MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΆ

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν έγινε 41: Πού χάθηκε ο μικρός Κέβιν από το “Μόνος στο Σπίτι”;

Σήμερα ο “Κέβιν” από την ταινία “Μόνος στο Σπίτι” γιορτάζει τα 41α του γενέθλια κι εμείς ανυπομονούμε για την μεγάλη του “επιστροφή”.

Monopoli Team

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο “Μόνος στο Σπίτι” το 1990 -ναι πριν από 31 ολόκληρα χρόνια- ο Μακόλεϊ Κάλκιν σε ηλικία μόλις 10 ετών έγινε ένα από τα πιο διάσημα παιδιά-αστέρες της εποχής. Την τεράστια επιτυχία του “Μόνος στο Σπίτι” ακολούθησε το “Μόνος στο Σπίτι 2” που εκτόξευσε την φήμη και την περιουσία του 12χρονου Μακόλεϊ ακόμα πιο ψηλά.

Όλοι ξέρουμε τον Μακόλει Κάλκιν ως τον μικρό “Κέβιν” που την έφερε στους επίδοξους ληστές της ταινίας ή ως τον μικρό κληρονόμο από το “Πλουσιόπαιδο” (Richie Rich, 1994) -όπου παίζει ένα πάμπλουτο 14χρονο που θα αντάλλαζε όλα του τα πλούτη για να μπορέσει να ζήσει σαν κανονικό παιδί.

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν "Μόνος στο Σπίτι"

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν “Μόνος στο Σπίτι”

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, όμως, είναι ότι ο μικρός Μακόλεϊ ζούσε στην πραγματικότητα κάποιες πτυχές της ταινίες του “Πλουσιόπαιδου”. Μπορεί να είχε κερδίσει χρήματα και διασημότητα, είχε χάσει όμως όλη την παιδική του ηλικία. “Πρέπει να μεγαλώσω” είχε πει ο Κάλκιν στην New York το 2006 “ή μάλλον να μικρύνω. Νομίζω ότι μάλλον αυτό θα ήταν πιο κατάλληλο”.

Παράλληλα, ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και κακοποιούσε την οικογένεια του σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Έβλεπε τον Μακόλεϊ μόνο ως πηγή εισοδήματος και τον πίεζε να κάνει όλο και περισσότερες ταινίες, παρά την μικρή του ηλικία.

Έτσι, ο 14χρονος τότε σταρ αποφάσισε να παρατήσει για πάντα την υποκριτική, διακόπτοντας απότομα την καριέρα του.

Η αποχή από την υποκριτική και την διασημότητα

Είχα κουραστεί, για να είμαι ειλικρινής” είπε στην Έλεν ΝτεΤζένερις το 2018. “Έκανα 14 ταινίες σε έξι χρόνια, ήμουν μακριά από το σπίτι μου συνέχεια. Είχα παρατήσει το σχολείο. Χρειαζόμουν κάτι άλλο”.

Σε άλλη του συνέντευξη είχε πει “Είχα αποστασιοποιηθεί από τον Μακόλεϊ Κάλκιν. Φώναζαν το όνομα μου στον δρόμο και δεν γυρνούσα καν το κεφάλι μου. Κυριολεκτικά. Όταν ήμουν 14 και τα παράτησα, είπα ότι δεν θα το ξανακάνω ποτέ αυτό -πείτε ό,τι θέλετε για εμένα. Πείτε ότι τρελάθηκα, ότι είμαι αλκοολικός, ότι είμαι τοξικομανής. Δεν με νοιάζει. Εγώ δεν είμαι πια αυτός”.

Τελικά επέστρεψε στην υποκριτική –με τους δικούς του όρους όμως. Έπαιζε μόνο σε πρότζεκτ που τον ενδιέφεραν, και οι κριτικές ήταν πάντα διθυραμβικές. Μπορεί να μην έπαιζε στις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες -εξάλλου δεν είχε ανάγκη τα χρήματα, οι επιλογές του ήταν όμως πάντα ενδιαφέρουσες.

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν σήμερα

Μεγάλο come back το 2021;

Μπορεί να έχει επιστρέψει στην υποκριτική εδώ και περίπου 17 χρόνια, κανένας ρόλος όμως δεν άγγιξε την τεράστια επιτυχία του “Μόνος στο Σπίτι”. Τώρα όλα δείχνουν ότι το 2021 μπορεί να κάνει την μεγάλη του επιστροφή.

Στην προσωπική του ζωή είναι πιο χαρούμενος από ποτέ -μόλις πριν από λίγο καιρό υποδέχτηκε το πρώτο του παιδί με την σύντροφό του Μπρέντα Σονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι μεγαλύτεροι Χολιγουντιανοί σταρ μέσα από τον φακό του Greg Gorman12.09.2018

Τα καλά νέα δεν σταματάνε όμως εκεί. Πρώτα ήρθε η ανακοίνωση της Disney+ για μία καινούρια ταινία “Μόνος στο Σπίτι” με τον Κάλκιν να επιστρέφει στον ρόλο του μεγάλου πλέον Κέβιν, ενώ το 2021 θα τον δούμε και στο American Horror Story, την μεγάλη επιτυχία του Ράιαν Μέρφι, που επιστρέφει για 10η σεζόν. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ράιαν Μέρφι, ο ρόλος του Κάλκιν θα είναι… “τρελός” ενώ όσον αφορά την επιλογή του δήλωσε: “Πάντα λάτρευα την δουλειά του Κάλκιν. Μου αρέσουν όλα όσα έχει κάνει, από το Μόνος στο Σπίτι μέχρι και τις πρόσφατες, πιο ώριμες δουλειές του”.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα σήμερα κι εμείς ανυπομονούμε να δούμε τον Μακόλεϊ στον πιο πολυαναμενόμενο ρόλο του εδώ και πολύ καιρό! Ποιος ξέρει; Μπορεί αυτή να είναι η μεγάλη του επιστροφή που τόσο περιμέναμε.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b