MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Προμηθέας Δεσμώτης: Η τελευταία παράσταση σε live streaming από το Θέατρο του Τεχνολoγικού Πάρκου Λαυρίου

Ο Προμηθέας Δεσμώτης, η μεγάλη παραγωγή του Πορεία, δίνει την τελευταία του παράσταση στο Θέατρο του Τεχνολoγικού Πάρκου Λαυρίου και ταυτόχρονα παρουσιάζεται σε live streaming, τόσο για το ελληνικό όσο και για το διεθνές κοινό.

Monopoli Team

Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος για το Θέατρο Πορεία, φτάνει στο τέλος της, κατά τον καλύτερο τρόπο. Ο Προμηθέας Δεσμώτης, η μεγάλη παραγωγή του Πορεία μετά τη θριαμβευτική περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ της περιφέρειας και τις sold out παραστάσεις σε Επίδαυρο και θέατρα της Αττικής, δίνει την τελευταία του παράσταση στις 26 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Τεχνολoγικού Πάρκου Λαυρίου και ταυτόχρονα παρουσιάζεται σε live streaming, τόσο για το ελληνικό όσο και για το διεθνές κοινό.

Αυτή η καταπληκτική εμπειρία ζωντανής αναμετάδοσης, παρουσία κοινού, θα γίνει με ένα άρτιο τεχνικό συνεργείο από 7 κάμερες και με επιτόπου τηλεσκηνοθεσία.

Όσοι θεατές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τη μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία του καλοκαιριού, θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, αλλά και τον έξοχο θίασο αποτελούμενο από τους Γιάννη Στάνκογλου, Άρη Μπινιάρη, Ηρώ Μπέζου, Ιωάννη Παπαζήση, Αλέκο Συσσοβίτη, Κωνσταντίνο Γεωργαλή, Δαυίδ Μαλτέζε και τον ανεπανάληπτο χορό των Ωκεανίδων αποτελούμενο από 9 πρωταγωνίστριες της νεότερης γενιάς.

Το έργο

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι έργο αχρονολόγητο. Ειδικοί θεωρούν πως ο σπουδαίος ποιητής το έγραψε στον απόηχο της έκρηξης της Αίτνας περί το 470 π.Χ., άλλοι, μεταξύ 467 και 458 π.Χ. κι άλλοι το θεωρούν όψιμο έργο του, γραμμένο μετά την Ορέστεια, συγκεκριμένα όταν διένυε την τελευταία περίοδο της διαμονής του στη Σικελία. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός.

Πρόκειται για έναν ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…Είναι ένα έργο, που χωρίς άλλο, αποκαλύπτει και τη βαθειά θρησκευτική ιδιοσυγκρασία του Αισχύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Δούλες, του Ζαν Ζενέ από τους Apparatus στο θέατρο Άλμα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού, Ξένια Παπατριανταφύλλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Αλέξανδρος Γαρνάβος
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Χορογραφία: Εύη Οικονόμου

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ηρώ Μπέζου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη / Χορός: Αντριάνα Ανδρέοβιτς Δήμητρα Βήττα Φιόνα Γεωργιάδη Κατερίνα Δημάτη Γρηγορία Μεθενίτη Νάνσυ Μπούκλη Δώρα Ξαγοράρη Λεωνή Ξεροβάσιλα Αλεξία Σαπρανίδου / Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Παπαϊωάννου (Βιολοντσέλο, effects)

Παραστάσεις: Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Εύη Οικονόμου
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b