MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 12 παραστάσεις για την Κυριακή 22 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου.

«Βάκχες», του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών
Monopoli Team

1.Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο, επιχειρώντας την πρώτη του κάθοδο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 20, 21 και 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Κυριακή 22/8, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 70€, Α’ Ζώνη: 50€, Β’ Ζώνη: 35€, Γ’ Ζώνη: 25€, Δ’ Ζώνη: 20€, Ε’ Ζώνη: 15€.. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, Επιδαύρου, Tripolis 210 52, Τηλέφωνο: 2753 022026

2.«Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Κυριακή 22/8, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313.

3.«Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Κυριακή 22/8, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330

4.«Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Κυριακή 22/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο, Ελλάδα, Σαλαμίνα

5.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Θέατρο Αλτιναλμάζη

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Κυριακή 22/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη 681 00

6.Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Κυριακή 22/8 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, Βάρδα Καπετάνιου, Κοζάνη 501 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑισχύλεια: Ο Ανδρέας Λόλης «Πίσω από το θέατρο»12.09.2018

7.ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ το μιούζικαλ της επανάστασης στο Θέατρο Από Κοινού

Με το έργο του Άγγελου Πυριόχου “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” υποδέχεται το Από Κοινού Θέατρο τους θεατές του, όπως κάθε καλοκαίρι στη μικρή φιλόξενη αυλή του. Το “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” είναι η ιστορία της πολύπαθης Δημοκρατίας (Ελένη Γερασιμίδου) η οποία μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Και τώρα με αφορμή τον εορτασμό της επανάστασής της, έρχεται να καταγγείλει τον επί 200 χρόνια βιασμό της στον Εισαγγελέα (Αντώνη Ξένο) έχοντας στο πλευρό της  δύο νέους ηθοποιούς (Αγγελική Ξένου-Πάνο Μπόρα). Με στοιχεία επιθεώρησης και διανθισμένο με πολλά τραγούδια, το “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” χαρακτηρίζεται από τον ευφάνταστο συγγραφέα του, Άγγελο Πυριόχο, ως το “μιούζικαλ της Επανάστασης”. Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι του πολυτάλαντου Παντελή Καναράκη.
Κυριακή 22/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θεατρο Απο Κοινου, Ευπατριδών 4, Αθήνα 118 54, Τηλέφωνο: 21 1405 7249

8.«Βάκχες», του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2021 την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στις 13, 14 & 15 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και στην συνέχεια η παράσταση θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Κυριακή 22/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Σωτηριάδου και, Πάτρα 262 25, Τηλέφωνο: 261 022 3587

9.Μουσικό θέατρο: Τα δώρα στο Αρχαίο Θέατρο Σάμου

Μια παράσταση βασισμένη στον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου. Ο Προμηθέας υπομένει και επιμένει. Αντιστέκεται στην εξουσία ενός παντοδύναμου θεού και μέσα από το προσωπικό του μαρτύριο οραματίζεται το μέλλον. Η σύγκρουση με την εξουσία είναι επώδυνη και υπερβατική. Ο Προμηθέας γίνεται σύμβολο της θυσίας για το κοινό καλό. Ο κάθε άνθρωπος, μικρός ή μεγάλος, διάσημος ή άσημος, φτωχός ή πλούσιος, γεννημένος ή αγέννητος, εκεί που δεν υπήρχε – για να πορευτεί ένας άλλος άνθρωπος, πολλοί άνθρωποι.
Κυριακή 22/8 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαίο Θέατρο Σάμου, Πυθαγόρειο 831 03

10.Γκίλγκαμες: Η Αναζήτηση της Αιώνιας Ζωής στην Ιερά Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Δεσκάτης

Με δύο ηθοποιούς και ζωντανή πρωτότυπη μουσική, η θεατρική ομάδα Roswitha παρουσιάζει το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο από τη Μεσοποταμία, το Έπος του Γκίλγκαμες, που βρέθηκε σε πήλινες πινακίδες γραμμένο σε σφηνοειδή γραφή και χρονολογείται από τον 21ο αιώνα π.Χ.
Κυριακή 22/8 20:30
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Ιερά Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου, Δεσκάτη 512 00, Γρεβενά

11.Αίσωπος, ένας φίλος από τα παλιά στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

Μια παράσταση που αναφέρεται στη ζωή του Φρύγα «παραμυθά», από τα νεανικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του το 564 π.Χ., και απευθύνεται σε παιδιά από 7- 8 ετών και πάνω, αλλά και σε εφήβους. Μια παράσταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε κοινό ενηλίκων. Στην 65λεπτη (χωρίς διάλειμμα) διάρκεια της παράστασης παρουσιάζονται και κάποιοι από τους μύθους του, δραματοποιημένοι και ενταγμένοι στη δομή της σαν διδακτικά «ιντερλούδια», καθώς και σημαντικά γεγονότα του 6ου π.Χ. αιώνα, τα οποία προβάλλονται στη «οθόνη», που αποτελεί μέρος του σκηνικού.
Κυριακή 22/8 20:30
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, Γύθειο 232 00, Λακωνία

12.Παιδικό Θέατρο: «Μύθοι του Αισώπου» στο CAFE ΣΙΝΕ

Το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση παρουσιάζει την παράσταση «Μύθοι του Αισώπου», σε σκηνοθεσία Θανάση Γκότση και διασκευή Παναγιώτας Μωυσιάδου, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στο Σίνε Γέρακας. Τέσσερις μύθοι του Αισώπου που με την απλότητα τους έχουν την ικανότητα να συγκινήσουν να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, την αλήθεια πάντα με χαμόγελο.
Κυριακή 22/8, 20:00
Εισιτήρια: Είσοδος: 7€, κάρτα ανέργων/πολυτέκνων: 5€, ηλ. προπωληση: 6€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Cafe Cine, Ν. Πλαστήρα 9, Καλαμάτα 241 00, Τηλέφωνο: 2721 091800

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦίνος Φιλμ: Το βίντεο – αφιέρωμα στη Ζωή Λάσκαρη που “έφυγε” σαν σήμερα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b