MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 13 παραστάσεις για την Τετάρτη 25 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου.

«Ιστορίες καθ’ οδόν Νο2» σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»
Monopoli Team

1. Κάποτε στον Βόσπορο: Φινάλε της καλοκαιρινής περιοδείας με δύο παραστάσεις στην Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς, το «Κάποτε στον Βόσπορο» ολοκληρώνει το ταξίδι του στην Αθήνα, την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 21:00.
Τετάρτη 25/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 156 69, Τηλέφωνο: 21 3202 7185

2. Ιστορίες καθ’ οδόν Νο2, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»

Ένα εύθυμο απολαυστικό ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία στην Ανοιχτή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που ταξίδεψε με επιτυχία στις γειτονιές και τις πλατείες της Αθήνας το 2019 με το Θέατρο Express επιστρέφει τον Αύγουστο του 2021 ανανεωμένη, επετειακή και εορταστική. Με το κέφι και τον ενθουσιασμό στις αποσκευές της είναι έτοιμη να «παρκάρει» στο «Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά» για να συναντήσει τους θεατές της, να τους ταξιδέψει στον χρόνο και να τους ευθυμήσει.
Τετάρτη 18/8, 21:00
Εισιτήριο: Κανονικό 12€, Μειωμένο:8€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου – Σχολείον Ειρήνης Παππά, Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς 185 47, Τηλέφωνο: 21 0522 5634

3. Γκίλγκαμες: Η Αναζήτηση της Αιώνιας Ζωής στο Θέατρο Πέτρας

Με δύο ηθοποιούς και ζωντανή πρωτότυπη μουσική, η θεατρική ομάδα Roswitha παρουσιάζει το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο από τη Μεσοποταμία, το Έπος του Γκίλγκαμες, που βρέθηκε σε πήλινες πινακίδες γραμμένο σε σφηνοειδή γραφή και χρονολογείται από τον 21ο αιώνα π.Χ.
Τετάρτη 25/8, 21:00
Εισιτήριο: Κανονικό 12€, Μειωμένο:8€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη 132 31, Τηλέφωνο: 21 0501 2402

4. Ιφιγένεια η εν Ταύροις στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Τετάρτη 25/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Θέατρο, Χατζηδημητρίου 120, Γιαννιτσά 581 00

5. Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Τετάρτη 25/8 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, Ξάνθη 671 00

6. Η Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο Φλόκα (Αρχαία Ολυμπία)

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.
Τετάρτη 25/8 21:15
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Θέατρο Φλόκα, Φλόκας 270 65, Τηλέφωνο: 2624 029059

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Αντζελίνα Τζολί έσπασε κάθε ρεκόρ στο Instagram – Η πρώτη δημοσίευση και το μήνυμα για το Αφγανιστάν12.09.2018

7. Μπουρλότο, το μιούζικαλ της επανάστασης στο Θέατρο Από Κοινού

Με το έργο του Άγγελου Πυριόχου, «Μπουρλότο» υποδέχεται το Από Κοινού Θέατρο τους θεατές του, όπως κάθε καλοκαίρι στη μικρή φιλόξενη αυλή του. Το  «Μπουρλότο» είναι η ιστορία της πολύπαθης Δημοκρατίας (Ελένη Γερασιμίδου), η οποία μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Και τώρα με αφορμή τον εορτασμό της επανάστασής της, έρχεται να καταγγείλει τον επί 200 χρόνια βιασμό της στον Εισαγγελέα (Αντώνη Ξένο) έχοντας στο πλευρό της  δύο νέους ηθοποιούς (Αγγελική Ξένου-Πάνο Μπόρα). Με στοιχεία επιθεώρησης και διανθισμένο με πολλά τραγούδια, το «Μπουρλότο» χαρακτηρίζεται από τον ευφάνταστο συγγραφέα του, Άγγελο Πυριόχο, ως το «μιούζικαλ της Επανάστασης». Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι του πολυτάλαντου Παντελή Καναράκη.
Τετάρτη 25/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θεατρο Απο Κοινου, Ευπατριδών 4, Αθήνα 118 54, Τηλέφωνο: 21 1405 7249

8. Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες, του Leonard Gershe στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τετάρτη 25/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, Βάρδα Καπετάνιου, Κοζάνη 501 00

9. Αντιγόνη, του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Κάστρου Καβάλας

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Τετάρτη 25/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr
Φρούριο Καβάλας, Ερμιόνης, Καβάλα 652 01, Τηλέφωνο: 251 083 8602

10. Ορέστης, του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Δάσους

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό μέσα από το νήμα του μύθου των δύο αδερφών, του Ορέστη και της Ηλέκτρας, αμέσως μετά τη δολοφονία της Κλυταιμνήστρας.
Τετάρτη 25/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

11. Ο Κάτω Εαυτός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Μενίδι – Κολωνάκι: ένα αρχαίο υδραγωγείο δρόμος. Φαντάσου ένα ρωμαϊκό υδραγωγείο που λειτουργεί ακόμη χίλια εννιακόσια χρόνια μετά την κατασκευή του… Ένα τεχνητό ποτάμι που κυλάει αθέατο στο υπέδαφος της πόλης… Ένας άνθρωπος διασχίζει το Αδριάνειο Υδραγωγείο της Αθήνας, σε μια υπόγεια διαδρομή είκοσι χιλιομέτρων. Η σκληρή δοκιμασία του στην υπόγεια στοά θα δώσει φωνή στο μνημείο, θα το φέρει ξανά στο φως. Ακολουθώντας με γεωγραφική ακρίβεια τη γεωμετρία και τα χαρακτηριστικά του μνημείου, ο Κάτω Εαυτός επιχειρεί μια βουτιά στον κατακόρυφο άξονα, ένα ταξίδι στα άδηλα βάθη, στον Κάτω Εαυτό της πόλης, αλλά και τον δικό μας. Ο Θάνος Κοσμίδης στα συνθεσάιζερ και άλλα όργανα, η Ειρήνη Αλεξίου στον χορό και η Φένια Σχοινά στο μικρόφωνο, μας προ(σ)καλούν να ανακαλύψουμε τι βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας.
Τετάρτη 25/8 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, Θρεψιάδου 1, Θήβα 322 00, Τηλέφωνο: 2262 023559

Παιδικό θέατρο

12. O Ραφτάκος των λέξεων, του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο “Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων. Σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών για μέγιστη ασφάλεια, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.
Τετάρτη 25/8, 18:15
Εισιτήριο: Κανονικό 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Καισαριανής, Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως, Βλητικος Σταθμός 161 22

13. Ανθρωπόμορφα τέρατα στον Αρχαιολογικό Χώρο Γόρτυνας

Πρόκειται για μια παράσταση διακαλλιτεχνικής σύνθεσης που με σημείο αφετηρίας τη μυθολογία επιχειρεί να αναδιατυπώσει και να αφηγηθεί στο σήμερα την άλλη πλευρά των κραταιών μύθων που τη διέπουν. Μια μεταφορά του μυθολογικού κόσμου στο ορθολογικό μας σήμερα. Ένα μουσικό ταξίδι στην ανθρώπινη φαντασία αιώνων, μια σκηνική διαδρομή που θέλει να βγάλει στο φως το σκοτάδι που είναι συνυφασμένο με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Να το αποδεχτεί. Να το τραγουδήσει, να το ξεγελάσει, να το μεταμορφώσει, να το αφηγηθεί, να το αμφισβητήσει. Να παρακινήσει τους νεαρούς θεατές της να το επισκεφτούν με μια καινούρια, καθαρή ματιά. Η Σκύλλα, η Χάρυβδη, η Μέδουσα, η Αράχνη, ο Τυφώνας, ο Μινώταυρος κι οι Σειρήνες επανασυστήνονται στο εδώ και τώρα του μνημειακού χώρου της Γόρτυνας, στο τότε και πάντα της ανθρώπινης μυθιστορίας.
Τετάρτη 25/8 21:15
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας, ΤΚ, Άγιοι Δέκα 700 12, Τηλέφωνο: 2892 031144

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Ο απίστευτος τρόπος που πρότειναν στην Έμα Κόριν τον ρόλο της Νταϊάνα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b