MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

παραστάσεις
''Αντιγόνη''
Monopoli Team

1. «Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, στο Θέατρο 104
παραστάσεις

Η Πανούκλα

Το βραβευμένο αριστούργημα του Αλμπέρ Καμύ «Πανούκλα» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο 104. Η Πανούκλα ξετυλίγει ένα παράλογο χρονικό τρόμου και επιβίωσης. Η ‘’εξωπραγματική’’ πόλη που περιγράφει ο Καμύ, ζωντανεύει στα μάτια μας καθώς ταυτιζόμαστε με τον εγκλεισμό και την απελπισία του φόβου για το αύριο. Ένα λογοτεχνικό έργο που βασίζεται στη φιλοσοφική κρίση, ένα αλληγορικό τοπίο που καθιστά τον άνθρωπο παρατηρητή στην ίδια του τη ζωή. Η ελπίδα μας κρατάει ζωντανούς ή μετατρέπεται σε Πανούκλα και μας σκοτώνει;
Τετάρτη 22/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0345 5020

2.«Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» Μόνικα Μπελούτσι, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
παραστάσεις

Μόνικα Μπελούτσι

Η Μόνικα Μπελούτσι μας ταξιδεύει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας του λυρικού θεάτρου, φέρνοντας στην επιφάνεια κρυφές και σκοτεινές πτυχές της Μαρίας Κάλλας. Το βιβλίο του Τομ Βολφ «Maria Callas: Lettres & Mémoires», ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης, γίνεται πηγή έμπνευσης και η αισθαντική ανάγνωση της Μόνικα Μπελούτσι πλαισιώνεται μουσικά από τους ήχους της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.
Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 25 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55. Τηλέφωνο: 21 0324 1807

3.«Ιππείς» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγα, στο Κατράκειο Θέατρο
παράσταση

«Ιππείς»

Οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο. Μια πολιτική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ρήγου. Το όνομα της προέρχεται από τον χορό του έργου και ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Παφλαγόνας είναι εμπνευσμένος από τον Κλέωνα, ηγέτη της Αθηναικής Πολιτείας. Ο Αριστοφάνης σατιρίζει τη διαφθορά κάθε λαοπλάνου πολιτικού, που ασκεί εξουσία αποβλέποντας σε προσωπικό όφελος- στην προκειμένη περίπτωση στην Αθήνα του Πελοποννησιακού Πολέμου, ο οποίος ασκώντας ανεύθυνη διοίκηση, οδήγησε την πολιτεία στην καταστροφή. Μεταξύ άλλων παίζουν ο Κώστας Κόκλας, ο Πάνος Μουζουράκης και ο Στέλιος Ιακωβίδης.
Τετάρτη 22/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 14 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65. Προπώληση: ticketservices.gr
Κατράκειο Θέατρο: Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ & Νίκαια 184 51. Τηλέφωνο: 21 3207 5289

4. «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»
παράσταση

”Αντιγόνη”

Η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη συνεχίζει την περιοδεία της, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη». Ο Σοφοκλής άνοιξε μια πύλη της ελληνικής φιλοσοφίας που εκφράζεται μέσα από την τραγωδία. Ένα αίνιγμα που στο πέρασμα των αιώνων ενσαρκώνεται στη φιλοσοφική δύναμη της επαναστατικής σκέψης, μέσω της Αντιγόνης. Πολύ σημαντικοί ηθοποιοί εκπροσωπούν την παράσταση, μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παπαγεωργίου στον ρόλο του Κρέοντα και η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, στο ρόλο της Αντιγόνης.
Τετάρτη 22/9, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»: Μεταμορφώσεως Σωτήρος & Υψηλάντου, Βριλήσσια. Τηλέφωνο: 2108101510

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 διάσημοι ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν ως παιδιά σε ταινίες – και δεν τους προσέξαμε12.09.2018

5.«Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, στο Κηποθέατρο Νίκαιας
παράσταση

«Το δάνειο»

«Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά παρουσιάζεται την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Νίκαιας. Οι δύο πρωταγωνιστές  Σωτήρης Χατζάκης και  Δημήτρης Μυλωνάς (υπογράφει και τη σκηνοθεσία)  συνεργάζονται πρώτη φορά επί σκηνής και δίνουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας. Μια επίκαιρη κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση και εξελίσσεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι χωρίς πραγματικό νικητή.
Τετάρτη 22/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας: Νίκαια 184 51

6.«Η Παγίδα» του Ρόμπερ Τόμα, στο Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου
παράσταση

”Η Παγίδα”

Η ‘’πολυσύνθετη’’ «Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική υπόκρουση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου. Ένα αστυνομικό έργο, ένα κωμικά ψυχολογικό δράμα και μια συγκινητική κωμωδία καταστούν πολυσύνθετη αυτή τη Παγίδα. Μια αστυνομική υπόθεση που οι σπουδαίοι ηθοποιοί -μεταξύ άλλων Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Γιώργος Κωσταντίνου, μας βάζουν και εμάς μέσα στην Παγίδα μέχρι να ανακαλύψουμε και να αντιληφθούμε την πραγματικότητα.
Τετάρτη 22/9, 21:00
Εισιτήριο: Πρόσκληση. Προπώληση: από Δόμες Παροχής Βασικών Αγαθών (Αγ. Βασιλείου 83)
Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου: Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 322. Τηλέφωνο: 2109817805

7.«Κωστής Παλαμάς- Οι μούσες που αγάπησα», στο Θέατρο Κολωνού
παράσταση

”Κωστής Παλαμάς.. Οι μούσες που αγάπησα”

«Κωστής Παλαμάς- Οι μούσες που αγάπησα» σε αυτό το έργο, ο Γρηγόρης Βαλτινός ενσαρκώνει τον εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά, μαζί με επτά γυναίκες -ηθοποιοί και μουσικοί- που ενσαρκώνουν τη γυναίκα «Μούσα», στην άγνωστη ερωτική ζωή του ποιητή καθώς και στην ποιητική του διαδρομή. ο Γρηγόρης Βαλτινός με την δική του σκηνοθετική προσέγγιση αναδεικνύει όχι μόνο τα μελανά σημεία που τον στιγμάτισαν αλλά και την δύναμη της ευαισθησία του ποιητή, μια μοναδική παράσταση, στο Θέατρο Κολωνού την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.
Τετάρτη 22/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ, 5 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Αθήνα 104 44. Τηλέφωνο: 21 0528 4800

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜόνικα Μπελούτσι: Η Μαρία Κάλλας πάλεψε για την ελευθερία της12.09.2018

8.«Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας» του Γιώργου Ηλιόπουλου, στο Lunar Space
παράσταση

”Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας”

Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου για 6η συνεχόμενη χρόνια «Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας», είναι μια ξεκαρδιστική διαδρομή στη ψυχοσύνθεση του σύγχρονου άντρα και στον τρόπο ανασυγκρότησης της σκέψης και των συναισθημάτων του. Ο σημερινός άντρας μέσα από τα μάτια του Γιώργου, ενσαρκώνεται μέσα από 30 χαρακτήρες που δημιουργεί επί σκηνής για να ζωντανέψει σκηνικά την ιστορία του, βρίσκει τη γυναίκα των ονείρων του και την χάνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, από μια λάθος στροφή του μυαλού του. Πως θα αντιμετωπίσει τον χαμό που δημιούργησε; Σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Ανδρίτσου
Τετάρτη 22/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 10 ευρώ freedompass. Προπώληση: viva.gr
Lunar Space: Πειραιώς 254. Τηλέφωνο: 212 254 0000

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b