MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις για την Παρασκευή 20 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου.

Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Monopoli Team

1.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Παρασκευή 20/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής. Γεωργίου, Κονδύλη 30, Κομοτηνή 691 00, Τηλέφωνο: 2531 027484

2.«Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Παρασκευή 20/6, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

3.«Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Παρασκευή 20/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό θέατρο Καβάσιλων, Ag. Nikolaou, Pinios 273 00

4.«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Παρασκευή 20/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων,  Λυδίας 10, Κρηνίδες 640 03, Τηλέφωνο: 251 051 6251

5.Η «Μήδεια» του Μποστ στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.
Παρασκευή 20/8 21:15
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά

6.Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Παρασκευή 20/8 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου, Νέα Ιωνία 384 46, Τηλέφωνο: 2421 091150

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMute, του Γιώργου Χρυσοστόμου, σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα12.09.2018

7.ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ το μιούζικαλ της επανάστασης στο Θέατρο Από Κοινού

Με το έργο του Άγγελου Πυριόχου “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” υποδέχεται το Από Κοινού Θέατρο τους θεατές του, όπως κάθε καλοκαίρι στη μικρή φιλόξενη αυλή του. Το “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” είναι η ιστορία της πολύπαθης Δημοκρατίας (Ελένη Γερασιμίδου) η οποία μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Και τώρα με αφορμή τον εορτασμό της επανάστασής της, έρχεται να καταγγείλει τον επί 200 χρόνια βιασμό της στον Εισαγγελέα (Αντώνη Ξένο) έχοντας στο πλευρό της  δύο νέους ηθοποιούς (Αγγελική Ξένου-Πάνο Μπόρα). Με στοιχεία επιθεώρησης και διανθισμένο με πολλά τραγούδια, το “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” χαρακτηρίζεται από τον ευφάνταστο συγγραφέα του, Άγγελο Πυριόχο, ως το “μιούζικαλ της Επανάστασης”. Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι του πολυτάλαντου Παντελή Καναράκη.
Παρασκευή 20/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θεατρο Απο Κοινου, Ευπατριδών 4, Αθήνα 118 54, Τηλέφωνο: 21 1405 7249

8.Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο, επιχειρώντας την πρώτη του κάθοδο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 20, 21 και 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Παρασκευή 20/8, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 70€, Α’ Ζώνη: 50€, Β’ Ζώνη: 35€, Γ’ Ζώνη: 25€, Δ’ Ζώνη: 20€, Ε’ Ζώνη: 15€.. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, Επιδαύρου, Tripolis 210 52, Τηλέφωνο: 2753 022026

9.Ο Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας

Μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ronald Schimmelpfennig Ιδομενέας και στην όπερα του Μότσαρτ Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης. Ο μύθος: Ο Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης, επιστρέφοντας από την Τροία πέφτει σε θύελλα και υπόσχεται στον Ποσειδώνα να θυσιάσει το πρώτο ζωντανό πλάσμα που θα συναντήσει στην ακτή της πατρίδας του. Αυτός είναι ο γιος του. Θα εκπληρώσει ο Ιδομενέας τη θυσία;
Παρασκευή 20/8 21:00
Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας

10.Ξένοι στην Ίδια Θάλασσα στον Αρχαιολογικός Χώρος Βούντενης

Το «Όνειρο στο κύμα», το «Μοιρολόγι της φώκιας» και ο «Νεκρός ταξιδιώτης» είναι τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που τα ενώνει, σαν νησιά που γειτονεύουν, η θάλασσα. Η θάλασσα των ελληνικών μύθων, της Ιστορίας και των ιστοριών πολλών, πολλών ανθρώπων, που ενώνουν τη μοίρα τους μαζί της. Το απόλυτο παραμύθι κι ο απόλυτος τρόμος. Η λαχτάρα για μια καλύτερη ζωή και η έλξη για το σκοτάδι και το άγνωστο. Η ομορφιά και η φρίκη σαν αλλεπάλληλοι κυματισμοί της ίδιας εκείνης θάλασσας. Στο αρχαίο νεκροταφείο της Βούντενης, η παράσταση Ξένοι στην ίδια θάλασσα προσπαθεί να αφηγηθεί το θαύμα που το καθένα από τα τρία διηγήματα παρακολουθεί, να συναντηθεί με το θαύμα που η ίδια η ζωή επιφύλαξε. Ένα νεκροταφείο τριών χιλιάδων χρόνων έρχεται με την απόκοσμη ομορφιά του, με το πείσμα του να κρατά τα μυστικά του μες στους λαξευτούς του τάφους και παρηγορεί δίχως να καθησυχάζει. Ό,τι δηλαδή κάνει και ο Παπαδιαμάντης στα τρία κείμενά του.
Παρασκευή 20/8 19:30
Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικός Χώρος Βούντενης

11.Χορευτική Παράσταση: Άσμα Ασμάτων στο Φρούριο Παλαμηδίου

Το έργο Άσμα Ασμάτων είναι ένα σύγχρονο χορογραφημένο «βυζαντινό ορατόριο», βασισμένο στο γνωστό βιβλικό κείμενο, τραγουδισμένο σε γλώσσα αρχαία ελληνική της ελληνιστικής περιόδου. Περιστρέφεται αισθησιακά γύρω από την έννοια του ερωτευμένου ζεύγους του Άσματος: του βασιλιά Σολομώντα και της Νύφης. Η μουσική γραφή αποτελείται από μελωδίες για σόλο και χορωδίες, αλλά και ορχηστρικές συνθέσεις που ακολουθούν τους ήρωες του έργου και τους αναδεικνύουν.
Παρασκευή 20/8 19:30
Προπώληση: digitalculture.gr.
Φρούριο Παλαμηδίου, Ναύπλιο 211 00, Τηλέφωνο: 2752 028036

12.Παιδικό Θέατρο: «Ο μικρός πρίγκιπας» στο Πλαζ ΕΟΤ (Άγιος Νικόλαος)

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Παρασκευή 20/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Πλαζ ΕΟΤ Άγιος Νικόλαος, Αναπαύσεως, Αγ. Νικόλαος 721 00, Λασίθι 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠανσέληνος Αυγούστου: Εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδος σε 120 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b