MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πόλη-Σκηνή 2021: Εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια από το ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Πόλη-Σκηνή 2021”, το ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας θα παρουσιάσει εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους και σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Monopoli Team

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Πόλη-Σκηνή 2021”, το ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του κοινού της Κέρκυρας για ποιοτικές Πολιτιστικές και Καλλιτεχνικές δράσεις, ανακοινώνει σειρά εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους και σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Μέδουσα – Γοργώ : Ο διαχρονικός μύθος της Μέδουσας “Ένα θύμα βιασμού που μετατράπηκε σε τέρας’’
Γοργόνα-Μέδουσα, Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

Γοργόνα-Μέδουσα, Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

Κανένας γυναικείος χαρακτήρας δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η Μέδουσα που μπορούσε να πετρώσει τους άντρες με ένα της βλέμμα. Από την Αρχαιότητα η Γοργόνα με τα φίδια για μαλλιά, ήταν ένα σεξουαλικοποιημένο σύμβολο της οργής των γυναικών.

Η εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κέρκυρας θα περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων προβολές και συζήτηση για επίκαιρα θέματα όπως το κίνημα ‘me too’ τα ζητήματα βιασμών και γυναικοκτονίας, που συνεχίζονται ως τις μέρες μας, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες κοινωνικές και ψυχολογικές εξελίξεις λόγω Πανδημίας . Στη συζήτηση θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες του χώρου.

27 Αυγούστου ώρα 21.00
Τοποθεσία εκδήλωσης: Αρχαιολογικό Μουσείο – Εξωτερικό Αίθριο

«Οι Ποιητές της Κέρκυρας»

Ένα παλίμψηστο της σύγχρονης ποιητικής δημιουργίας του νησιού μας. ένα αφιέρωμα των ‘ζώντων’ ποιητών της Κέρκυρας, κάτω από το στίχο του Γιάννη Βαρβέρη ‘Να επισκέπτεσθε τους ζώντες ποιητές…’ ποιητές από το νησί μας, θα αποπειραθούν μία περιήγηση στους ποιητές που τους ενέπνευσαν και τώρα κατοικούν στη μνήμη μας, στα βιβλία και τις ανθολογίες και στις προτομές τους μέσα στην πόλη. Σε επιλεγμένα σημεία θα διαβάσουν ποιήματά του Σολωμού, του Κάλβου, του Λορέντζου Μαβίλη και άλλων αγαπημένων ποιητών που τώρα δεν υπάρχουν ανάμεσα μας. Θέλοντας όμως εμείς από τη μεριά μας να τιμήσουμε τους ποιητές που ζουν και γράφουν αυτή τη στιγμή ανάμεσα μας, θα συγκεντρώσουμε όσους είναι δυνατόν σε μία εκδήλωση με ανάγνωση ποιημάτων τους και πρωτότυπη μουσική.

31 Αυγούστου ώρα 21.30
Τοποθεσία εκδήλωσης: Κήπος του Λαού

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Καποδίστρια- Μιχαλοπούλου Αγγελική- Τόμπρου Σοφία-Σπύρος Σκλαβούνος – Μαρία Οικονόμου  – Παγιατάκη  Αλεξάνδρα και οι: Ιλεάννα Χανδρινού, Ολγα Μαυρομμάτη, Αγγελική Φιλιππίδου, Μαριτίνα Σωμιρα, Βασσιλική Μάκου

Ευγενική συμμετοχή: Εκτορ Κακλούδης, Ευγενία Ζάγουρα, Μάχη Πουλιάση

Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας, Βαρβάρα Δούκα

Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας, Βαρβάρα Δούκα

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια
  • Εργαστήριο Αρχαίας Τραγωδίας με τη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΙΑΠΕΘΕ Βαρβάρα Δούκα – 9 και 10 Αυγούστου ΩΡΑ 19.30΄ το απόγευμα
  • Διήμερο διαδραστικό, αισθητηριακό εργαστήριο για παιδιά 7 έως 10 ετών, με τη Δήμητρα Νικολοπούλου – 23 και 24 Αυγούστου ΏΡΑ 10.00΄ το πρωί
  • Εργαστήριο φυσικού θεάτρου με τη Χρυσάνθη Αυλωνίτη – 28 Αυγούστου ΩΡΑ 19.30΄ το απόγευμα

Συμμετοχή στα Εργαστήρια : Μέγιστος αριθμός 15 άτομα
Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις: Μέγιστος αριθμός 60 άτομα

Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν για το κοινό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων 26610 40156 ώρες 10.00-12.00
Συμμετοχή στα Εργαστήρια : Μέγιστος αριθμός 15 άτομα
Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις: Μέγιστος αριθμός 60 άτομα
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν για το κοινό

 

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b