MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΓΟΡΕΣ

Όταν το thrifting γίνεται τρόπος ζωής: 7 second-hand μαγαζιά στην Αθήνα που αξίζουν

Τo thrifting και τα second hand ρούχα έχουν γίνει η απόλυτη τάση για πιο οικολογικές και οικονομικές αγορές, και εμείς σας παρουσιάζουμε 7 αθηναϊκά μαγαζιά που ξεχωρίζουμε.

Το Kilo-Shop στην Ερμού / Φωτογραφία: © Φίλια Λεκαράκου
Το Kilo-Shop στην Ερμού / Φωτογραφία: © Φίλια Λεκαράκου
Monopoli Team

Η βιομηχανία της μόδας έχει προσαρμοστεί κατά μεγάλο μέρος σε ένα μοντέλο “γρήγορης μόδας”, με κύρια χαρακτηριστικά της την χωρίς όρια παραγωγή και την υπερκατανάλωση ρούχων. Όλο και περισσότερο γίνεται ξεκάθαρο ότι η μόδα πρέπει να γίνει πιο βιώσιμη.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο “βιώσιμη μόδα”; Με λίγα λόγια πρόκειται για την εναλλακτική της γρήγορης μόδας: Αργή και με φιλικές προς το περιβάλλον στρατηγικές παραγωγής, εστιάζει στο ίδιο το προϊόν και στον τρόπο που θα επεκταθεί ο κύκλος ζωής του. Η  βιώσιμη μόδα φυσικά πρέπει να είναι και ηθική δηλαδή να προέρχεται από ηθικές συνθήκες εργασίας.

Εμείς ως καταναλωτές, τι μπορούμε να κάνουμε; Μια λύση είναι να επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τις αγορές μας και να κάνουμε την έρευνά μας ως προς τον τρόπο παραγωγής ενός προϊόντος. Μπορούμε ακόμη, να επαναχρησιμοποιήσουμε ή να μεταποιήσουμε κάποιο παλιό κομμάτι. Ή καλύτερα μπορούμε να στηρίξουμε μικρές επιχειρήσεις, τα thrift shops με second hand ρούχα, που στηρίζουν τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας.

Το Kilo-Shop στην Ερμού / Φωτογραφία: © Φίλια Λεκαράκου

Αν λοιπόν θέλετε βοήθεια με αυτή τη “στροφή” στην πιο ηθική κατανάλωση, τότε συνεχίστε την ανάγνωση. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα αγαπημένα μας μαγαζιά και μπουτίκ με second hand επιλογές για να ανανεώσετε τη ντουλάπα σας.

1. Kilo-Shop

Λίγα μόλις βήματα μακριά από την πλατεία Μοναστηρακίου, βρίσκεται το Kilo-Shop. Μια αλυσίδα με παραρτήματα στη Γαλλία, το Άμστερνταμ και το Τόκυο, που έχει ως αφετηρία της το Παρίσι του ’80. Στο Kilo-Shop θα βρεις από επώνυμα ρούχα και υποδήματα μέχρι 50’s πιτζάμες και αυθεντικά κιμονό. “Διάλεξε – Αγόρασε – Ζύγισε” και δημιούργησε το προσωπικό σου στυλ.

Ερμού 120, Αθήνα

2. Rats

Το Rats εκτός από το πολύ επιτυχημένο e-shop του, διαθέτει και φυσικό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Απευθύνεται, κυρίως, σε λάτρεις του street style και στο χώρο του θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε κομμάτια γνωστών brands, όπως Adidas, Nike, Fila κ.α.

Περικλέους 13, Αθήνα

3. Yesterday’s Bread Second Hand

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που προσφέρει το Yesterday’s Bread στα Εξάρχεια, ταιριάζει απόλυτα με τα ρετρό ρούχα και παπούτσια που θα βρεις στο χώρο. Από το Φλεβάρη του ’99 μέχρι και σήμερα, το Yesterday’s Bread παραμένει ένα από τα αγαπημένα μας τοπικά μαγαζιά.

Καλλιδρομίου 87, Αθήνα

4. Snake21

Ένα, ακόμη, μέρος για όσους αγαπάνε το street style και τα πιο athleisure λουκ. Αν ψάχνεις ρούχα με old school στοιχεία, θα τα βρεις στο Snake21.

Ερυσίχθονος 44, Αθήνα

5. V for Vintage

Το V for Vintage δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο, καθώς συλλέγει και μεταποιεί μέχρι και το τελευταίο ύφασμα που θα βρεθεί στο δρόμο του. Ο χώρος διαθέτει εργαστήρι, όπου μέσω της δημιουργικής ματιάς του V for Vintage Team, ξαναδίνεται ζωή στα ρούχα.

28ης Οκτωβρίου 65, Αθήνα

6. New Skin

Ασιατικά κιμονό και φορέματα, κορσέδες και φλοράλ πουκάμισα είναι μόνο κάποια από τα πολύ ιδιαίτερα κομμάτια που θα βρεις στο New Skin.

Παλλάδος 24-26 (εντός στοάς), Αθήνα

7. Treasure House

Το Treasure House, στην καρδιά του Ψυρρή, γνωστό για την πολυτελή συλλογή από φορέματα και φούστες, το κάθε ένα εκ των οποίων, βγαλμένο και από διαφορετική δεκαετία. Αν βρεθείς στη γύρω περιοχή, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.

Πρωτογένους 6, Αθήνα

Το Treasure House – Clothing στην Πρωτογένους / Φωτογραφία: © Φίλια Λεκαράκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέοι λένε «όχι» στη γρήγορη μόδα – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b