MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 13 παραστάσεις για το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

παραστάσεις
Τα αγάλματα περιμένουν, του Ανδρέα Φλουράκη στο Ηρώδειο
Monopoli Team

1. «Τα αγάλματα περιμένουν», του Ανδρέα Φλουράκη στο Ηρώδειο

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή στο 8ο Φεστιβάλ της Προύσας τον Ιούνιο του 2021, η παράσταση «Τα Αγάλματα Περιμένουν» ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα τολμηρό, ριψοκίνδυνο και πρωτοπόρο εγχείρημα ου Θεσσαλικού Θεάτρου με την υπογραφή του Ανδρέα Φλουράκη και της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακής Σπανού.
Σάββατο 4/9, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55

2. «Pieces of a Woman» – «Κομμάτια μιας γυναίκας» του Κορνέλ Μούντρουτσο στην Πειραιώς 260

Μετά την Απομίμηση ζωής, που είχε συγκλονίσει το φεστιβαλικό κοινό το καλοκαίρι του 2018, ο παγκοσμίου φήμης θεατρικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης Κορνέλ Μούντρουτσο και η ομάδα TR Warszawa υπογράφουν ένα καθηλωτικό οικογενειακό δράμα, με ηρωίδα μια γυναίκα στη σύγχρονη Βαρσοβία, βασισμένο στο κείμενο της Kata Wéber, το οποίο διασκευάστηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Μούντρουτσο και για τον κινηματογράφο. Το έργο «Pieces of a Woman / Κομμάτια μιας γυναίκας» παρουσιάζεται στo πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών από τις 2 Σεπτεμβρίου εώς τις 4 Σεπτεμβρίου (21:00) στην Πειραιώς 260.
Σάββατο 4/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 20-40€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Ταύρος, τηλ: 2109282900

3. «Οιδίποδας», σε σκηνοθεσία Τόμας Όστερμαϊερ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Για τρεις μοναδικές βραδιές (3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου), ο εξαιρετικά δημοφιλής στο ελληνικό κοινό Τόμας Όστερμαϊερ θα σκηνοθετήσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου έναν νέο «Οιδίποδα», σε μια παγκόσμια πρεμιέρα που αποτελεί συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την Γερμανική Σαουμπύνε. Το αρχαίο δράμα υπήρχε εδώ και χρόνια στο μυαλό του Τόμας Όστερμαϊερ, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Βερολινέζικης Σαουμπύνε. Φαίνεται πως η κατάλληλη στιγμή έφτασε φέτος το καλοκαίρι μετά από ειδική ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και της Κατερίνας Ευαγγελάτου.
Σάββατο 4/9, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 75€ | Ζώνη Α’ 55€ | Ζώνη Β’ 30€, ΑΜΕΑ 5€ | Άνω διάζωμα 20€, 15€, 10€, 8€, Φοιτητικό, 65+, Καλλ. Σωματείων 12€ | Ανέργων, Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.

4. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Μετά από μια sold out πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και μια μεγάλη πανελλαδική περιοδεία, η αρχαία ελληνική τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, συνεχίζει τον Σεπτέμβριο την πορεία της με επιλεγμένες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 4 & 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Σάββατο 4/9 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32, Τηλέφωνο: 21 0760 9350

5. «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών

Μια performance εμπνευσμένη από μαρτυρίες ανθρώπων που άκουγαν φωνές. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές». Σε Σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου και του Χρήστου Καπενή.
Σάββατο 4/9 21:15
Εισιτήριο: Από 10-15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών, Κορυτσάς 39, 104 47, Αθήνα

6. «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Σάββατο 4/9, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRussell Kane: Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο Βρετανός κωμικός12.09.2018

7. Η Μήδεια του Μποστ  στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.
Σάββατο 4/9 21:15
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας 190 05, Τηλέφωνο: 2294 058900

8. «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου στο Θέατρο Ορέστης Μακρής παραστάσεις

«Ελένη» του Ευριπίδη, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη, ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία.
Σάββατο 4/9 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ορέστη Μακρή, Χαλκίδα 341 00

9. «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» παραστάσεις

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. ΟΝίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Σάββατο 4/9 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» &, Γαρδίκη, Σμόλικα και, Ηλιούπολη 163 45, Τηλέφωνο: 21 0992 3840

10. «Πάμε γι΄ άλλα…ολοταχώς»: Ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος παραστάσεις

Ο χαρισματικός performer Τάκης Ζαχαράτος μετά την μεγάλη επιτυχία της υπερπαραγωγής «Πάμε γι’ άλλα … ολοταχώς», της παράστασης του καλοκαιριού, ξαναρχίζει από την Παρασκευή 27 Αυγούστου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Άλσος.
Σάββατο 4/9, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

11. Οι «.Βάκχες» του Ευριπίδη στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών παραστάσεις

Η Εταιρεία Τέχνης “Αrs Aeterna και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε επιλεγμένα θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου. «Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη». Έτσι ορίζει η Νικαίτη Κοντούρη την ανεξάντλητη τραγωδία του Ευριπίδη.
Σάββατο 4/9 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Σωτηριάδου και, Πάτρα 262 25, Τηλέφωνο: 261 022 3587

12. «1821 – η επιθεώρηση», των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Δάσους παραστάσεις

Η παράσταση «1821 – η επιθεώρηση», θα συνεχίσει τη διαδρομή της σε άλλα ανοιχτά θέατρα περιξ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, για να γιορτάσει την επανέναρξη του Θεάτρου μετά την πανδημία, μαζί με τους φίλους του Θεάτρου.
Σάββατο 4/9 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

13. Παιδικό θέατρο: Η Μάγια η μέλισσα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες; Ο σοφός Φλιπ η ακρίδα θα τους βρει τη λύση…. και η περιπέτεια ξεκινά για την Μάγια και τους αγαπημένους της φίλους, τον Βίλλυ, τον Φλιπ, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη. Ποιος θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια της Μάγια και των αγαπημένων της φίλων; Μα φυσικά η Θέκλα, η μοχθηρή αράχνη. Θα τα καταφέρει άραγε η Μάγια να ζήσει ελεύθερη; Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον. Μια διαδραστική παράσταση, που μέσα από εκπλήξεις και απρόοπτα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια, ξυλοπόδαρους και εναέριους ακροβάτες επί σκηνής. Μια θεατρική παράσταση που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο.
Σάββατο 4/9 20:30
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 156 69, Τηλέφωνο: 21 3202 7185

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Τεχνόπολη: Η καρδιά της μουσικής «χτυπάει» στο Γκάζι και αυτόν τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b