MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Γη της Ελιάς: Πρεμιέρα σήμερα για τη νέα σειρά του Mega – Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Το MEGA ανοίγει πρώτo την αυλαία της φετινής μυθοπλασίας, με τη νέα μεγάλη παραγωγή τού Αντρέα Γεωργίου.

Monopoli Team

«Η γη της ελιάς» ξεκινά να γράφει τη δική της ιστορία στο MEGA. Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στις 21:00, μεταφερόμαστε στη Μάνη, γνωρίζουμε τους ήρωες που εμπνεύστηκε η Βάνα Δημητρίου, μέσα από τις ερμηνείες ενός εξαιρετικού cast, και βιώνουμε μαζί τους όσα έρχονται να ταράξουν τη μικρή αυτή κοινωνία.

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο:

Μάνη, Αρεόπολη. Είναι η εποχή του μαζέματος της ελιάς. Η Μυρτάλη πηγαίνει να συναντήσει τον αγαπημένο της, τον Στέφανο, σε ένα ξύλινο σπιτάκι που βρίσκεται στην άκρη του πατρικού της κτήματος. Ενώ το ζευγάρι είναι μέσα, κάποιοι βάζουν φωτιά, με στόχο η δολοφονία τους να φανεί σαν ατύχημα. Μία εβδομάδα αργότερα, στο αρχοντικό των Βρεττάκων επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο Ιπποκράτης, είναι βαριά άρρωστος. Η μοναχοκόρη του, η Μυρτάλη, έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν ξέρει αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Όταν ο Ιπποκράτης φύγει απ΄ τη ζωή, οι μάσκες θα πέσουν.

Η Αθηνά, γυναίκα του από δεύτερο γάμο και μητριά της Μυρτάλης, θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, ενώ παράλληλα θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην αποκαλυφθεί το τρομερό μυστικό που έκρυβε τόσα χρόνια από την οικογένεια Βρεττάκου.

Τα αδέλφια του Ιπποκράτη, ο Ισίδωρος και η Ιουλία, καλούνται να κρατήσουν τις ισορροπίες σε μια οικογένεια που δείχνει πλέον διαλυμένη. Το μεγαλύτερο χτύπημα, όμως, θα έρθει όταν ανοιχτεί η διαθήκη του Ιπποκράτη. Ο καιρός περνάει και φτάνει η μέρα του γάμου τού Μάνου, γιου του Ισίδωρου Βρεττάκου, με τη Στέλλα, τη μοναχοκόρη τής οικογένειας Στεφανέα. Όλοι βρίσκονται στην εκκλησία και περιμένουν τη νύφη, αλλά ένα τρομερό φονικό και μια ανατριχιαστική εικόνα που θα αντικρύσουν, θα στοιχειώσει τις οικογένειές τους για πάντα! Τώρα πια, τίποτα δεν μπορεί να σβήσει αυτή τη φωτιά του μίσους και της εκδίκησης που άναψε…

Επεισόδιο 2 (Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου):

Η μικρή κοινωνία της Αρεόπολης συγκλονίζεται από τη δολοφονία της Στέλλας και, καθώς ένας- ένας μαθαίνουν τη φρικτή είδηση, αρχίζουν να περνούν από το μυαλό τους σκέψεις. Η Ιουλία με τον Ισίδωρο και τον Μάνο προσπαθούν να συμπαρασταθούν στη Χάιδω, η οποία έχει συγκλονιστεί από τον χαμό της κόρης της. Παράλληλα, η αστυνομία αλλά και εργάτες από τα κτήματα ψάχνουν να βρουν τον Πέτρο Στεφανέα, τον πατέρα της νύφης, ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Στο μεταξύ, η Μυρτάλη, αναγκάζεται να πει ψέματα στον Στέφανο, ότι είναι ερωτευμένη με άλλον, προκειμένου να τον απομακρύνει και να μην τον μπλέξει στα δικά της προβλήματα. Ο Στέφανος φεύγει απογοητευμένος και πολύ θυμωμένος. Εξομολογείται στον πατέρα του όσα έχουν γίνει κι εκείνος τον συμβουλεύει να ξεχάσει τη Μυρτάλη και να συνεχίσει τη ζωή του. Η Μυρτάλη παίρνει τηλέφωνο τον Ισίδωρο και την Ιουλία, ωστόσο εκείνοι απογοητεύονται όταν καταλαβαίνουν ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει. Αυτή η εξέλιξη θα ανησυχήσει πολύ την Αθηνά και τον Δημήτρη, που πίστευαν ότι το νεαρό κορίτσι έχει φύγει από τη ζωή, ενώ μια έκπληξη περιμένει και την Μαργαρίτα όταν θα μπει ξαφνικά στο σπίτι της!

Επεισόδιο 3 (Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου):

Ο Στέφανος συνεχίζει να παρακολουθεί τη Μυρτάλη, παρά τις αντιρρήσεις του Στάθη, προσπαθώντας να καταλάβει αν του είπε ψέματα κι αν όντως υπάρχει άλλος άντρας στη ζωή της. Την ίδια ώρα, η Μυρτάλη έρχεται αντιμέτωπη με τη Μαργαρίτα και μαθαίνει πως ο πατέρας της είχε έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί της. Η Μαργαρίτα, σοκαρισμένη, μαθαίνει ότι η Αθηνά έχει έναν γιο που η ίδια αγνοούσε.

Η Αθηνά διώχνει την Αναστασία από το σπίτι κι έτσι απαλλάσσεται από μια γυναίκα που θα μπορούσε να ανακαλύψει το μυστικό της. Ο Αλέξης προθυμοποιείται να φιλοξενήσει τη Μυρτάλη στο σπίτι του, αλλά εκείνη αρνείται. Η Χάιδω υποψιάζεται πως το διπλό φονικό είναι η συνέχεια μιας παλιάς βεντέτας ανάμεσα στην οικογένειά της και τους Καπερνάρους. Πιέζει τον Φίλιππο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει το αίμα τους πίσω.

Η Ιουλία στριμώχνει τον Κωσταντίνο για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαθήκη, αλλά εκείνος δείχνει να μην ξέρει τίποτα. Ο Ισίδωρος ενημερώνει την Αθηνά ότι, μόλις τελειώσουν οι κηδείες, θέλει να μιλήσουν για το μέλλον της επιχείρησης. Η Χάιδω μιλά απαξιωτικά στη Βασιλική κι έτσι ο Στάθης αντιλαμβάνεται ότι τους χρεώνει το διπλό φονικό. Ζητά από τον Στέφανο να προσέχει, μα εκείνος δεν δείχνει να φοβάται.

Η Αθηνά παίρνει το μέρος του Αποστόλη σε μια επαγγελματική διαφωνία που έχει με τον Δημήτρη, γεγονός που τον εξοργίζει. Ο Πότης ενδίδει στον εκβιασμό, προκειμένου να σώσει το καφενείο από μια ακόμα επικείμενη ζημιά. Ο Ανέστης δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό με την Ευτυχία, μεθάει και την χτυπά. Μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά της Μυρτάλης, την αναγκάζει να πέσει στη θάλασσα για να σωθεί.

Η Γη της Ελιάς

Η Γη της Ελιάς

Ποιοι παίζουν στη Γη της Ελιάς; – Το cast της σειράς

Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός
Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πηλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Μανώλης Κλωνάρης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Σπύρος Νικολαΐδης, Ήβη Νικολαΐδου, Θοδωρής Μπουρδέκας
και οι: Στέλα Φυρογένη, Στέφανος Κυριακίδης
φιλική συμμετοχή: Άντζελα Γκερέκου. Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης
στον ρόλο της Μαργαρίτας: Λυδία Κονιόρδου
guest star: Μάρω Κοντού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γη της Ελιάς: Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της νέας δραματικής σειράς του Mega – Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Grammy 2026: Οι εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση στο κόκκινο χαλί
Cine News
Το Σόι Σου: Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε ρόλο – έκπληξη
ShowBiz
Πέντε ηθοποιοί που άλλαξαν πορεία μετά την πρώτη τηλεοπτική τους επιτυχία
ShowBiz
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Θα πρωταγωνιστήσει σε νέα δραματική σειρά
Cine News
Ο Brad Pitt έρχεται στην Ελλάδα για τη νέα του ταινία
ShowBiz
Παναγιώτα Βλαντή: “Πριν από 25 χρόνια ήταν διαφορετικά στην τηλεόραση. Υπήρχε λογοκρισία” (vid)
Cine News
Όταν ο Ρέιφ Φάινς «πρόδωσε» τον νέο Βόλντεμορτ… κατά λάθος
ShowBiz
Γιώργος Κωνσταντίνου: Αν δεν δούλευα, πιθανόν να είχα πεθάνει πριν 20 χρόνια
ShowBiz
Ευαγγελία Μουμούρη: Μετά τα γυρίσματα του Ριφιφί δεν μπορούσα να γυρίσω στο σπίτι μου
ShowBiz
Τάνια Τσανακλίδου: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το «Γερνάω μαμά»
ShowBiz
Eurovision 2026 – Εθνικός Τελικός: Καπουτζίδης, Μπέτυ Μαγγίρα και Κατερίνα Βρανά οι παρουσιαστές των shows
ShowBiz
Η Κάτια Δανδουλάκη αποχαιρετά τον Χρήστο Πολίτη