MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 8 συναυλίες για την Τετάρτη 11 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Τετάρτη 11 Αυγούστου.

συναυλίες
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος - «Encardia» στην Πλατεία Μονεμβασιάς
Monopoli Team

1. Select Strings Quartet στην Δημοτική Ακτή Καρτερού

Μέσω αυτού του ιδιαίτερου προγράμματος, αναδεικνύονται κυρίως οι μουσικές παρεμβολές και επιρροές μεταξύ των λαών. Οι τσιγγάνοι, ως νομαδικός λαός και ειδικότερα οι τσιγγάνοι μουσικοί, μετέφεραν τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της δικής τους κουλτούρας, επηρεάζοντας, όσους λαούς συνάντησαν, κυρίως με τα μουσικά ιδιώματα της μουσικής τους παράδοσης. Ταυτόχρονα, αφομοίωσαν στοιχεία από τους πολιτισμούς των λαών όπου ζούσαν. Από την άλλη πλευρά, το τανγκό γεννήθηκε επίσης από ένα αμάλγαμα διαφορετικών πολιτισμών, όπως ισπανικοί χοροί, ιταλικά τραγούδια, ρυθμοί της Αφρικής, λαϊκές παραδόσεις της Κρεόλ, εβραϊκή συναισθηματικότητα και η γαλλική σχολή βιολιού. Σαν φυσικό επακόλουθο, όταν οι δύο πολιτισμοί συναντήθηκαν, προκάλεσαν νέα ρεύματα από τα οποία γεννήθηκαν καινούργια μουσικά στυλ.
Τετάρτη: 11/8 21:30
Εισιτήριο: Aπό 8€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτική Ακτή Καρτερού, Ηράκλειο

2. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών συναυλίες

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται και φέτος, ένα λίγο περίεργο καλοκαίρι, να γεμίσει τις νύχτες μας με αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη, με όμορφα συναισθήματα και υπέροχα τραγούδια. Ετοιμάζει μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας, με πιο έντονη από ποτέ την ανάγκη για επικοινωνία και διασκέδαση. Σε αυτήν την δύσκολη και ιδιαίτερη εποχή, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η παρέα των μουσικών της δημιούργησαν ένα ψηφιακό album με τίτλο ΠΑΡ’ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ με αγαπημένες διασκευές, τραγούδια που την εκφράζουν και τα κάνει δικά της, με το συναίσθημα και την ερμηνεία της. Όσα χωράνε στην καρδιά της και θέλει να μοιραστεί μαζί μας. Αυτό, ήταν και η ιδέα και η αφορμή για τον τίτλο της περιοδείας της.
Τετάρτη: 11/8 21:30
Εισιτήριο: Aπό 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών, Διόδωρου, Νέα Μουδανιά 632 00, Τηλέφωνο: 2373 350107

3. Sani Festival 2021:«Λουλούδια στον Λόφο» από την Κατερίνα Πολέμη

Η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη, που έχει προκαλέσει αίσθηση με τις μουσικές, τα τραγούδια και τη μοναδική σκηνική παρουσία της, προσκαλεί τους υπέροχους φίλους της, τραγουδιστές, δημιουργούς και μουσικούς σε μια συναυλία που φέρνει Λουλούδια στον Λόφo της Σάνης. Μια συναυλία πολύχρωμη, μια βραδιά γεμάτη νεανική ορμή, χιούμορ και δεξιοτεχνία, με ήχους και ρυθμούς από τον κόσμο, μια νότα φρεσκάδας, ένωσης και παρέας από νέους δημιουργούς: τη μαγική Μαρία Παπαγεωργίου, με τη σπάνια ιδιότητα να μεταφέρει δύναμη και συναίσθημα σε ό,τι ερμηνεύει· την ξεχωριστή Παυλίνα Βουλγαράκη, με την ονειρική ατμόσφαιρα που δημιουργεί στα τραγούδια και τα live· και τον νεότατο Δημήτρη Κόψη, με την πιο τρυφερή φωνή.
Τετάρτη: 11/8 21:30
Εισιτήριο: Aπό 20€. Προπώληση: viva.gr.
Sani Resort, Sani Resort, Kassandra, Halkidiki 630 77, Τηλέφωνο: 2374 110700

4. Ο Καρράς και η Πάολα στα Αστέρια Live Μορφατι

Κι αυτό το καλοκαίρι όπως κάθε χρόνο ο Βασίλης Καρράς δε ξέχασε το κοινό του στην Ήπειρο που τον λατρεύει αφάνταστα και είναι παρόν σε κάθε εμφάνισή του, καθώς τον Αύγουστο και συγκεκριμένα την Τετάρτη 11 Αυγούστου θα εμφανιστεί σε μεγάλο και γνωστό καλοκαιρινό κέντρο διασκέδασης στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, για όλους τους θαυμαστές του στην Ήπειρο. Στη παρέα του η μοναδική Πάολα, σε ένα πρόγραμμα φωτιά, που θα συζητηθεί και θα αποτελέσει το γεγονός του φετινού καλοκαιριού η συγκεκριμένη εμφάνιση των δύο μεγάλων καλλιτεχνών, αυτό το καλοκαίρι για όλη την Ήπειρο.
Τετάρτη: 11/8 22:30
Εισιτήριο: Aπό 25€. Προπώληση: viva.gr.
Asteria Live, Μόρφι 480 60

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μυσταγωγία της πρώτης νότας…12.09.2018

5. Η Γιώτα Νέγκα στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» συναυλίες

Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, θα ταξιδέψει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα μοιραστεί μαζί μας τα θρυλικά τραγούδια που έγραψε η σπουδαία στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.
Τετάρτη: 11/8 21:30
Εισιτήριο: Aπό 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”, Πρέβεζα 481 00

6. Η Σονάτα του Σεληνόφωτος – «Encardia» στην Πλατεία Μονεμβασιάς

Η Σονάτα του σεληνόφωτος (1956) αποτελεί σταθμό για το έργο του Γιάννη Ρίτσου και την ελληνική ποίηση γενικότερα. Το συνολικό έργο (κείμενο ζυμωμένο με πρωτότυπα τραγούδια και μουσικά μοτίβα) έχει οδηγό την αισθητική ταυτότητα των Encardia. Η μελοποίηση των στίχων του Ρίτσου άλλοτε ανασύρει μελωδίες και ρυθμούς από τον ιταλικό Νότο και άλλοτε μελωδικές γραμμές της Σονάτας του Μπετόβεν που συνδιαλέγονται με τα πρωτότυπα μουσικά θέματα. Λαϊκά τραγούδια των ελληνόφωνων της Απουλίας έρχονται σαν αναμνήσεις, συνοδεύοντας και όχι επισκιάζοντας τον λόγο, φωτίζοντας τις εικόνες του κειμένου από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η καλοσχεδιασμένη παρουσία των χορευτών υπογραμμίζει τις εικόνες του ποιήματος και συντελεί στη δημιουργία ενός ονειρικού τοπίου όπου ο λόγος αναπνέει μέσα στη μουσική και μεταμορφώνεται συνεχώς χωρίς να αλλοιώνεται.
Τετάρτη 11/8 21:00
Προπώληση: digitalculture.gr.
Πλατεία Μονεμβασιάς, Λακωνία

7. Ορφέας Περίδης και Μανόλης Ανδρουλιδάκης στο Αγρόκτημα Μαρίνη συναυλίες

Ο Ορφέας Περίδης και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης ενώνουν το ταλέντο τους και την αγάπη τους για την κιθάρα παρουσιάζοντας μία μοναδική παράσταση που συνδυάζει, τραγούδια που έχουν συνθέσει οι ίδιοι αλλά και αγαπημένα ακούσματα που έχουν καθορίσει την ελληνική μουσική σκηνή. Σε μία σπάνια και μουσικά γόνιμη συνάντηση, οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν ένα πρόγραμμα που συνταιριάζει τη μελωδική μυσταγωγία και τον ρυθμό της λυτρωτικής ψυχαγωγίας επιβεβαιώνοντας τη ρήση: «Τίποτα καλύτερο από μία κιθάρα εκτός ίσως από δύο».
Τετάρτη 11/8 21:00

Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Art Farm Agroktima Marini, Megali Mantineia, Μεγάλη Μαντινεία 241 00, Τηλέφωνο: 693 651 3421

8. Ο Χρήστος Θηβαίος στην Επαυλη Τσιροπινά (Σύρος)
Ο Χρήστος Θηβαίος έρχεται στην Έπαυλη Τσιροπινά της Σύρου στις 11 Αυγούστου για να παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές του και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, από τους “Συνήθεις Υπόπτους” και τον “Άμλετ της Σελήνης” έως το “Σιδερένιο νησί”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ένα μουσικό ταξίδι στη γειτονιά του, που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου. Επίσης θα ακούσουμε όσα τραγούδια του έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: “Ημερολόγιο”, “Ας Χαθείς”, “Αγάπη”, “Ο Άμλετ τη Σελήνης”, “Δεν Είμαι Άλλος”, “Παλιός Στρατιώτης”, “Μικρή Πατρίδα”, “Βροχή μου”, “Γυναίκα”, καθώς και το νέο του τραγούδι “Τη θάλασσα ζητούσες να ξεβάψεις”, και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα.
Τετάρτη 11/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία 841 00
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Planet of Zeus στηρίζουν έμπρακτα την οικογένεια του πεσόντος εθελοντή Βασίλη Φιλώρα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b