξουν. Απόψε δεν θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Απόψε θα συνειδητοποιήσουν με τον πιο δύσκολο τρόπο, ότι «H κόλαση είμαστε εμείς». Παίζουν οι ηθοποιοί Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Τάσος Κονταράτος, Ελένη Κουταλώνη, Τρύφων Μπάρκας, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα.
Σάββατο 2 και Κυριακή 3/10, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 14 ευρώ, 11 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, 65+. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0345 5020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα εποχή στο Εθνικό Θέατρο με τον Γιάννη Μόσχο στην καλλιτεχνική διεύθυνση12.09.2018

4. «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» του Άκη Δήμου στον Πολυχώρο Vault
παράσταση

«Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου»

Η Aude Sapere productions και η ARTemis productions παρουσιάζουν για 2η χρονιά το έργο του Άκη Δήμου «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αντωνιάδη, από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Η Σαμάνθα και ο Μαξ αποφασίζουν να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα και καταλήγουν στο εγκαταλελειμμένο λούνα πάρκ της πόλης. Σαν δύο ακροβάτες στο σκοινί του χρόνου προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια εφιαλτική αλληλουχία γεγονότων όπου η βία, ο ερωτισμός, το σεξ, τα τραύματα, η μοναξιά, η επιθυμία, η ελπίδα και η ανάγκη για αγάπη, παίρνουν σάρκα και οστά!
Σάββατο 2/10, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Πολυχώρος Vault: Μελενίκου 26, Αθήνα 104 47. Τηλέφωνο: 21 3035 6472

5. «Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής» της Καλλιόπης Τσουπάκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ)
παραστάσεις

«Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής»

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εισάγει τη νέα καλλιτεχνική σεζόν με μια επετειακή παραγωγή, το νέο μουσικοθεατρικό έργο «Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής» της Καλλιόπης Τσουπάκη σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση. Μια από τις πιο ρομαντικές σελίδες της Εθνεγερσίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας του πρώτου κυβερνήτη του νέου ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια και της Ρωξάνδρας Στούρτζα, βασισμένη στην εκτενή τους αλληλογραφία καθώς και στα απομνημονεύματα της. Η αγάπη τους άνθιζε με επίκεντρο τη μουσική, βασιζόταν στην βαθιά πνευματικότητα ωστόσο η ταξική διαφορά και η αυτοθυσία του Καποδίστρια στην ελληνική υπόθεση δεν επέτρεψαν στον έρωτα τους να εκδηλωθεί. Εμφανίζεται για 2 ακόμη παραστάσεις, Σάββατο 2 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου.
Σάββατο 2 και Κυριακή 3/10, 20:30
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη 20 ευρώ 10 ευρώ φοιτητικό, Β’ Ζώνη 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό. Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνική Λυρική Σκηνή ΚΠΙΣΝ: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74. Τηλέφωνο: 21 6809 1000

6. «Ο mπάτλερ» από τη θεατρική ομάδα Splish-Splash, στο Θέατρο Χυτήριο
παραστάσεις

«Ο mπάτλερ»

«Ο mπάτλερ», μια κωμωδία βωβού κινηματογράφου παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα Splish- Splash απόψε, Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χυτήριο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Οι Splish-Splash τα τελευταία 18 χρόνια δημιουργούν πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις βασιζόμενοι κυρίως στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, τη μουσική και το γρήγορο ρυθμό. Μια αμείλικτη σάτιρα με θέμα την πάλη των τάξεων μέσα σε ένα ασπρόμαυρο τοπίο. Έχει ηθικό ανάστημα η μεσαία τάξη; Είναι ο μπάτλερ πάντα ο δολοφόνος; Παίζουν οι Johnny O, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης, σε σκηνοθεσία Johnny O.
Σάββατο 2/10, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Χυτήριο: Ιερά Οδός 44, Κέντρο 104 35. Τηλέφωνο: 21 0341 2313

7. «Κάψε το Σενάριο Reloaded 2021» στο Lunar Space παραστάσεις

Το «Κάψε το σενάριο Reloaded 2021» επιστρέφει για δύο μοναδικές βραδιές στο Lunar Space. Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος παρουσιάζουν μια παράσταση κωμικού αυτοσχεδιασμού δημιουργώντας από το μηδέν μια παράσταση χωρίς σενάριο, με καταιγιστικό ρυθμό και καμένο χιούμορ. Απόψε, Σάββατο 2 Οκτωβρίου το αυτοσχεδιαστικό comedy show θα γίνει ένα με το κοινό.
Σάββατο 2/10, 21:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, Freedom Pass 13 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Lunar Space: Πειραιώς 260, Ταύρος Αττικής 177 78. Τηλέφωνο: 21 1418 5217

8. «Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου, στο Θέατρο Νέου Κόσμου
παραστάσεις

”Mute”

Το χειροποίητο έργο «Mute», του ταλαντούχου ηθοποιού, δημιουργού και πρωταγωνιστή Γιώργου Χρυσοστόμου έχει επανέλθει με μια περιορισμένη περιοδεία που συνεχίζεται, απόψε Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Νέου Κόσμου. Ένα ρεσιτάλ υποκριτικής, με σουρεαλιστικές διαστάσεις. Προκειμένου να βρει σήμα το κασετόφωνο του, σκαρφαλώνει στην διώροφη σκαλωσιά μιας οικοδομής καθώς μεταμορφώνεται σε 12 διαφορετικούς ήρωες, τι τους συνδέει; Μια σιωπηλή εσωτερική επανάσταση. Ένα υπαρξιακό έργο που γεννά διαρκώς ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι προσωπική υπόθεση του θεατή, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου και Γιώργου Χρυσοστόμου.
Σάββατο 2 και Κυριακή 3/10, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 15 ευρώ φοιτιτηκό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Νέου Κόσμου: Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα 117 43. Τηλέφωνο: 21 0921 2900

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα εποχή στο Εθνικό Θέατρο με τον Γιάννη Μόσχο στην καλλιτεχνική διεύθυνση12.09.2018

9. «Οι Φάρσες» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, στο Θέατρο Φούρνος
παραστάσεις

”Οι Φάρσες”

Οι «Φάρσες» από την ομάδα Νοητή Γραμμή, επιστρέφουν στο Θέατρο Φούρνος από Σάββατο 2 Οκτωβρίου έως Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Δύο γυναίκες επί σκηνής, περιτριγυρισμένες από τηλεφωνικές συσκευές, κάνουν ασταμάτητα φάρσες σε δεκάδες άνδρες, που έρχονται αντιμέτωποι με τις δύο εισβολείς που απαιτούν την συμμόρφωση τους. Η φάρσα είναι ένας μηχανισμός γελοιοποίησης των ισχυρών και μετατρέπεται σε μια άκρως πολιτική πράξη, αναπάντεχα διασκεδαστική. Πρωταγωνιστούν η Γόνη Λούκα και η Όλγα Ποζέλη -η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης.
Σάββατο 2 και Κυριακή 3/10, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 114 72. Τηλέφωνο: 21 0646 0748

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b