MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
'Οπερα/Performance

Ήλιος και θάλασσα: Η βραβευμένη όπερα-περφόρμανς στην Πειραιώς 260

Η όπερα-περφόρμανς «Ήλιος και θάλασσα» των Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė και Lina Lapelytė θα παρουσιαστεί για δύο βραδιές στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Monopoli Team

Μια ηλιόλουστη ημέρα σε μια ονειρεμένη παραλία. Πετσέτες, παιχνίδια και ένα μωσαϊκό από σώματα που λιάζονται, σιγοτραγουδούν αμέριμνα, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Παιδικές φωνές και ζωηρά γέλια μπερδεύονται με τον ρυθμικό ήχο των κυμάτων και το μακρινό βουητό κάποιου αεροπλάνου ή ταχύπλοου. Μια πλαστική σακούλα στροβιλίζεται νωχελικά στον αέρα για να καταλήξει αργά στο νερό. Και ξαφνικά, μια χορωδία ξεκινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑShamsia Hassani: Η πρώτη γυναίκα street artist του Αφγανιστάν “μιλά” μέσα από την τέχνη της12.09.2018

Στο σταυροδρόμι του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών, η όπερα-περφόρμανς Ήλιος και θάλασσα των Λιθουανών Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė και Lina Lapelytė, έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με τη χιουμοριστική και δραστική ταυτόχρονα, προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν το μέλλον του πλανήτη μας, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες του ξέφρενου καταναλωτισμού.

Το μαγικό σκηνικό, η αρχιτεκτονική του χώρου και η μουσική συνθέτουν ένα ξένοιαστο βουητό. Μια ανάλαφρη χορωδία που γίνεται όμως σιγά-σιγά όλο και πιο απειλητική καθώς, όπως λέει η συγγραφέας του έργου, Vaiva Grainytė: «Μέσα σε αυτόν τον ποπ και συνθετικό ωκεανό τραγουδιών μπορεί κανείς να αφουγκραστεί τον σφυγμό της απειλής. H εικόνα των χαρούμενων διακοπών κρύβει τις συνέπειες της αδράνειας – οι πόροι του πλανήτη καταναλώνονται γουλιά γουλιά».

Το έργο εκπροσώπησε τη Λιθουανία στη Μπιεννάλε της Βενετίας το 2019, όπου και απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα για την καλύτερη εθνική συμμετοχή.

H καλλιτεχνική ομάδα του Sun and Sea

Η Rugilė Barzdžiukaitė είναι σκηνοθέτρια θεάτρου και κινηματογράφου. Η καλλιτεχνική της πρακτική διερευνά την απόσταση ανάμεσα στην αντικειμενική και φανταστική πραγματικότητα, ενώ τα έργα της στηλιτεύουν με τρόπο ανάλαφρο τον ανθρωποκεντρικό τρόπο σκέψης. Η πιο πρόσφατη ταινία της, Acid Forest, βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2018.

Η Vaiva Grainytė είναι θεατρική συγγραφέας και ποιήτρια. Συνδυάζοντας διαχρονικά την ποιητικότητα με την ειρωνεία, μελετά την ατομική και συλλογική μνήμη, την καθημερινή ρουτίνα και ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

H καλλιτεχνική ομάδα του Sun and Sea

Η Lina Lapelytė είναι πολυσχιδής δημιουργός, μουσικός και συνθέτρια. Η καλλιτεχνική της πρακτική εστιάζει στη μουσική περφόρμανς και πραγματεύεται ζητήματα ποπ κουλτούρας και έμφυλων στερεοτύπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPieces of a Woman – Κομμάτια μιας γυναίκας του Κορνέλ Μούντρουτσο στην Πειραιώς 26012.09.2018

*Η παράσταση συνοδεύεται από ποιητικό κείμενο στα ελληνικά και τα αγγλικά που μπορεί κανείς να κατεβάσει από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė, Lina Lapelytė
Μετάφραση: Rimas Užgiris
Σκηνοθεσία: Rugilė Barzdžiukaitė

Σκηνικά: Rugilė Barzdžiukaitė
Μουσική Διεύθυνση: Lina Lapelytė
Μουσική: Lina Lapelytė

Παίζουν: Aliona Alymova, Marco Cisco, Auksė Dovydėnaitė, Saulė Dovydėnaitė, Claudia Graziadei, Artūras Miknaitis, Yates Norton, Vytautas Pastarnokas, Eglė Paškevičienė, Salomėja Petronytė, Kalliopi Petrou, Ieva Skorubskaitė, Svetlana Bagdonaitė, Nabila Dandara Vieira Santos

Διάρκεια: 1 ώρα
Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 40€ • Ζώνη Α΄ 30€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 24€ • Ζώνη Β΄20€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 16€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€
Παραστάσεις: Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, 20:00 – 21.00 & 22:00 – 23:00
Link Εισιτηρίων: http://aefestival.gr/festival_events/sun-and-sea-an-opera-performance/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b