MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
25
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Οθέλλος σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη στο Ηρώδειο

Δυό στάσεις στην Αθήνα και στο Ηρώδειο θα κάνει η παράσταση «Οθέλλος» του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.

Monopoli Team

Με την προπώληση να συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς για την Πέμπτη 26 Αυγούστου,το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του William Shakespeare,«Οθέλλος» των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο, προσθέτει ακόμη μία παράσταση στο Ηρώδειο την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Οι πρωταγωνιστές της σαιξπηρικής τραγωδίας, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία με απανωτά sold out, δίνουν ραντεβού με το κοινό για δύο βράδια στην επιβλητική σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.

Το αριστούργημα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου παρουσιάζεται σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης, Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη. Συμπρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.

"Οθέλλος" των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια στο Ηρώδειο

Το έργο:

Στον «Οθέλλο» ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό.

Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες.

Ο Οθέλλος, παρόλο που έχει διακριθεί χάρη στη γενναιότητα και το ήθος του και έχει ανέλθει σε αξιώματα, δεν καταφέρνει να ενταχθεί στην κοινωνία που ζει ως ισότιμο μέλος: εκτός από το χρώμα του δέρματός του και την καταγωγή του, τον εμποδίζει η ίδια του η ανασφάλεια. Παραμένει ο μαύρος, ο ξένος, ο κατώτερος. Το έργο μιλάει ακόμα για την άσβεστη μανία του ανθρώπου να καταστρέψει οτιδήποτε ιδεατό, διαφορετικό ή ικανό να καταρρίψει τις υπάρχουσες κοινωνικές νόρμες, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στην υποκρισία της κοινωνίας που στην πρώτη ευκαιρία θα αποκαθηλώσει τους ευεργέτες της.

"Οθέλλος" των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια στο Ηρώδειο

Βρισκόμαστε στη Βενετία την εποχή της ακμής της και ο Μαυριτανός Οθέλλος είναι ο πιο γενναίος και νικηφόρος στρατηγός της. Η απόφασή του να παντρευτεί μυστικά τη νεαρή, ευγενικής καταγωγής Δυσδαιμόνα προκαλεί την οργή του πατέρα της Βραβάντιου που, έξαλλος, απευθύνεται στον Δόγη της Βενετίας, θεωρώντας ότι ο Μαύρος ξελόγιασε το παιδί του. Όμως η Δυσδαιμόνα ομολογεί δημόσια τον έρωτά της και ο Δόγης, που χρειάζεται τον Οθέλλο, τον στέλνει στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους. Εκεί ο Ιάγος, ο σημαιοφόρος του που μισεί τον Οθέλλο και θέλει να τον εκδικηθεί γιατί διάλεξε τον Κάσσιο και όχι εκείνον για υπασπιστή του, δηλητηριάζει το μυαλό του με την υποψία ότι η Δυσδαιμόνα και ο Κάσσιος έχουν ερωτική σχέση. Χρησιμοποιεί μάλιστα τη σύζυγο του Αιμιλία και τον αριστοκράτη Ροδρίγο για να τον εξαπατήσει. Ο Οθέλλος βυθίζεται στην τρέλα της ερωτικής ζήλιας, ενώ το μίσος του Ιάγου οδηγεί τον Οθέλλο στον όλεθρο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: William Shakespeare
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης, Μανώλης Δούνιας

Σκηνικά: Αιμίλιος Χειλάκης, Κατερίνα Χάρου
Κοστούμια: Makis Tselios Atelier
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Νίκος ΒλασόπουλοςΝίκος Τσιμάρας

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Κορωναίος, Αλέξανδρος Βάρθης, Μάιρα Γραβάνη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας

Τιμές Εισιτηρίων: Κάτω Διάζωμα: Διακεκριμένη Ζώνη: 60€, Ζώνη A: 55€, Ζώνη B: 50€, Ζώνη Γ: 40€, | Άνω Διάζωμα: Ζώνη Δ: 30€, Ζώνη Ε: 20€, Ζώνη ΣΤ: 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Πέμπτη 26 έως Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021
Παραστάσεις: Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στις 21:00
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Βοηθός Σκηνοθετη: Νίκος Τσιμάρας
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/othellos/
Πληροφορίες Χώρου: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου, τηλέφωνο: 21 03241807
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ